gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.222.251.91 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
545 berichten.
TOV duo 3 heeft geschreven op 13 maart 2022 om 00:08
En dan dacht ik dat Peter zijn blessure uiteindelijk goed doorstaan had, tot ik hem gisteren tegen TOGB vreselijk zag tobben. De biceps is gereduceerd tot een monoceps (als dat een bestaande spiervorm is tenminste) en zorgt voor foute services en slecht getimede spinballen. Tegen Doing wist hij vorige week een rolstoeler nog te verschalken, wiens materiaal mij al te machtig was geweest. Er zat meer leven in de tegenstander dan in zijn doodvallende returns. Een 4-1 verlies was het treurige resultaat. Tegen TOGB moest het beter, maar slechts een opleving van Chris in zijn tweede partij zorgde nog voor een punt. Kansloos in zijn eerste partij, in 3en eraf. Over het dubbel zwijg ik maar (kort serveren Chris!). Peter verloor zijn partijen in 5en en dat met al die missers! Dinsdag beter tegen Salamanders met hun 15 punten uit 3 wedstrijden. Dus dat moet lukken!
TOV4 heeft geschreven op 10 maart 2022 om 12:04
Op naar Den Haag!
Vanwege corona was deze wedstrijd verplaatst naar deze dinsdag.
Dus Maaike en Rob gingen iets over 19uur op weg naar HTTV, ergens diep in Zuid Den Haag.
We mochten tegen Ruud en Ben, die we beide al kende van afgelopen seizoen, toen we nog trio competitie speelde.
Daar aangekomen even bakkie koffie en inspelen en dan aan de bak. Rob begon zijn seizoen tegen Ruud super! eerste game 11-0 gewonnen, hij wilde gelijk stoppen, beter zou het toch niet meer worden. 2e game verloor Rob gek genoeg, maar in 4 games ging de punt gewoon naar TOV. Maaike nam het op tegen Ben, een spannende wedstrijd met mooie rallys, maar Ben sloeg te veel harde ballen terug, waardoor Maaike de wedstrijd helaas verloor in 4 games.
Het dubbel was ook spannend en ging uiteindelijk in 5 games naar HTTV.
Zonder pauze te houden gingen Maaike en Ruud verder. Na de eerste game te verliezen won Maaike de daarop volgende 3 games. Hierdoor stond het 2-2.
Ben en Rob gingen uitmaken welk team er zou winnen. Helaas voor TOV was het na 4 spannende games al duidelijk, HTTV 3-2 gewonnen.
~half 11 reden we weer terug naar Noordwijk.
Tom Braams heeft geschreven op 7 maart 2022 om 16:36
Bedankt Ingrid voor je verslag. Het moet wel razend spannend zijn geweest! Ik hoop dat jij en Michiel vaker een verslag maken. Jullie zijn tenslotte het vlaggenschip van TOV.
Behalve team 3, dat bij "monde" van Chris ook regelmatig verslag doet, zouden de andere teams ook vaker van zich moeten laten horen d.m.v. een verslag. Een indruk geven vanaf alleen het wedstrijdformulier geeft geen info over bijvoorbeeld de tegenstander die je uit het verleden nog wel kent en zo. Zo'n verslag geeft zo veel meer weer en is leuk om te lezen.
TOV 1 DUO heeft geschreven op 6 maart 2022 om 15:32
Afgelopen vrijdag avond speelden wij onze inhaalwedstrijd wedstrijd. Gelukkig was de storm gaan liggen en konden we veilig reizen naar Alphen.
Ingrid opende de avond en maakte het meteen spannend. Haar tegenstander was een hele oude bekende. Zo lang geleden dat er geen eens data in de TT app te vinden was. Helaas verloor Ingrid de wedstrijd netaan in 5 games. Ronald varieerde veel in zijn service, dat was een goed wapen.
Michiel moest daarna tegen Marco. Hij wist de set gelukkig wel te winnen in 5 games.
De dubbel is ons sterke wapen en wonnen we, de ene game die we verloren had eigenlijk niet nodig geweest.
Na de dubbel moest Michiel tegen Ronald spelen. Ze maakten het super spannend. 3 games met maar 2 pnt verschil. Zo balen dat Michiel de 5e game verloor met 12-10...
De laatste wedstrijd was tussen Ingrid en Marco. Ook zij waren zeer aan elkaar gewaagd. De partij moest ook in 5 games worden beslist en weer viel het gunstig uit voor Attc. Ingrid verloor haar laatste 2 games met 11-9.
Zoals je wel kan lezen, de uitslag had zomaar 5-0 winst voor TOV kunnen zijn.
We gaan ons thuisvoordeel goed benutten straks!
TOV 3 heeft geschreven op 20 februari 2022 om 14:11
Met de persconferentie achter de rug gingen Peter en ik aan de slag tegen Smash uit Monster. Zijn blessurestop heeft Peter goed gedaan, want hij bracht Clemens, de sterkste van de twee tegenstanders, aan de rand van de afgrond. 9-11 in de 5e. Chris won met enige moeite van Alwin, ook in vijven met 11-9. Het dubbel was kansloos. Daarna was Peter sterker dan Alwin en was Chris tamelijk kansloos tegen Clemens. Zo zullen we wel meer uitslagen krijgen dit voorjaar met teams die volgens de ELO rating bestaan uit een sterke en een minder sterke speler.

