gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.239.148.127 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
565 berichten.
TOV7 schreef op 5 november 2022 om 10:02
Het is ons gelukt!!
Eindelijk, het is zover. Onze eerste winst is binnen. Gisteren mochten Martin Johansson en ik weer aantreden tegen Reflex6. Onze eerste ontmoeting eindigde voor ons toen in een 3-2 nederlaag dus het was wel weer even spannend. Nu is het zo dat donderdag veel aandacht is besteed aan tech- en tactiek. Belangrijk is om even goed in te spelen waarbij alle variaties zo'n beetje worden gebruikt. Ook had Kento aangegeven aandacht te besteden aan de service. Als twee brave leerlingen hebben wij alles wat donderdag gezegd was in praktijk gebracht. Helaas verloor Martin J zijn eerste partij tegen Patrick (de sterkste van de 2 van Reflex). Daarna mocht ik... Ik heb nog niet eerder zo ontspannen gespeeld en won de eerste 2 games met grote overmacht. De derde game kostte iets meer moeite maar won ik uiteindelijk toch met 10-12. Vol goede moed begonnen Martin J en ik aan de dubbelpartij. Ook die harkte we met redelijk gemak binnen.
Helaas verloor ik mijn partij tegen Patrick maar Martin wist, na verlies van de eerste game, de wedstrijd makkelijk in zijn voordeel te keren en te winnen.
Jullie begrijpen wel dat wij met een fijn gevoel weer richting Noordwijk zijn gereden. Martin, dank voor de fijne wedstrijd.
TOV7 schreef op 29 oktober 2022 om 09:22
Zo, hier weer een verslagje van de debutanten in de deze competitie. Ik had gehoopt de wedstrijd van gisteren weer met mijn eigen partner (Martin Johansson) te spelen. Helaas meldde hij zich donderdag af omdat hij nog niet hersteld van Corona. Onze Tom is gelijk aan het werk gegaan en heeft Arnold weten te strikken om samen met mij tegen onze tegenstanders, TOP3, te strijden.
Hoewel wij wij de wedstrijd zelf hebben verloren met, jawel, 1-4 was het wel een hele leuke wedstrijd tegen gezellige mannen. De enige winstpunt heb ik te danken aan Arnold die de 2e partij met 3-0 wist binnen te halen. Vernoemenswaardig is ook zijn tweede partij. Dat is een thriller geworden. Ik zat met zweet in de bilnaad op mijn stoel. De uitslag van die laatste wedstrijd wil ik jullie niet onthouden, 11-13; 6-11; 11-8; 11-7 en 9-11. Die laatste game had echt twee kanten op kunnen gaan en Arnold verloor hem door een klein foutje.
Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat ik een stabiele factor ben in dit team. Ik heb nl alles verloren (best knap). Arnold, ontzettend bedankt dat je wilde invallen en voor het enige winstpunt. Tom, bedankt voor het, op het laatste moment, regelen.
TOV duo 3 schreef op 23 oktober 2022 om 17:33
Waterloo moet toch echt in de buurt van Leimuiden liggen. Toen we deze competitie begonnen, hadden Peter en ik toch goede hoop snel naar de 3e klas terug te kunnen keren. Deze hoop werd al snel de bodem ingeslagen, zowel door de eerste uitslagen als door een verloren gevecht tegen de belangrijkste concurrent Reflex Lisse.

Afgelopen vrijdag ging het van kwaad tot erger(nis) tegen Play Fair. De sporthal was opgeknapt, en wij werden opgeknapt. Peter won de eerste nog van Rik. Daarna was het klaar. Kansloos. Bagger. 4 -1 verlies. Het moet gezegd - tandenknarsend - dat het ook hun verdienste was.

In de nazit - met een Leffe Tripel, ongevraagd, maar heel lekker, en een colaatje voor chauffeur Peter - wreven jonge honden Rik en Mike nog wat zout in de wonden door te melden dat we ons geen zorgen hoefden te maken. We konden ons toch prima handhaven!
TOV4 schreef op 23 oktober 2022 om 12:34
Afgelopen donderdag mocht TOV4 het weer proberen, ditmaal tegen onze buurtjes uit kattuk: rijnsoever.
Vantevoren waren we gewaarschuwd dat het moeilijk parkeren zou worden want VV Katwijk moest die avond voor de KNVB beker spelen, maar goed, het lukte toch om een plekje te bemachtigen.
Na een warm welkom mocht Maaike de spits afbijten tegen onze poolse vriend Wojtek.
