gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.228.52.21 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
581 berichten.
Dick Verbeek schreef op 20 november 2023 om 13:23
Bolletjes slikker[.
Na een aantal jaren met Caroline en met veel plezier in het circuit te hebben vertoefd, heb ik daarna nog twee jaar wat van mijn prestaties kunnen mee geven aan het team Protest van Tom en Arnold.
De laatste jaren heb ik gemerkt dat scouting in de TT wereld gemeengoed is geworden. Ik kreeg namelijk van alle kanten in het district (en zelfs landelijk) steeds meer aanbiedingen, die ik - arrogant als ik ben - en ondanks de krankzinnig hoge transfersommen met een minachtend gebaar heb afgewimpeld. Mijn loyaliteit naar TOV is voor mij een vanzelfsprekend gegeven.
Een relatieve โ€˜nieuwkomerโ€™ bij TOV had aan marketeer Tom gevraagd of hij bij mij wilde polsen om samen een competitieteam te gaan vormen.
Nou ga ik nooit met de eerste de beste in zee en zeker niet met iemand waarvan de kwalificaties mij niet bekend zijn.
Om die reden heb ik enkele keren incognito zijn spel bekeken. Ik was daar niet erg van onder de indruk, al bespeurde ik bij hem toen al wel een lichte neiging tot verslaving aan het spelletje.
Niet veel later bleek dit al zeer ernstige vormen te hebben aangenomen omdat hij zijn lichaam wel heel erg makkelijk ter beschikking stelt aan teams die een invaller zoeken.
Wanneer je een avondje Roto bezoekt lijkt het wel of er nog drie klonen van dit fenomeen tegelijkertijd aan het spelen zijn.
Je moet er toch niet aan denken dat er totaal dan vier Martin Smitjes rondlopen bij TOV!
Al hoewel ik hem er ook nog van verdenk dat hij een ping-pong bolletjes slikker is ben ik toch met hem om de tafel gaan zitten om te kijken of we er uit zouden kunnen komen.
Na lang beraad en met mijn dwingend advies om intensief privรฉ lessen te gaan nemen hebben wij besloten dit jaar het avontuur aan te gaan.
We hadden als snel een klik omdat hij zich kon optrekken aan mijn inspirerende spel.
Dat waren letterlijk zijn woordenโ€ฆโ€ฆ
In zijn recente verslag deed hij (om voor mij onduidelijke redenen) een lichte poging mij te zwart te maken met het verwijt dat ik niet zou kunnen navigeren.
Hier even de feiten: Ik overrulede n.l. zijn keuze van richting, die hij haalde uit het โ€˜100.000 Stratenboekโ€™ van Shell uit de vorige eeuw, dat hij op zijn schoot had liggenโ€ฆ..
Als je dit gedrag nader analyseert blijkt al snel dat dat dit een typisch gevalletje van โ€˜projectieโ€™ is. Wetenschappelijk betekent dit dat men het eigen verwerpelijke gedrag in de schoenen schuift van de ander, ook wel โ€˜jij-bakkenโ€™ genaamd.
Heb je hemโ€ฆ.? Daar zit โ€˜m dus de kneep!

Ondanks de moeilijke start van dit team gloort er toch ook wel enig licht aan de horizon. Mede door de zeer redelijke prestaties van Martin (de door mij geadviseerde privรฉ lessen beginnen hun vruchten af te werpen) en door zijn gedrevenheid om te winnen zijn wij in de poule tweede geworden.
Voor ons gevoel zijn wij echter eerste geworden omdat het winnende team twee gasten waren die uit de junioren kwamen en zeker niet in de 7e klas thuis horen.
Zij behaalden 17 punten meer dan wij.
Hoe dan ook :Ik heb met mijn zaakwaarnemer besproken dat ik het komend seizoen toch maar weer verder ga met deze tafeltennis-junk.
Dick Verbeek
TOV duo 3 schreef op 19 november 2023 om 14:48
Wij eindigden dit seizoen met een wedstrijd tegen de koploper. Er was nog een kleine kans op het kampioenschap. 4 - 1 winst was dan in ieder geval nodig, en dan moest Vriendenschaar als nummer 2 verliezen van ATTC. Goed, scorebordjournalistiek dus. Toch kwamen we nog een heel eind, mede dankzij Peter. Ja, u leest het goed. Ik heb de afgelopen weken wat afgemopperd, en hij ook moet ik zeggen, maar vrijdag leverde hij een prima prestatie met 2 keer winst na een 2 - 0 achterstand in games.