Van tomatenkweker Alwin kregen we nog te horen wat de invloed is van de energieprijzen op de prijs van de tomaten, en op leegstand van kassen. Leuk weetje: sommige grote kwekers hebben iemand in dienst die zich op de energiemarkt begeeft en zijn salaris terugverdient! Zo hoor je nog eens wat.
Tom Braams heeft geschreven op 13 februari 2022 om 14:26
Wij dus vrijdagavond naar Oegstgeest want onze wedstrijd tegen Pecos 1 was op verzoek van de tegenstander verplaatst van 11 maart naar 11 februari.
Komen we daar is het pand volledig verlaten en de deur op slot. Het was vijf voor acht dus we dachten: ze komen nog wel. We stonden voor de deur waar een ijzige wind het kapsel, van onze nog maar spaarzaam aanwezige haren, volledig verwoestte en onze stemming deed dalen tot de heersende temperatuurโ€ฆ onder nul dus.
Net toen we dachten we gaan maar in de auto afwachten verscheen een jongeman die al even verbaasd bleek over het gesloten zijn van de Pecos-zaal. Het was een van onze tegenstanders. Na enig bellen meldde hij dat hij de sleutel ergens zou ophalen en over 10 minuten terug zou zijn
Wij besloten om het maar in de auto af te wachten en inderdaad verscheen hij mรฉt zijn kompaan en werd ze zaal ontsloten. Ik dacht nog dat het verbazend was voor zoโ€™n grote vereniging hoewel ik later zag dat zij een ledental hebben van 45, veel minder dan ik dacht. Het komt waarschijnlijk omdat ze altijd in de hoogste klassen van het tafeltennis vertegenwoordigd zijn.
Enfin, nu even over de wedstrijd zelf. Het was een spannende ontmoeting. Twee jonge knapen tegen twee oude noordwijkse knarren in een verder koude en lege zaal.
Ik begon tegen David gewonnen in 5 games, maar steeds met minimaal verschil. Toen Arnold tegen Storm, die bleek de sterkste speler van het Pecos-team te zijn. In 4 games ging de winst naar Pecos. Het volgende dubbel ging weer als van ouds, na verlies in de eerste game (13-11) kwamen we op stoom en wonnen steeds makkelijker de volgende 3 games. Stand 1-2 in ons voordeel.
Helaas gingen de 2 laatste partijen verloren maar wel in een 5 gamer van Arnold en ik beet na 4 games in het stof (laatste game 14-12)
Ondanks de aanvankelijk koude hebben we lekker gespeeld en waren de twee jonge tegenstanders beiden sympathiek.
Ted van de Ploeg heeft geschreven op 13 december 2021 om 19:45
In Memoriam Ruud Alkemade (oud lid en 75 jaar)

Afgelopen week bereikte mij het droevige bericht dat mijn oud team genoot Ruud Alkemade op 75 jarige leeftijd is overleden. In de jaren 60 en 70 vormde hij samen met Peter Turk en Ted van der Ploeg het eerste team, dat in 1967 promoveerde naar de Hoofdklasse. Ruud was een aanval ingestelde speler. Hij is daarom dan ook diverse keren Noordwijks en clubkampioen geweest. Jammer dat hij de laatste 4 jaar van zijn leven de ziekte van Alzheimer had en bijna niet meer aanspreekbaar was. Mijn echtgenote en ik wensen zijn vrouw Liesbeth, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe bij dit grote verdriet

Ted van der Ploeg.
Schoonmaak heeft geschreven op 28 november 2021 om 14:03
En niet te vergeten Maaike zelf natuurlijk!
Maaike heeft geschreven op 27 november 2021 om 21:25
Vandaag was de grote schoonmaak van onze accommodatie. En met recht was het GROTE SCHOONMAAK want het was ontzettend stoffig en vuil in de zaal. Met 9 man/vrouw is deze mega klus in รฉรฉn dag geklaard. Professioneel aangepakt met rolsteiger om plafond en wanden van alle spinrag en stof te ontdoen. Alle stoelen, tafels en schermen zijn schoongemaakt en de kleedkamers en de kantine/keuken zijn goed onderhanden genomen. Dus alle leden kunnen weer genieten van tafeltennis in een schone zaal!
Bij deze dus hartelijk dank aan Nellie, Heleen, Lydia, Marijke, Ton, Rob, Jan en Chris!
TOV duo 3 heeft geschreven op 27 november 2021 om 17:39
Met Chantal onderweg naar Combat in Bleiswijk de persco beluisterd. Geen goed nieuws al was dat niet onverwacht. De competitie is dit seizoen net op tijd afgerond, blijkt. En bij Combat waren we nog net op tijd voor een bakkie koffie. Volgens de brief op de bar werd er strikt gecontroleerd op het corona toegangsbewijs. Niet dus. Kennelijk een dorpje met eigen regels.

Tegen de beste speler van de aanstaande kampioen (nog 1 punt) trok Chantal meteen van leer en won de eerste game. Wim zag dat hij het met contra spelen tegen haar niet ging redden en tapte rap uit een ander vaatje. Met succes. Chris won van Igram maar was met zijn beperkte spel kansloos tegen Wim met zijn batje van 20 euro. Je had die 5 weken toch kunnen gebruiken om kort te leren serveren! Chantal had kansen tegen Igram maar liet deze liggen. Ons dubbel was beter dan tegen Doing maar niet goed genoeg. Kortom, 4 - 1 verlies. En voor de terugweg was het goed dat ik regenbanden gemonteerd had. En nu maar hopen dat we de voorjaarscompetitie kunnen spelen.