Wojtek speelt denk een paar klasjes te laag, maar Maaike hield vooral in de derde en laatste game nog goed stand ( 15-13)
Daarna moest Ary tegen Leen en won zowaar in drieen.
De dubbel is dit seizoen nog niet gewonnen, hebben er een paar keer dicht tegen aan gezeten maar lukte dit keer ook niet helaas.
Daarna kon Ary net geen game pakken tegen Wojtek ( 11-7, 12-10,12-10)waardoor het 3-1 werd .
Maaike mocht vervolgens tegen Leen aantreden en pakte na een hevige strijd in vijven nog een punt voor TOV: 3-2
Deze week komt er gelijk een kans op revanche want dan komen onze buurtjes uit kattek naar ons toe .....
TOV7 schreef op 22 oktober 2022 om 10:39
Ja hoor, gisterenavond was het dan weer zo ver. Samen met Dick Verbeek, de invaller van de invaller (beide geveld door covid) ben ik de strijd aangegaan tegen ISV Gouda. Nou wist ik al door onze eerste wedstrijd tegen deze gasten, die we overigens met 4-1 hebben verloren, dat het een lastige partij zou worden. Beide tegenstanders zijn traaaaaag. Maar goed, vol moed zijn wij de strijd aangegaan. Ik maak het kort, de einduitslag was gelijk aan die van onze eerste partij tegen de Goudenaren. We hebben dus weer met 1-4 verloren. De ene winstpunt heb ik te danken aan Dick die in een spannende 5-setter de winst wist te pakken.
Dank voor het invallen Dick.
TOV duo 3 schreef op 15 oktober 2022 om 16:38
Het zag er niet goed uit die eerste partij tegen S'70. Bij een 2-0 en 10-6 achterstand was het duidelijk dat Peter tegen Cor weer ouderwets met zijn vorm worstelde. Gelukkig hoorde scheidsrechter Chris bij weer zo'n punt dat dreigde mis te gaan voor Peter, de bal heel zacht en nauwelijks zichtbaar de rand schampen. Geen 11-6 en verlies maar het keerpunt, omdat Cor deze randbal niet uit zijn hoofd kon zetten. Hij leidde zichzelf af terwijl Petyer niet beter ging spelen maar wel de partij naar zich toe trok. Tegen Jaap, een corona invaller uit team 1 met nog maar 1 verliespartij, kreeg Chris het steeds moeilijker maar wist hij de 3e beslissende game na een achterstand nog net met 15-13 binnen te halen.
De 1e game in het dubbel was een eitje met 11-3, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De laatste twee partijen verliepen moeizamer dan de scores doen vermoeden maar werden wel in winst omgezet. 4-1 en toch liep Reflex weer een puntje uit. Gelukkig konden we in de 3e helft de verenigingskas weer een beetje spekken omdat Cor en Jaap wilden nablijven.
TOV duo 3 schreef op 5 oktober 2022 om 22:44
Tja, Alles bij elkaar was Reflex 3 gewoon sterker. Zij spelen standaard met drie, waarbij het lot bepaalt wie dubbelt. Bob en Faribors hebben knieproblemen en Gerrit is een dagje ouder, maar Peter en Chris dolven als fitte 60 plussers met 3-2 het onderspit. Faribors heeft zich als recreant de afgelopen 19 jaar bekwaamd in het moeilijk serveren en won er 2. Peter kwam nog het dichtste bij, maar ja die onbesuisdheid!
In het dubbel werd het geheime wapen Wildenbeest ingezet maar dat werd door ons deskundig ontmanteld. Dat dan weer wel.
Bob bleek een taaie en was voor Peter in 5en onverteerbaar, maar hij verslikte zich lelijk in Chris die na een 2-0 achterstand en matchpoints voor Bob in de 3e en 4e game de partij toch nog binnen wist te halen.
De 50% score deze competitie heel gehouden en zelfs 5 ELO punten terug gewonnen! Jaja, leeftijd en ervaring maken een mens soms cynisch. Volgende week S'70 met weer oude bekenden. We gaan het zien. Het kampioenschap is uit zicht dus Peet mag eventueel naar Italiรซ.
TOV DUO 4 schreef op 5 oktober 2022 om 20:44
Na twee uitwedstrijden moest DUO 4 ditmaal thuis tegen , net als vorige week maar dan een ander team, DOCOS spelen.
Maaike had, door al dat gesjouw met haar kleinkind, last van haar rug, dus speelde dit keer ondergetekende samen met Hans.
