gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.228.52.21 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
581 berichten.
TOV duo 3 schreef op 14 oktober 2023 om 13:22
Met welke insteek schrijf je nu een verslag over een teleurstellende avond? Een goede buur is beter dan een verre Vriendenschaar, zeker met het weer van vrijdagavond. Heen ging het wel, terug noodweer. Het laagliggende witte autootje van mijn Formule 1 coureur kon het gelukkig prima bolwerken. Daar hadden Peter's Italiaanse ervaringen wel effect.

Tafeltennissend was het wat minder. De zaal is beroerd daar in Gouda, het was bloedheet, de vloer vertraagt, we hadden een tafel met de brokken eruit, en als je pleinvrees hebt, is deze hal een prachtige therapeutische oefenruimte. Maar goed, uiteindelijk doe je het allemaal zelf. Ballen in het net, ballen over de tafel. Geen antwoord op het spel van je tegenstander.

De lessen van Kento: timing, afwisselen, geen lange halen, bal op tafel, 80% is goed genoeg. Na twee gewonnen games volgens deze methode raakte Peter in de eerste partij tegen Fred volledig de weg kwijt, omdat deze er steeds beter in kwam. Daarna hielp ouderwets rammen ook niet meer. Chris was kansloos tegen Raymond. Die man speelt zo gecontroleerd, haalt alles en speelt met veel effect. Dat bleek ook in Peter's laatste partij tegen hem. Na hopeloos verlies in de eerste game, sloeg Peter Kento's goede raad in de wind, maakte punten van ballen die pas een mogelijkheid bleken omdat ze een punt opleverden, en kwam met 5-1 voor in de tweede game. Daarna was het klaar. Verlies in 3en.

Na winst in het dubbel - dat dan weer wel - maakte Chris 2-2 door Fred een lesje in effectiviteit te geven. Na een 10-0 achterstand in de eerste game ging Fred wel steeds beter spelen, maar Chris bleef hem in 4en toch de baas.