Peter deed het vooral tactisch goed en wist 2 keer zijn spel aan te passen en meer bekeken te spelen. De frustratie lag deze keer bij tegenstanders Renรฉ en Stijn. Dat ik ze volledig onder controle had, en ook deze keer hen allebei versloeg, hielp natuurlijk ook niet. Alleen het dubbel verliep niet naar wens.

Zo stond DOCOS bijna de hele competitie bovenaan en eindigden ze als derde. Vriendenschaar won met 5 - 0 van ATTC en werd kampioen. Terecht denk ik aangezien wij 2 keer van hen verloren hebben.
TOV7 - Het is gedaan schreef op 18 november 2023 om 11:30
Deze week hebben Dick en ik de laatste 2 wedstrijden van dit seizoen gespeeld. Als eerste hebben wij donderdag tegen Spinmill 2 gespeeld. Onze tegenstanders, Theo en Sjaak, waren geen partij voor ons. Zij stonden al op de laatste plaats en dat is zo gebleven. Mooi aan deze heren, 80 en 71, is dat zij ontzettend aardige en vrolijke lui zijn. We hebben, ondanks weinig tegenstand, leuke partijen gespeeld. Uitslag was 0-5. Na afloop hebben we nog even gezellig met ze zitten kletsen. Daarna op weg naar huis en slapen want de volgende avond moesten wij aantreden tegen Reflex Lisse. Dit zou een lastigere partij gaan worden.

Vrijdagavond pikte ik Dick op om gezellig naar Lisse te karren. Ik netjes mijn navigatie aangezet, want ik heb het richtingsgevoel van een aardbei. Maar ja, Dick wist ook de weg, uit zijn hoofd, en wist een makkelijkere weg naar Lisse. Helaas liep de weg dood ivm werkzaamheden en kon ik weer terug. Helemaal niet zo erg want we hadden tijd genoeg. Lekker keuvelend in de auto reed ik de afslag naar Lisse voorbij, gevolg.... wij zouden pas om 20:10 aankomen. Niet zo handig voor iemand die liever een kwartier te vroeg is. Maar goed, ik heb het kunnen reduceren tot 20:02. Geheel niet slecht, nu maar hopen dat er straks geen bekeuring op de mat ligt. Ik heb met Dick al afgesproken dat hij dan de bekeuring betaald want ja, hij heeft mij de verkeerde kant uitgestuurd en niet opgelet waar ik de afslag moest nemen ๐Ÿ˜ƒ. Na het inspelen bij Reflex was het de beurt aan Dick tegen Patrick Belien (wie kent hem niet ๐Ÿ˜ฌ). Dick speelde best goed maar ging er toch in een 4-setter af. Jammer. Na Dick kon ik eindelijk aan de bak. Mijn tegenstander Edward is de zwakste van de twee en heeft het mij niet echt moeilijk gemaakt. In 3 sets was de winst binnen en onze tweede plek in de poule verzekerd. De dubbel was spannender maar wisten met een 5-setter ook te winnen. Erg fijn.
Toen........ mijn partij tegen Patrick. In de vorige wedstrijden tegen hem werd ik volledig ingemaakt dus ik was er erg op gebrand om het dit keer anders te doen. Het is ontzettend spannende 5-setter geworden die op de laatste servicebeurt van Patrick verloor. Echt zรณ jammer!!!! Maar goed Dick kon de winst van de partij nog binnenhalen tegen Edward. Hij is echt beter maar helaas, na een goede start 10-12 en 8-11 was hij de weg een beetje kwijt (alweer ๐Ÿ˜„) en ging hij er af met 3-2. De wedstrijd ging dus naar Reflex 3-2.
Al met al hebben we gisteren prachtige partijen gespeeld met mooie en soms lange rallies. Een heel klein beetje balend van mijn verlies tegen Patrick maar toch erg tevreden over het eindresultaat gingen wij weer naar huis. Dick gaf aan dat ik mijn navigatie niet aan hoefde te zetten want hij kent de weg heel goed๐Ÿ˜. Je voelt hem al aankomen natuurlijk. Bij Hillegom aangekomen gaf hij aan dat ik de eerste afslag moest nemen. Dus, zo braaf als ik ben, heb ik dat ook maar gedaan. Echt zo dom!!! De weg richting huis was nl afgesloten en ja hoor, ik kon weer keren. Uiteindelijk zijn we thuisgekomen!! Ook wel weer fijn. Als teamcaptain kan ik terugkijken op een geslaagd seizoen. Alleen de heren van ATTC waren ons en de rest de baas. Zij hebben slechts 3 punten verloren en eindigen met 47 punten aan kop. Dicky Dik, bedankt voor dit mooie seizoen en ik kijk uit naar het volgende. Wij gaan er samen weer wat moois van maken (wel met navigatie overigens ๐Ÿ˜‚).
Grote Clubactie 2023 schreef op 10 november 2023 om 17:45
De Grote Clubactie van dit jaar loopt nog tot en met 13 november. Ik heb 2 mails verzonden. De eerste leverde de verkoop op van 107 loten. Een herinneringsmail van deze week leverde nog eens 33 loten op. Alles bij elkaar valt de opbrengst dit jaar nog wat tegen. Je hebt nog kans. Maak er gebruik van om TOV te steunen!