DUO 4 had pas 1 puntje verzameld uit twee wedstrijden, dat moest beter, en zo begonnen we optimistisch aan deze battle.
Hans moest beginnen, miste duidelijk nog wat wedstrijdritme en verloor in drieen.
Daarna moest ondergetekende aan de bak,stond eerste game voor met 10-4 maar verloor die game met 12-14, tweede game wel gemakkelijk gewonnen, maar de volgende twee games weer naar DOCOS, conclusie: 2-0 achter.
Dubbel ging op zich wel lekker , zeker bedenkend dat Hans en ik nog nooit hadden gedubbeld maar ging helaas in vieren verloren.
Zal het verhaal maar kort houden, de laatste twee enkels gingen ook verloren zodat we welgeteld 0 punten kunnen toevoegen aan ons totaal....
Gelukkig kon de nuchtere Maaike (die was komen supporteren) de boel relativeren door te concluderen dat we het toch beter hadden gedaan dan AJAX die avond,1-6/0-5........
TOV DUO 4 schreef op 1 oktober 2022 om 20:35
Afgelopen vrijdag moest TOV 4 aantreden tegen DOCOS in Leiden.
Draait allemaal nog wat stroefjes, maar dat is misschien niet zo gek, tenslotte zijn Oma(Maaike) en Aspirant Opa (Ary) de jongste niet meer en spelen we voor het eerst 4e klasse.
Onze eerste twee enkels verloren we allebei in drieen dus stonden we al snel op een 2-0 achterstand. Daarna de dubbel die we net als vorige week in vijven verloren.
Ook Maaike haar tweede enkel ging in vijven verloren zodat we ietwat geflateerd op een 4-0 achterstand stonden.
Nu iets heel anders : ondergetekende ( ary ) heeft ooit een game gespeeld tegen DOCOS wat 34-32 werd , zeg maar 3 voor de prijs van1 wat nog steeds het wonder van DOCOS genoemd wordt.
Nu is daar nog een wonder bijgekomen....
Bij mijn laatste enkelpartij stond ik tegen een hopeloze achterstand aan te kijken, immers de eerste twee games waren naar mijn tegenstander gegaan. Bij de eerste slagen van de derde game brak ik, god weet hoe, mijn batje...
God zij dank was Maaike zo lief om voor deze ene keer dan haar batje uit te lenen aan mij en won ik zowaar niet alleen de derde game maar ook de vierde en vijfde.
Heb al heel wat geld geboden voor het batje maar daar trapt oma niet in....
Al met al 4-1 verlies maar kijken vol goede moed uit naar de volgende wedstrijd.
Tom Braams schreef op 30 september 2022 om 15:44
TOV 6
Gisteren hebben we gespeeld bij De Treffers in Roelofarendsveen. Het waren twee bekende spelers waar ik al vaker tegen heb gespeeld. Dat gold niet voor Martin Smits die ons team als invaller completeerde omdat zowel Arnold als Dick nog met vakantie waren. Als beloning mocht hij de wedstrijd openen tegen Jos en dat werd meteen een ware thriller. Helaas verloor hij in 5 games. Ik zal niet steeds gamestanden oplepelen, maar in dit geval toch wel even vermeldenswaard nl. 12-10, 11-9,11-13, 9-11,11-9. Dus steeds het minimale verschil van 2 punten.
Daarna was Inge mijn (Tom) tegenstander. Gewonnen in 4 games. Detail: de game die Inge van mij won deed ze nadat ze met 1-8 achter had gestaan. Leuk voor haar, maar ontzettend stom van mij!
Het dubbel wonnen we in 5 games. De eerste game wonnen we dik en verloren de tweede even dik. Duidelijk dus dat we in de ene opstelling beter waren. Dus wonnen we de derde nog dikker maar verloren de vierde net aan. Bij de 5e begonnen we dus in onze sterkste formatie in de hoop een goede voorsprong te hebben bij de wisseling dat lukte maar half dus moesten aan de bak: het werd winst met 5-11.
Mijn partij tegen Jos ging veel gemakkelijker dan ik had verwacht. In drieรซn binnen gesleept. De slotpartij was Inge tegen Martin. Er waren ook 5 games voor nodig, maar Martin haalde de laatste game heel gedecideerd binnen door met 1-11 te winnen. Eindstand 1-4 in ons voordeel.
Nog een snel drankje en toen met een omweg naar huis omdat men het nodig vond om precies voor onze neuzen de A44 af te sluiten.
Martin: nog bedankt!