Andermaal 3-2 verlies tegen deze kampioenskandidaat, ook al staat DOCOS nu twee punten op hen voor. Wij toch een tikje teleurstellend derde op vijf punten.
DUO5 schreef op 13 oktober 2023 om 20:02
afgelopen donderdagavond mocht Duo 5 het opnemen tegen onze buurtjes rijnsoever in katwijk
Duo 5 bestond deze keer uit Ary en Rob , aangezien Maaike in het land van pipi langkous verbleef.
Rob had het lumineuze idee opgevat om geheel duurzaam op de fiets te gaan.
Aangezien het best zwaar trappen is met een zachte voorband kwam vooral ik bezweet aan bij onze tegenstander en dan moest de wedstrijd nog beginnen .....
Rob beet het spits af en speelde een een zware vijf gamer tegen Willem, helaas net verliezend 1-0.
Daarna ondergetekende tegen Job, werd een viergamer en verloor ik ook helaas 2-0 .
Dubbel, nooit het sterkste punt van Duo 5 ging helaas ook verloren in vieren ( vierde game 16-14), dus het verlies tegen de koploper was al een feit.
Rob kwam daarna met de nuchtere opmerking dat we de schade dan maar moesten beperken en dat deden we dan dus ook.
Ondergetekende wist tegen Willem in vijven te winnen en Rob gaf Job een lesje in effectiviteit door in drieen te winnen: 3-2
Al met al een lekkere wedstrijd gespeeld en helemaal geen schande om tegen de koploper net aan te verliezen...
Duo 5 bezet nu een nette tweede plaats in de poule, op naar de volgende clash....
TOV 7, lekker bezig zo samen schreef op 11 oktober 2023 om 19:26
Ha beste lezers. Hier weer een verslagje van ons team. Gisteren moesten Dick en ik op weg naar Gouda voor onze wedstrijd tegen Vriendenschaar15 (Hans en Hans). Nadat de jeugd training daar was afgelopen dachten wij wel met de wedstrijd te kunnen beginnen. Dat viel even tegen. De tweede tegenstander besloot, nadat hij pas na 8 uur was aangekomen, eerst nog even koffie te gaan drinken. Omdat het nogal lang duurde werd besloten de eerste wedstrijd maar alvast te starten en dat ik dan maar zou gaan tellen. Zo gedacht, zo gedaan. Dick startte zijn eerste partij voortvarend. Hij won de eerste game vrij makkelijk. Helaas nam zijn tegenstander daarna de partij over en wowon 3 games op rij waarmee hij dus de eerste set op zijn naam schreef. Stand 1-0. Toen mocht ik aan de bak tegen Hans 2 die inmiddels zijn koffie op had. Ik wist redelijk simpel de partij binnen te halen. Stand 1-1. De dubbel wisten wij, wel in games, ook te winnen waardoor het er goed uit begon te zien voor ons. Stand 1-2. Na de dubbel vonden de tegenstanders het nodig om weer even iets te gaan drinken, wij snappen daar helemaal niets van. Mijn tweede enkel tegen Hans 1 was ook een makkie. Dus met die winst hadden de wedstrijd al gewonnen. Hierdoor kon Dick zijn laatste partij lekker vrij starten en dat deed hij dan ook. Vrij eenvoudig sleepte hij de eerste twee games naar binnen. Maar toenโ€ฆ. Volgens mij heeft er doping in de drankjes van Hans 2 gezeten want hij wist zomaar 3 games op rij te winnen en daarmee de set. Eindresultaat: 2-3. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld waarbij wij vooral met de dubbel meer naar elkaar toe zijn gegroeid. Gekeken naar de ranglijst kan ik concluderen dat een tweede plaats voor ons deze keer het hoogst haalbare is. Met 6 gespeelde wedstrijden hebben wij nu 20 punten. ATTC heeft pas 4 wedstrijden gespeeld en heeft al 19 punten. Tenzij er dus hele gekke dingen gebeuren worden zij eerste. De anderen staan te ver achter om hier iets aan te kunnen doen.
TOV duo 3 schreef op 8 oktober 2023 om 12:06
In onze klasse strijden 2 teams voor het kampioenschap, DOCOS en Vriendenschaar. Afgelopen dinsdag speelden Sam en Chris tegen Renรฉ en Stijn van DOCOS. DOCOS hier op 3 oktober? Maar beiden hebben niet zoveel met de uitbundige viering van het ontzet.

Sam vindt het competitie spelen leuker dan hij van tevoren gedacht had, maar beide tegenstanders waren hem toch te machtig. Chris had in zijn eerste partij weer eens last van de servicebibbers, maar wist zich na vele fouten in de eerste twee games toch te herpakken tot teleurstelling van Stijn. Gezien het vertoonde spel zag Renรฉ kansen om zijn 100% score te handhaven. Zo leek het de eerste twee games ook te gaan, maar Chris herpakte zich en in de 5e game deed Renรฉ zchzelf uiteindelijk de das om. Een bekend verschijnsel bij tegenstanders van Chris. Het dubbel bracht ons het eerste verlies.

Eindstand 3-2 voor DOCOS. Hadden ze toch nog iets te vieren.
TOV duo 3 schreef op 29 september 2023 om 21:49
Belofte maakt schuld Ik was gewend om wekelijks een verslagje te schrijven van ons wedervaren in de competitie. Terecht sprak Tom mij aan op mijn feilen. Op de een of andere manier ontbrak de inspiratie de afgelopen tijd, al was er eigenlijk aanleiding genoeg. Een teamgenoot die het dolce vita in Italiรซ verkoos boven de steun aan iemand die ernstig moest wennen aan zijn nieuwe materiaal (niet het rubber maar zijn lenzen!), en een ander die liever ging klussen in la douce France. Gelukkig is Sam bereid gevonden het bat weer in wedstrijdverband op te pakken.

