Keek Op De Week…(week 36)

2e plaats voor Bart Koekkoek op het Rijnsoever toernooi
Het beste nieuws deze week kwam van de jeugd afdeling door het mooie succes dat Bert Koekkoek behaalde in Katwijk op een toernooi bij Rijnsoever. Bart bracht het tot de finale. Helaas ging de winst naar zijn tegenstander al was dat pas in de 5e game. Een hele mooie prestatie zo vlak voor het begin van de jeugdcompetitie komende week.
 

~~~~>>>><<<<~~~~

Gelezen in Max magazine:|Pingpongen is koppiekoppie
Wist u dat u door regelmatig te pingpongen onder meer uw oog-handcoördinatie, maar ook de reflexen en het evenwicht verbeteren? Voor de hersenen is het zelfs één van de beste sporten en regelmatig pingpongen kan ook de achteruitgang van het geheugen als gevolg van het ouder worden vertragen. Reden genoeg om eens een potje te gaan tafeltennissen! ….
Verder gaat het over een tafeltennissetje voor thuis op de uitschuiftafel dat te koop is Decathlon.
Mijn commentaar: Echte tafeltennissers verafschuwen het woord pingpong. De strekking van het verhaaltje was natuurlijk al wel bekend, maar het is altijd goed dat het onder de aandacht wordt gebracht.
Competitie jeugd
Ons nieuwe jeugdteam gaat aanstaande zaterdag voor het eerst competitie spelen. Het is een thuiswedstrijd tegen Pecos uit Oegstgeest. Aanvang 10:00 uur. Een goede gelegenheid om het team eens te komen bekijken.
Extra trainingsmogelijkheid voor jeugdselectie
Een selectie van onze jeugdspelers zullen vanaf komende woensdag extra training krijgen. Deze training zal worden gegeven door Ted v.d. Ploeg. Dit dus naast de training van Kento op donderdag.
De vorige week…
Over nu tot de orde van de dag (of eigenlijk: week) we gaan weer van start met de competitie en daarop deze rubriek dan ook in het leven geroepen. De resultaten van de competitie-teams waren over het algemeen niet geweldig, maar hier en daar toch wel een succesje. Er werden 3 keer winst genoteerd en 5 nederlagen.

Uitslagen/commentaar op de wedstrijden van deze week (week 36)
Jeugdteam
wedstrijdklasuitslag spelers resultaat
TOV 1 4ABart, Jesper, Maxim, Midas, Sietse
De competitie voor de jeugd begint op 16 september
Seniorenteams
wedstrijdklasuitslagspelers resultaat
DVC 1 – TOV 1 2C 2-3 Ingrid Hoek 0 – Michiel v.d. Klugt 2 + dubbel
Een spannende wedstrijd. Ingrid verloor de openingspartij in 5 games nadat ze de eerste twee games had gewonnen. Michiel trok de stand weer gelijk door te winnen maar ook in 5 games.
Het dubbel werd een eenvoudige winst in 3 games. Winst in 4 games van Michiel zorgde voor een 3-1 voorsprong. in de laatste partij kwam Ingrid net te kort. Al met al een 2-3 winst en dat is een goed begin!
S’70 1 – TOV 23J 2-3Jan Does 2/ Peter de Haas (invaller) 1
TOV 2 – Rijnsoever 23J 1-4 Jan Does 1/ Ruud Hoogeveen 0
TOV 2 speelde deze week 2 keer omdat er een wedstrijd was verzet i.v.m. vakantie. De eerste op maandag tegen S’70 in Woubrugge leidde tot een nipte overwinning.
De dag erna op dinsdag volgde de thuiswedstrijd tegen Rijnsoever met in hun gelederen oud TOV speler Aad Verkley. Jan slaagde erin om hem te verslaan en daarmee het enige punt in de wacht te slepen. Dat was ook de enige partij die in 3 games ging. Voor de andere potten waren 3 keer 4 games en 1 keer 5 games nodig. Dus misschien een beetje geflatteerde uitslag?
TOV 3 – Vriendenschaar 94M 2-3Peter de Haas 1/Chris Andree 0 + dubbel
Vier van de vijf wedstrijden werden pas in de 5e game beslist
Play Fair 5 – TOV 45E 4-1Patrick Vink 1/Chantal de Haas 0
Een stevige nederlaag alleen in de laatste partij waren er 5 games nodig en leverde het enige punt voor TOV op. Alle andere potten werden in 3 games beslist. Sterke tegenstander!
TOV 5 – Rijnsoever 65N 1-4Hans Konings 0/Ary Hoogeveen 1
Alleen Ary kon tot scoren komen. In totaal 3 partijen in 5 games waarvan 1 gewonnen en verder werden 2 partijen in drie games een prooi voor de Katwijkers
De Treffers 6 – TOV 66J 3-2 Arnold Geerlings 1/ Tom Braams 0 + dubbel
In de openingspartij maakte Arnold korte metten met Fred v.d. Meer van De Treffers en trok in drie games de winst naar zich toe. Tom daarna had kansen op winst maar kwam in 5 games toch net te kort. Het dubbel werd in 3 games afgetekend gewonnen. Tom had tegen Fred ook de mogelijkheid op winst. De eerste 2 games gewonnen de 3e game verlies met 11-8. Game 4 en 5 werden beide met 12-10, net aan dus, verloren. In de laatste partij kreeg Arnold toch wel wat last van zijn pas geopereerde oog n dus ging de winst naar de thuisploeg
TOV 7 – Vriendenschaar 157C 4-1Martin Johansson 1/Martin Smits 2 + dubbel
De beide Martins behaalden een ruime winst. Alleen in de eerste partij ging de winst naar de bezoekers, maar daarna werden geen punten meer verspeeld en was de partij al snel beslist

Programma komende week:
MA 11 sep
S’70 2 – TOV 3
DI 12 sep
ATTC 10 – TOV 7
VR 15 sep  BARDIENST DICK VERBEEK
TOV 1 – De Boer Taverzo 2
TOV 4 – De Treffers 5
ATTC 8 – TOV 5
TOV 6 – Docos 11
ZA 16 sep BARDIENST ROB LANGELAAN
TOV jeugd1 – Pecos 2

Groeten Tom