Deze week…
Behalve team 2 speelden de  overige 6 teams deze week hun wedstrijd 5 daarvan speelden thuis en alleen team 4 moest zich naar Woubrugge begeven om daar een stevige oor wassing te ondergaan, maar daarover later meer.
Van de 6 teams wonnen er drie en dus even zovele beten in het stof. Over stof gesproken: genoeg daarvan te vinden in de zaal! (steek onder water)
Er werd maandag ook nog een inhaalwedstrijd voor de RoTo gespeeld waarbij G&G met 9-4 won van De Recreanten.
Dan nu de …

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk6)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Scylla 1 1 B  2 – 3  Michiel 1, Ingrid 0 + dubbel
Ook de tweede wedstrijd voor onze debutant in de eerste klasse bracht een nederlaag opnieuw met een uitslag van 3-2, de kleinst mogelijke nederlaag maar toch. Als ze deze uitslagen weten vol te houden komen ze uit op 20 punten wat best wel eens genoeg kan zijn voor handhaving.
Lars Wittebrood van Scylla bleek een onneembare vesting voor ons team. Zowel Ingrid als Michiel werden in 3 games teruggewezen maar tegen Remco Kriek waren er kansen. Michiel won in 4 games en Ingrid kwam ver stond  zelfs met 2-0 voor in games maar moest in de volgende games toch het onderspit delven. Met het dubbelspel werd het tweede punt binnengehaald. Makkelijk ging dat niet want er kwamen vijf games aan te pas. Komende zaterdag speelt team 1 thuis tegen het sterke Xerxes uit Rotterdam dat bovenaan staat met 10 punten uit 2 wedstrijden. Een maximale score dus.
TOV 2  3 K     Jan , Ruud 2
De geplande wedstrijd is uitgesteld.
TOV 3 – Rijnsoever 5  4 N  3 – 2  Peter 1, Chris 1 + dubbel
Na een riante voorsprong van 3 – 0 kwamen de Katwijkers nog terug tot bovengenoemde eindstand. Lees het verslag va Chris in het gastenboek
S’70 1 -TOV 4 4 M  4 – 1  Rob 0, Chantal 0
Als ik het goed heb kwamen de tegenstanders uit de 3e klas. Hoe dan ook het werd bepaald geen succes daar in Woubrugge. Vermeldenswaard is alleen dat Chantal in haar laatste partij na een 2-0 voorsprong toch nog ten onder ging in de 3 volgende games, waarbij nog wel een game de stand 12-10 kende.
TOV  5 – Scylla 7 5 K  2 – 3  Ary 0, Maaike 1 + dubbel
Opnieuw verlies .Alleen Maaike wist te scoren al was dat moeizaam in 5 games en het dubbel natuurlijk. Zie het verslag van Ary in het gastenboek
TOV 6 – VVV 15 6 H  4 – 1 Arnold 1, Tom 2 + dubbel
Na het nipte verlies vorige week nu een ruime winst op de dames uit Leidschendam. In de eerste pot ging Arnold onderuit tegen Josine, een iets oudere dame van geboorte een Noordwijkse. Eerst game ruim winst voor Arnold 11-3 maar daarna ging het mis. De vlijmscherpe services op de backhand waren te lastig. Hierna werd de stand gelijk door mijn winst op Wilma in 4 games. Het dubbel ging als van ouds. In 3 games hadden wij die in de knip. Arnold had moeite met Wilma, maar kon zich in 5 games toch de winnaar noemen.
Gezien haar spel tegen Arnold schatte ik mijn kansen tegen Josine laag in. Na 3 games was het 1-2. Door een kleine verandering in mijn spel kreeg ik er vat op en won de 4e game met 11-3 en de laatste met 11-5.
TOV 7 – Rijnsoever 6 6 I  3 – 2  Martin 2, Dick 1
Eerst won Martin in 5 games en daarna deed Dick hetzelfde. Het dubbel ging in 4 games naar de tegenstander. Vervolgens had Martin maar 3 games nodig voor de winst en in de laatste pot kon Dick net niet het 4e punt scoren. In 5 games nipt verloren.

Programma komende week:
Maandag 13 feb
Reflex (L) 3 – TOV 4
Vriendenschaar 11 – TOV 6
Dinsdag 14 feb (BARDIENST JAN DOES)
TOV 3 – ATTC 3
TOV 5 – Pecos 3
TOV 7 – De Treffers
Donderdag 16 feb
Rijnsoever 4 – TOV 2
Vrijdag 1& feb
TOV 1 – Xerxes 1