https://lot.clubactie.nl/lot/ttv-tot-ons-vermaak/chris-a/2204724

Chris
TOV duo 3 schreef op 10 november 2023 om 12:15
Met de wedstrijd tegen Kwiek zijn onze kansen op het kampioenschap weer wat geslonken. Met Bert en Corine troffen we de kansloos laatsten in onze poule. Helaas was Peter weer eens in gevecht met zichzelf en verloor hij in de eerste partij van Bert.

Ik had natuurlijk ook de druk niet moeten vergroten in ons toeristisch tochtje naar Waddinxveen. Met 5 - 0 winst zou een kleine overwinning op DOCOS in de laatste wedstrijd ons nog een kans geven om kampioen te worden. Jammer genoeg won de ergernis het. Soms leidt die tot prachtige punten, vaker tot afgrijselijke missers.

De andere partijen gingen allemaal in 3en, zodat we vroeg klaar waren. 4 - 1 winst en toch een tikkie teleurgesteld.
TOV duo 3 schreef op 5 november 2023 om 13:34
Afgelopen dinsdag verscheen ATTC in zijn sterkste opstelling bij TOV, met Matthijs - gebrand op revanche - en Jan - angstgegner voor Chris. Peter opende het bal met een misstap, verlies in vijven na een 2 - 0 voorsprong. Daarna was het bij vlagen spannend, maar werd het een reguliere 4 - 1 overwinning. Het is altijd leuk om te zien hoe je tegernstanders zichzelf de das omdoen door te snel teveel te willen en te scherp te spelen. Donderdag naar Kwiek en tenslotte naar DOCOS. Zoals het er nu voor staat, wordt deze laatste kampioen en doen wij het niet onverdienstelijk.
TOV duo 3 schreef op 28 oktober 2023 om 12:07
Simon en Cor van S'70 kwamen al terneer geslagen binnen. Zij wisten na alle confrontaties van de afgelopen jaren al wat hen boven het hoofd hing. De bijzondere dingen gebeurden op de andere tafels, en er was alle tijd om die waar te nemen.

Martin en Dick waren al eerder klaar dan wij - het was volgens mij net na 9en. Maaike won haar laatste wedstrijd op tafel 3 in 5en na een 6-0 achterstand in de 5e game. Je ziet maar, nooit opgeven dus. Daar keek Jan's tegenstander op tafel 1 anders naar. Het liep niet, en hij gaf zijn laatste game maar weg met 11-0. En Jan had al eerder een game met 11-0 gewonnen tegen Jaap van S'70 1 die wel zijn uiterste best bleef doen.

