Clubkampioenschap 2022

Dylan Kret clubkampioen 2022
Prima optreden van Rob Langelaan

Op resp 5, 7 en 9 september zijn de clubkampioenschappen 2022 gespeeld.
In totaal waren er 23 deelnemers die in 3 groepen waren verdeeld.
Op maandag werd begonnen met 8 spelers in twee poules van 4. Het werd een gezellige avond met veel strijd waarbij Nellie v.d. Ploeg winnaar werd van poule A en Ton Schalks won poule B. De nummers 1 en 2 van beide poules konden doorgaan op de woensdag . De nrs 2 werden. Wim Dekker en Martin Smits. Ton Schalks was niet in staat om op woensdag te spelen zodat er slechts drie spelers de woensdaggroep completeerden.

Dit leidde ertoe dat er op woensdag 12 deelnemers waren, genoeg dus voor 3 poules van 4 spelers. De nrs 1 konden dan weer verder naar de finaleronde op vrijdag . De drie spelers die tweede werden moesten onderling uitmaken wie de vierde “promotieplaats” zou veroveren. Opnieuw veel spanning. Het werden Maaike Verkade, Rob Langelaan en Sam
vd Niet die eerste werden in hun poule. De strijd om de vierde finale plek werd gevoerd door Richard v. Egmond, Patrick Vink en Hans Konings en deze laatste bleek de sterkste van de drie.

Op vrijdag kwamen dus de “kanonnen” in actie. Er werd gestreden in 2 poules van vijf. Poule A bestond uit Hans Konings, Sam vd Niet, Peter de Haas, Michiel vd Klugt en Dylan Kret. Poule B ging tussen Ted vd Ploeg, Maaike Verkade, Chris Andree, Ingrid Hoek en Rob Langelaan. Gezien zijn klasse was het geen verrassing dat poule A werd gewonnen door Dylan Kret met Michiel vd Klugt als tweede. Poule B werd wél een verrassing want daar werd Rob Langelaan de winnaar met Ingrid Hoek als tweede. Zij hadden ieder 3 punten, maar onderling had Rob (in 5 games) gewonnen van Ingrid. Zo werd dus een poule winnaar van de woensdaggroep ook nog eens poulewinnaar op vrijdag!

                         

De enige toeschouwer op vrijdag
(wilde graag anoniem blijven)

In de halve finale moest Ingrid Hoek het opnemen tegen Dylan Kret en volgens verwachting ging de winst naar Dylan, al waren daar 4 games voor nodig. De andere halve finale ging tussen Rob Langelaan en Michiel v.d. Klugt. Michiel werd winnaar en moest het dus voor de finale opnieuw opnemen tegen Dylan Kret. In de poule verloor Michiel in drie games en de finale partij gaf geen ander beeld te zien dus was het Dylan Kret die de wisselbeker in ontvangst nam en deze een jaar lang op zijn nachtkastje mag zetten.

 

 

 

Tom heeft zojuist de beker
aan Dylan uitgereikt