Deze week…
Alle teams traden in het strijdperk deze week. Opnieuw zijn er 7 teams in de duo-competitie. Deze competitievorm neemt nog steeds toe terwijl de zgn. reguliere competitie verder terugloopt. Regulier wil zeggen dat er 3 spelers spelen tegen 3 van de tegenpartij. Hierbij worden dan 10 wedstrijden op een avond gespeeld en bij de duo competitie slechts 5. Bij de reguliere is er dus een mogelijkheid om gelijk te spelen. Dat dit bij de duo niet kan vind ik eigenlijk wel een beetje jammer, maar de voordelen zijn veel groter.
Team 2, 3 en 4 wonnen en dat was dus niet het geval bij de andere teams.
Voor zover ik nu kan overzien heeft het gebruik van de DWF (Digitale Wedstrijd Formulier) niet tot problemen geleid. Ik heb alle gegevens over wedstrijden kunnen terugvinden op de NTTB app. Nou speelden 6 van de 7 teams een uitwedstrijd dus ik kan alleen concluderen dat het bij de uit-verenigingen goed voor elkaar is. Komende week spelen er 5 teams thuis en dan zal blijken of wij even bijdehand zijn.

RoTo competitie
Maandag wordt er een inhaalwedstrijd gespeeld.  G&G speelt dan tegen De Recreanten.
Ook is er een algemeen reserve toegevoegd aan de RoTo-spelerslijst in de persoon van Arnold Geerlings jr. Als er behoefte is aan een invaller kan er een beroep op hem worden gedaan. Arnold is al jaren prijzensponsor van de RoTo competitie met zijn hotel SEA-YOU. Arnold speelt met handicap “C”

Wat er gebeurde er deze week op een rijtje:

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk5)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Phoenix 1 – TOV 1 1 B  3 – 2  Michiel 1, Ingrid 0 + dubbel
De openingswedstrijd in de 1e klas voor debutant TOV. Het verliep niet heel gunstig. De tegenstander was gewoon een fractie sterker dan TOV. Alle wedstrijden werden in 4 games beslist. Het is nog te vroeg om een waarde oordeel uit te spreken over de kansen van ons team.
Reflex 2 – TOV 2  3 K  2 – 3   Jan 1, Ruud 2
Ze begonnen voortvarend met 2 winstpartijen, eerst Ruud die er 5 games voor nodig had en daarna Jan die de klus klaarde in 4 games. Daarna kwam Reflex terug met winst in het dubbel en daarna Jan die in 5 games moest buigen voor de tegenstander waarvan Ruud nog had gewonnen. stand 2-2 dus. De beslissing kwam in de laatste partij die Ruud gedecideerd won. De eerste winst is dus binnen voor team 2
ATTC EVO Tech-XL 6 – TOV 3  4 N  0 – 5  Peter 2, Chris 2 + dubbel
Een prima start voor dit team met alvast wat geloof in deze competitie. Ik verwacht nog wel wat “inside information” van de hand van Chris.
Wat een ellenlange naam, ik ga voortaan over op gewoon ATTC
TOV 4 – Docos 4 4 M  4 – 1  Rob 2, Chantal 1 + dubbel
Sterk begin van dit team. Hopelijk kunnen er vervolg aan geven.
Docos 6 – TOV  5 5 K  4 – 1  Ary 0, Maaike 1
Een fors verlies dus, maar ja misschien wel tegen te toekomstige kampioen?
SIOK 3 – TOV 6 6 H  3 – 2 Arnold 1, Tom 1
Het was allemaal erg close. In het dubbelspel waar Arnold en ik toch wel enige reputatie genieten werden we finaal weggetikt in drie games waarin we resp 5, 2 en 4 tegenpunten scoorden. Beiden hadden we last van de stroeve vloer. Het leek soms alsof je vastgeplakt was, maar dat wordt tegenwoordig alleen aan schilderijen gedaan. We zitten nu al te verlangen naar revanche in de thuiswedstrijd tegen dit team
Reflex 7 – TOV 7 6 I  4 – 1  Martin 1, Dick 0
In de eerste pot wist Martin in 4 games te winnen, maar daarna was het over en werden alle volgende partijen in 3 games beslecht en helaas alle in het voordeel van Reflex (L)

Programma komende week:
Maandag 6 feb RoTo
G&G – De Recreanten
Maandag 6 feb
S’70 1 – TOV 4
Dinsdag 7 feb
TOV 3 – Rijnsoever 5
TOV 5 – Scylla 7
TOV 7 – Rijnsoever 6
Vrijdag 10 feb
TOV 1 – Scylla 1
TOV 6 – VVV 15