Gebruikelijk is dit de rubriek waarin de belevenissen van de competitieteams worden vermeld en worden toegelicht d.m.v. uitslagen, verslagen en standen. Zo ver zijn we nog niet want de NTTB competitie begint pas op 12 september. Maar er zijn toch wel een paar andere dingetjes die jullie aandacht verdienen. Neem nou maar:

     De BESTUURCRISIS…
Ik las laatst een bericht dat het zo opvallend is dat verenigingen meestal worden gerund door oudere vrijwilligers. Dat is bij ons, eigenlijk, niet anders, maar we hebben wel het geluk te beschikken over een uitstekend bestuur, maar dit verdient wel aanvulling.
Zo heeft Chris Andree minstens al een jaar geleden aangegeven te stoppen als voorzitter. Na vele jaren vindt hij dit genoeg en heeft nadrukkelijk aangestuurd op opvolging o.a. met een verduidelijking van het takenpakket, desondanks vooralsnog niet leidend tot het gewenste resultaat. Het behoeft geen betoog hoe belangrijk opvolging is. Het is een bedreiging voor het voortbestaan van onze vereniging!  Er moet toch wel iemand zijn die deze taak op zich kan nemen. Jij misschien? Waarom niet!

Ook ik loop al een tijd rond met het idee dat het na 35 jaar tijd wordt voor een nieuwe wedstrijdsecretaris. Op zich niet eens zo’n inspannende taak. Ik heb alleen de fout gemaakt om er in de loop der jaren allerlei andere taken bij te nemen zoals, de website, diverse toernooien waaronder de RoTo competitie en de ledenadministratie.
Voor de website hebben Martin Smits en Jacco Klinkenberg zich al opgeworpen in welke vorm etc moeten we nog onderling uitwerken, maar dat ziet er wel goed uit.
Nou de rest nog en met name het wedstrijd secretariaat, Er moet toch wel iemand zijn die deze taak op zich kan nemen. Jij misschien? Waarom niet!

De ROT0 COMPETITIE…
Er zij nu 3 rondes gespeeld en het staat nu even stil voor de clubkampioenschappen van komende week en daarna de start van de NTTB najaarscompetitie. Pas op 6 december, als de Sint al in Sevilla is teruggekeerd en zijn knechten heeft ontslagen, gaan we verder met de RoTo. In de tussentijd moet nog wel één wedstrijd worden ingehaald ( Chrido- De Recreanten). Ik stel voor dat op een maandagavond in oktober te doen.
Intussen is team “De Herintreders” de lijstaanvoerder, maar er is nogal een verschil in gespeelde wedstrijden dus ze hoeven de vlag nog niet uit te steken. Voor de stand klik hier

    De CLUBKAMPIOENSCHAPPEN…
Maandag beginnen we met de clubkampioenschappen in deze eerste ronde spelen 9 deelnemers tegen elkaar in twee poules, één met 5 deelnemers en de andere met 4. De nrs 1 t/m 4 spelen nog een vervolgwedstrijd en de  winnaars hiervan kunnen meedoen aan de volgende ronde op woensdag.
Voor de woensdag zijn 9 deelnemers aangemeld plus de 4 gepromoveerden van maandag heeft tot gevolg dat de 13 spelers worden verdeeld over 3 poules (2 x4 en 1x 5).
Hier plaatsen de 3 winnaars zich voor de finaleronde op vrijdag. De vierde die door gaat komt uit de nummers 2 van de poules die onderling gaan uitmaken wie dat is d.m.v. onderlinge wedstrijden.
Voor de finale ronde op vrijdag zijn 6 spelers opgegeven aangevuld met de 4 van woensdag, spelen zij in 2 poules van 5 spelers. Hierbij zullen de nrs 1 en 2 van de poules kruiswedstrijden spelen uiteindelijk leidend tot de clubkampioen 2022.

Bardienst: Vrijdag heb ik een mail gestuurd aan alle senioren met de vraag wie op woensdag en/of vrijdag de bardienst op zich wil nemen. Hierop kreeg ik slechts 1 reactie van iemand die zich excuseerde omdat deze op beide avonden was verhinderd. Wie o wie wil zich op een van deze avonden beschikbaar stellen???

Dit was het weer voor deze week. Volgende week een terugblik op de clubkampioenschappen en een vooruitblik op de NTTB competitie en verder wat er zich nog gaat voordoen.

Tom Braams