Bij het begin van ronde 4 stonden we met 4 teams bovenaan met 10 punten. Ronde 2 en 3 gingen tegen oude bekenden, S'70 (5-0 winst, arme Cor en Simon) en ATTC 4 (3-2 winst; sneller rubber is niet altijd een voordeel Matthijs!). De 1e wedstrijd tegen Vriendenschaar ging net verloren met 4 partijen in 5en en 1 in 4en. Zonder leesgedeelte in mijn tijdelijke bril was ik taktisch duidelijk de mindere ๐Ÿ˜‚.

Afgelopen dinsdag was Kwiek uit Waddinxveen de tegenstander. Tegenstand Bert is tevens wedstrijdsecretaris en wist te melden dat komend voorjaar de competitie ingedeeld wordt naar de gemiddelde teamrating en niet volgens de promotie-/degradatieregeling. Nazoeken op de NTTB site bevestigde die informatie. Je kunt wel promoveren of degraderen maar daar geen rechten aan ontlenen. Heel bijzonder.

Kwiek pakte in deze uitwedstrijd ons thuisvoordeel af met een gigantische hoeveelheid sorryballen. Het kostte Sam zijn partij tegen Corine en tegen Bert. Hij komt er wel steeds beter in en dat geeft hoop voor as dinsdag tegen DOCOS. Hij maakte beide tegenstanders wel rijp voor de slacht door Chris, die Bert terugpakte met 3 afgrijselijke randballen, verdedigend van meters achter de tafel. Nieuwe bril helpt!

In het dubbel loopt het prima samen. Vermeldenswaard is nog wel dat we in de 4e game met 7-1 achter kwamen, zodat teller Arnold sr (bedankt) zich al mentaal klaarmaakte voor nog een game. Dat was niet nodig. We scoorden er 10 op een rij!
TOV 7 - ben ik nog nodig? schreef op 27 september 2023 om 09:51
Deze week een berichtje van mij vanuit een zonnig Dรฉnia. Mijn lief en ik mogen een weekje genieten van de zon in het appartement van mijn schoonzus en zwager. Het is werkelijk heerlijk hier. Gevolg van onze trip naar Spanje is dat ik twee wedstrijden niet kan spelen. Gisteren was er รฉรฉn van. Ik had Martin Johansson gevraagd of hij voor mij wilde invallen. Gelukkig wilde en kon hij. Terwijl ik hier nog zat na te genieten met een glaasje sambuco kreeg ik bericht van Dick dat ik rustig kon gaan slapen omdat zij de wedstrijd met 5-0 hadden gewonnen. Naar de uitslagen kijkende leverde alleen de dubbelpartij wat meer moeite op. Die werd, als enige, in 5 games beslecht in het voordeel van ons team. De overige partijen gingen allen in 3-0. Echt super gedaan mannen. Nu afwachten wat Dick en Okker volgende week tegen Reflex (L) 8 gaan doen. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in.

