Jeugd

ALGEMEEN
Leuk dat je belangstelling hebt voor tafeltennis bij onze club. Je kunt bij TOV terecht om regelmatig te spelen. Dat kan gewoon voor je plezier (recreant), maar ook op een serieuze manier met het spelen in competitieverband.
Voor beide mogelijkheden is training belangrijk om te leren hoe en wanneer je de juiste slagen met forehand en backhand geeft. Door training leer je topspin en backspin te geven, de juiste lichaamshouding aan te nemen en je reactiesnelheid te verbeteren. Ook al heb je nog nooit tafeltennis gespeeld, als je een tijdje training hebt gehad zul je zien dat je het spel snel leert.
Bij de jeugd kun je tot je 18e jaar spelen, daarna ga je over naar de senioren

COMPETITIE
Als je het aandurft kun je ook competitiespelen. Een team bestaat uit 3 spelers, dus samen met nog 2 anderen zou je competitie kunnen spelen. Je hoeft daarvoor nog helemaal niet zo goed te zijn hoor, want er zijn veel klassen van beginners tot heel goed. Het is best leuk om eens te spelen bij andere verenigingen en tegen anderen die je nog helemaal niet kent, daar leer je ook van!
De jeugdcompetitie is altijd op zaterdag. Bij TOV is dat van 11.00 tot ongeveer 14.00 uur. Bij andere verenigingen, dus als je uit moet spelen, kunnen die tijden anders zijn!
Per jaar zijn er twee competities, één in het voorjaar (van half januari tot half april) en één in het najaar (van half september tot half november). Je kan dus in één jaar kampioen worden en naar een hogere klasse gaan, maar ook weer degraderen. Beter is natuurlijk dat je in een jaar twee keer kampioen zou worden!
Momenteel wordt er met één team aan de competitie meegedaan, maar het streven is om meer teams te gaan maken.Het team dat nu aan de competitie meedoet bestaat uit 5 spelers. Daarvan kunnen er dus 3 per wedstrijd spelen. Het team speelt daarom in wisselende samenstelling. Wie de ene week niet heeft gespeeld, doet de week daarna dus wel mee. Zo spelen ze dus allemaal evenveel wedstrijden.
Het team dat nu aan de competitie meedoet bestaat uit 5 spelers. Daarvan kunnen er dus 3 per wedstrijd spelen. Het team speelt daarom in wisselende samenstelling. Wie de ene week niet heeft gespeeld, doet de week daarna dus wel mee. Zo spelen ze dus allemaal evenveel wedstrijden.
Dit wordt natuurlijk anders als er meer spelers zijn die competitie willen spelen. Bij 6 spelers kunnen er al twee teams gemaakt worden en dan spelen ze dus alle wedstrijden. Het is altijd wel handig als een team uit 4 spelers bestaat want het kan altijd gebeuren dat een speler niet kan spelen door ziekte of zo, maar het betekent wel dat je dan niet alle wedstrijden speelt omdat er dan ook gerouleerd moet worden.

RECREANTEN
Als je geen competitie wilt of kan spelen, kan je natuurlijk ook gewoon als recreant de trainingen volgen en vrijspelen. Gedurende het jaar worden er verschillende kampioenschappen en andere activiteiten georganiseerd voor alle jeugd waaraan je dus ook kunt meedoen, zoals speciale clinics, een toernooi voor scholieren en het slotfeest. Als je een tijdje recreant bent geweest en je wilt dan toch ook wel aan de competitie meedoen, dan kan dat natuurlijk Wel zal je dan even moeten wachten totdat er een nieuwe competitie begint.

TRAINING en SPEELTIJDEN JEUGD
Donderdag       training beginners: van 19.00 – 20.00 uur trainer Kento Nomura