Keek Op De Week…(week 7)
Alvorens we de gespeelde competitiewedstrijden van deze week onder de loep gaan nemen. Eerst nog een paar belangrijke andere feiten.
– ALV – Onze secretaris heeft jullie eerder deze week een mail gestuurd en daarin aangekondigd dat op 21 maart om 20:00 uur de Algemene Leden Vergadering zal worden gehouden. Reserveer deze datum! Een uitnodiging met agenda etc. wordt later nog gemaild.
Sleutel – Voor seniorleden bestaat al jarenlang de mogelijkheid om buiten de normale openingstijden te spelen. Hiervoor kon de sleutel worden opgehaald bij Hotel Sea-You. Vanaf nu kan de sleutel alleen nog worden verkregen via het sleutelkluisje naast de buitendeur onder de muurasbak. Er  is een code nodig die leden kunnen krijgen van de bestuursleden. Let wel op of de zaal beschikbaar is op het moment dat je wilt gaan spelen. Kijk daarvoor op de agenda op deze website. Zorg er altijd voor dat de sleutel weer wordt teruggehangen in het kluisje als je weggaat en draai het codenummer op en andere stand.
DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier)
Nog even aandacht voor dit punt. Gebruikelijk is dat de thuisspelende verenging de standen bijhoudt in de NTTB-app. Het is belangrijk dat na afloop van de wedstrijd de uitspelende vereniging de uitslag bevestigt. Dat doe je door op je eigen telefoon ook naar de wedstrijd te gaan waar je de uitsagen ziet en het betreffende vak aanklikt.
Het blijkt dat het nogal eens achterwege wordt gelaten en dat zal in de nabije toekomst tot boetes gaan leiden. Nu nog niet omdat we nog in een zgn. gewenningsfase zitten maar die loopt tot de helft van deze competitie. Daarna worden de boetes toegepast. Let wel: opgelopen boetes zijn voor rekening van de teams.

Gaan we nu over op de terugblik van de wedstrijden van deze week. Eigenlijk geen week om over naar huis te schrijven. Alle teams hebben verloren! Ongelooflijk, maar waar… zie onderstaand

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk6)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Xerxes 1 1 B  1 – 4  Michiel 1 , Ingrid 0
De tegenstanders uit Rotterdam waren Charly Tang en Hao Weng, hetwelk doet vermoeden dat ze Chinese roots hebben. Zij hadden de voorgaande 2 wedstrijden met 5-0 gewonnen en in dat licht bezien is de 1-4 uitslag misschien nog niet eens zo slecht. Dat was te danken aan een overwinning van Michiel in de 4 partij tegen Hao waarin de vijfde game nipt werd gewonnen.
Een echte walk-over was het zeker niet want eerder was Ingrid tegen Hao ook kansrijk. Ook hier waren 5 games nodig met 10-12 in de vijfde game. Ook het dubbel werd in 5 games verloren.
Charly Tang was duidelijk de sterkste speler van Xerxes want de TOV-ers werden beide in 3 games aan de kant gezet.
Momenteel staat TOV samen met SETT en ATTC onderaan met 5 punten. Dit zijn nou net de twee volgende tegenstanders, beide in een uitwedstrijd. Het is te hopen dat TOV in deze ontmoetingen zal kunnen “cashen”, al zullen de tegenstrevers eenzelfde gedachte erop na houden.
Rijnsoever 4 – TOV 2  3 K  3 – 2   Jan o, Ruud 1 + het dubbel
Jan opende de ontmoeting en werd in 3 games verslagen. Daarna maakte Ruud nog gelijk in 5 games. Ook het dubbelspel leverde een punt op en ging ook in 5 games. Maar toen was de koek op voor TOV want beiden moesten verder de eer aan Rijnsoever laten.
TOV 3 – ATTC 3  4 N  1 – 4  Peter 1, Chris 0
Een pittige nederlaag maar toch nog tweede op de ranglijst. Even wachten wat Chris er nog over zegt in zijn gebruikelijke verslag in het gastenboek. Hij heeft het intussen ook al geplaatst!
Reflex 3 – TOV 4 4 M  4 – 1  Rob 1, Chantal 0
Ze begonnen zo belovend deze competitie met de winst op Docos, maar nu al twee stevige nederlagen op rij waardoor ze zijn teruggezakt naar de voorlaatste plek.
Het begin van deze wedstrijd was een mooie overwinning van Rob op Gerrit Wildenbeest van de Lissenaren. Er waren 5 games voor nodig. Daarna kon Chantal haar wedstrijd net niet winnen en ook dat ging in 5 games. Het dubbel en de twee laatste potten werden alle een prooi voor Reflex
TOV  5 – Pecos 3 5 K  1 – 4  Ary 1, Maaike 0
Nu was het Ary dat het enige punt voor TOV maakte. Vorige week was dat andersom. Intussen zijn laatste in de stand. Misschien komt daar volgende week verandering in als ze tegen Reflex 5 in Lisse gaan spelen.
TOV 6 – Vriendenschaar 11 6 H  5 – 0 Arnold 0, Tom 0
De grootst mogelijke nederlaag. Zelfs geen wedstrijd in 5 games, wel 4 keer in 4 games. Maar ja allemaal nederlagen. De hoop is nu gevestigd op een beter resultaat de komende week uit bij Docos
TOV 7 – De Treffers 4 6 I  2 – 3  Martin 1, Dick 0 + het dubbel
De uitslag had makkelijk andersom kunnen zijn als Dick wat meer geluk had gekend in zijn partij tegen Inge v.d. Meer die in 5 games ging. Martin had minder moeite met haar en won in vieren. Het dubbel ging in vijf games en zorgde voor het 2e punt.
Ze staan nu in de middenmoot, maar of dat zo blijft is de vraag want voor komende week wacht de uitwedstijd tegen Reflex (Voorschoten) dat lijstaanvoerder is

Programma komende week:
Maandag 20 feb
S’70 2 – TOV 3
Reflex VS 3 – TOV 7
Dinsdag 21 feb
SETT 1 – TOV 1
TOV 2 – Reeuwijk 2
Vrijdag 24 feb
TOV 4 – ATTC 5
Reflex (L) 5 – TOV 5
TOV 6 – Docos 8