S'70 droop dus af met twee teams die beide met 5-0 klop kregen. De enige opwinding op tafel 2 ontstond toen Peter het in het dubbel toch een keer spannend wilde maken en de eerste game weggaf door het nemen van onnodige risico's - zijn specialiteit. Chris kan hier heel slecht tegen, denkend aan zijn oude Italiaanse coach die de stelregel hanteerde 'keen kadootjes', en liet dat duidelijk merken. Dat hoort natuurlijk ook niet.

Tijdens een gezellige nazit bleken we allemaal zwevende kiezer te zijn, en zo gingen we na een paar glazen ook naar huis.
TOV7 - ingemaakt ๐Ÿ™ schreef op 28 oktober 2023 om 10:26
Dinsdag 24-10 had dรฉ wedstrijd voor ons moeten worden. Onze tegenstanders waren Aron en Bart van ATTC, twee jonge honden die ook nog eens een goed balletje kunnen slaan. Daar waar wij de eerste wedstrijd met 1-4 hadden verloren was het nu een totale ramp, 0-5. Tegen Bart kwamen zowel Dick als ik nog wel dichtbij. Tegen Aron (waar ik vorige keer van heb gewonnen) was het een onbegonnen zaak. Na onze dubbel, die wij in 4-ren verloren had ik er best de pest in en dรกt is nou net iets wat je niet moet hebben. De frustraties bij hebben er voor gezorgd dat ik mijn wedstrijd tegen Aron vet verloor (7-11, 4-11, 4-11). Na de wedstrijd gingen de heren van ATTC gelijk weer naar huis en ook Dick was snel naar zijn vrouw. Na nog een biertje te hebben gedronken met Arnold en Sam ben ik ook maar naar huis vertrokken. Daar aan gekomen heb ik mijn frustraties botgevierd in een game die ik aan het spelen ben, Assassin's Creed Mirage. In dit spel speel ik een sluipmoordenaar die vecht tegen corruptie en onrecht. Nou, ik kan je vertellen dat er veel slachtoffers zijn gevallen :-). Dinsdag mogen aantreden tegen Scylla 12. Ik kijk er weer naar uit.
Esther Koekkoek schreef op 23 oktober 2023 om 18:55
Afgelopen zaterdag speelde het jeugdteam tegen twenty one up. Bart, Maxim en Sietse hebben goed gestreden, maar na de eerste 3 singles was het 1-2. In de dubbel waren de gasten net een maatje te groot. De resterende single wedstrijden waren spannend, maar mede dankzij de goede coaching tussendoor van barman Jan, zijn er heel wat punten verzameld. Echt heel fijn dat iedereen zo betrokken is bij het jeugdteam. De eindstand was 6-4 en op een prachtige tweede plek in de poule gaat het team de tweede helft van de competitie in. De koplopers van Pecos staan maar 4 punten voor.
Volgende week wacht een belangrijke dag als ze tegen Pecos de strijd om de koppositie aan willen gaan.
TOV 6 schreef op 15 oktober 2023 om 12:16
TOV 6 - De Treffers 6 4-1
Uit hadden wij met 3-2 verloren. Toen waren Inge en Fred onze tegenstanders. Nu nam Ed de plaats van Inge in.
De namen Ed en Fred doen eerder denken aan een komisch- of een zangduo, maar het ging wel degelijk over tafeltennis. Het werd een succes voor ons en dat was nodig want we hebben het deze competitie nog maar weinig gehad. Arnold opende tegen Fred. De games gingen vaak goed maar even vaak ook mis. Helaas in 5 games verloren. Daarna Tom tegen Ed en winst in 4 games. Ook in het dubbel waren 4 games nodig voor de winst. Stand dus 2-1. Arnold maakte vervolgens korte metten met Ed door in 3 games moeiteloos te winnen. De laatste partij van Tom tegen Fred leek ook een makkelijke zaak maar na 2 gewonnen games kwam Fred sterk terug en maakte gelijk. Vijfde game dus, maar Tom had wat meer grip gekregen op de snoeiharde service van Fred en won die 5e game met 11-8. Dus ja, keertje winnen is ook wel eens leuk!