Groet uit โ˜€๏ธโ˜€๏ธโ˜€๏ธ Dรฉnia,
Martin
DUO5 schreef op 23 september 2023 om 20:53
afgelopen vrijdag mocht DUO5 net als onze collegaยดs van team 7 aantreden tegen Scylla uit Leiden.
Duo 5 weer in de vertrouwde samenstelling want Maaike verscheen weer aan de start na een lange trip door Italie .
Ary mocht het spits afbijten tegen de vriendelijke chinees Chow.
Meestal heeft een kaaskop weinig in te brengen tegen een chinees maar ditmaal wist ary te winnen in vieren.
Daarna maaike in haar eerste partij van het seizoen tegen Sabine, werd een zinderende partij die nipt in de vijfde game verloren werd: 1-1.
Dubbel werd net zo zinderend, ook in vijven en ging helaas ook naar Scylla: 2-1.
TOV had nu nog 2 kansen om het recht te trekken en dat werd met beide handen aangegrepen.
Ary won in drieen van Sabine en maaike in vijven van Chow: 2-3
Duo 5 behaalde hiermee haar tweede overwinning van het seizoen en staat op een mooie tweede plaats in de poule.
Na afloop nog een gezellig drankje gedaan met Chow, die in het dagelijks leven werkzaam bleek te zijn als voorganger in de evangelische kerk.
We werden dus aan het einde van de avond nog even getrakteerd op wonderbaarlijke dingen als je maar in het hogere gelooft zoals een wasmachine die eigenlijk kapot was maar die toch weer ging draaien...
Gelukkig kon Chow niet verhinderen dat TOV 5 met de overwinning in de pocket huiswaarts keerde ......
TOV 7 schreef op 23 september 2023 om 14:19
Na twee berichten van Tom over onze wedstrijden is het tijd dat ik zelf weer eens wat schrijf. Gisteren, 22-9, hebben wij onze derde wedstrijd gespeeld. Dit keer uit tegen Scylla (Ellen en Wim). Ik moest wel even wennen aan de blauwe tafels en de rode vloer. Dit leidde wel erg af. Gelukkig ging het na het inspelen al beter. In goed overleg is Dick begonnen zodat ik 3 partijen achter elkaar kon spelen (enkel, dubbel en enkel). Ik vind dat wel prettig en de oudste van ons tweetjes kan dan even uitrusten. Maar goed, zoals gezegd trapte Dick af en zijn eerste partij tegen Wim ruim te winnen. Met 6-11, 6-11 en 10-12 was hij echt te sterk. De eerste set was dus binnen. Daarna mocht ik aantreden tegen Ellen. Die partij ging iets moeizamer, maar ik wist in 4 games de winst binnen te halen. 0-2 Dus voor ons. Toen onze dubbel. Ook daar hadden we 4 games voor nodig. 0-3 Waarmee de wedstrijd dus al was gewonnen. Maar ja, 0-5 lonkte toen ik aan mijn partij tegen Wim begon. De winst was met 2-11, 7-11 en 8-11 redelijk makkelijk behaald. 0-4 En de laatste partij was voor Dick. Helaas heeft hij de winst in die partij aan Ellen moeten laten. Het was overigens een prachtige en spannende partij. Uitslag 14-16, 12-10, 11-8 en 12-10. Eindstand is dus 1-4. Helaas kan ik de volgende twee wedstrijden niet aanwezig zijn, omdat ik vanaf morgen 09:00 met mijn lief op vakantie ben in Spanje. Ik wens mijn invallers Martin Johansson en Okker Parlevliet veel plezier met Dick bij de komende partijen. Maak me trots en zegevier!!!

Groet,
Martin
Dick verbeek schreef op 4 juni 2023 om 07:24
Afsluiting seizoen met barbecue.

Graag wil ik de activiteitencommissie, de wedstrijdcommissie en alle vrijwilligers bedanken voor de gezellige afsluiting van het seizoen.
Wij hebben genoten van de heerlijke barbecue en de lekkere drankjes!
Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot na de zomer!

Dick Verbeek
DUO5 schreef op 15 april 2023 om 17:57
Afgelopen dinsdag mocht DUO 5 thuis aantreden tegen het al gedregradeerde ATTC met Gerrit en Kaya.
Maaike begon en was kaya in drie flitsende games knap de baas: 1-0
Daarna Ary tegen Gerrit, uit was het een vrij makkelijke overwinning voor Ary geworden,dit keer ging de overwinning in vijven naar Gerrit:1-1.
De dubbel, hele seizoen al problematisch, ging dit keer in vijven WEL naar TOV met een sterke laatste game ( 11-3).
Vervolgens moest Maaike tegen Gerrit, weet niet of Gerrit een red bulletje gedronken had, vleugels had hij in ieder geval wel, en won hij in 4 games van Maaike: 2-2.
laatste enkel ging dus Ary en Kaya, werd een heerlijke felle partij, en wist Ary in vieren over de streep te trekken: 3-2!
Wat hebben we een raar seizoen gedraaid: begonnen met vijf nederlagen op rij en eindigen met vijf overwinningen op rij!
Blijkt maar weer, DUO 5 is een dieseltje wat moeilijk op gang komt maar als het eenmaal rijdt........