De competitie nadert zijn einde. De meeste teams moeten nog 2 wedstrijden spelen. In sommige gevallen kan het nog spannend worden en voor anderen is de race eigenlijk al gelopen. Onderstaand de resultaten van deze week. Er werden deze week 8 wedstrijden gespeeld. Slechts 3 daarvan werden een overwinning. Omdat gelijkspel in de duo-competitie niet bestaat kost het de lezers weinig moeite om de concluderen dat er 5 maal werd verloren.
Voordat we de uitslagen de revue laten passeren eerst nog even wat andere zaken:
Voorjaarscompetitie 2023
Zoals gezegd zijn er nog 2 wedsstrijden te spelen, toch heeft de NTTB de inschrijfprocedure voor de voorjaarscompetitie al open gesteld. De teams moeten uiterlijk op 10 december zijn ingeschreven. Ik verwacht niet dat er veel veranderingen zullen zijn of er zou belangstelling  moeten zijn bij de niet-competitiespelers om ook in competitieverband te gaan spelen.

Competitie jeugd
Er zijn geruchten dat er bij de jeugd enige belangstelling bestaat om ook competitie te gaan spelen. Iets wat ik van harte toejuich! Toch zitten hieraan wel wat consequenties voor ouders (vervoer/begeleiding uitwedstrijden) en voor barbezetting op zaterdagmorgen. In het verleden was dit over het algemeen geen punt, maar goede afspraken zijn natuurlijk noodzakelijk.
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Met ingang van de komende voorjaarscompetitie wordt dit definitief ingevoerd in onze afdeling. Tot nu toe wordt dit al vrij veel gedaan bij onze teams. Toch zijn er nog punten waarop gelet moet worden. Bijvoorbeeld dat bij wedstrijden de uit-spelende teams de
uitslag moeten bevestigen. Meer info volgt.

Feestcommissie
De feestcommissie heeft van zich laten horen! Elders op deze website staan al aankondigingen van een tweetal evenementen die op stapel staan t.w.:

Vrijdag 16 december: PUB QUIZ
Een lange reeks vragen te beantwoorden…. toegankelijk voor leden met partners
Zaterdag 7 januari: Snert toernooi
Dit word altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gehouden tegelijk dienend om elkaar “nieuwjaar te wensen”.

In de middag een toernooitje maar gevolgd met een erwtensoep maaltijd van hoge kwaliteit. Het is ook alleen voor leden en partners (en ouders van jeugdleden). Hieraan zijn wel wat kosten verbonden. Deelname aan het toernooi is niet verplicht dus je kunt ook alleen van de maaltijd genieten. Nadere informatie over de Pub Quiz en het Snert Toernooi volgen.
Deze week spelen alle team een thuiswedstrijd. Let OP: maandag is er ook een thuiswedstrijd van team 2.
Tenslotte: (last minute) Voetbalpool…
In het verleden organiseerden we vaak een voetbalpool rondom de EK’s en WK’s. Eigenlijk een beetje aan de late kant heb
Ik alsnog een pool gemaakt en ik zal deze later vandaag nog mailen aan de senioren. Het is wel kort dag maar de ervaring leerde dat de meeste deelnemers toch pas enkele dagen voor de aanvang van het toernooi het formulier pas invulden. Ik hoop op veel deelname.

Groet Tom

En dan nu wat er deze week gebeurde. Helaas zonder verslagen, maar die komen misschien nog.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk45)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Docos 3 2 E  4 – 1  Michiel 2, Ingrid 2
Alleen het dubbel ging verloren en dat is best verbazend want Team1 was nog ongeslagen in het dubbelspel. Verder een regelmatige overwinning en 1 punt uitgelopen op de grote concurrent “De Beer” uit Rozenburg, die vrijdag aanstaande op bezoek komt. Als TOV dit kan winnen of een kleine nederlaag incasseert zijn de vooruitzichten op een kampioenschap zeker aanwezig want de laatste wedstrijd is uit tegen laagvlieger Sorry in Oud Beyerland. Dat wordt dus spannend vrijdag. Reden genoeg om ons team te komen aanmoedigen!!!
Rijnsoever 3 – TOV 2  3 G  5 – 0   Jan 0 Ruud 0
Dit is al de tweede nederlaag van 5-0 op rij. Wat is er aan de hand? Thuis wonnen ze nog met 3-2 en hadden nu niets in te brengen. Eén 5 gamer van Jan. En Ruud die in de vierde game verloor met 15-13 en daarmee zijn alle wapenfeiten wel opgenoemd.
Het team staat nu 5e met 17 punten. Er degradeert maar 1 team direct naar de 4e klas maar van alle poules in de 3e klas, dat zijn er 11, degraderen ook de 7 slechtste nrs 5…..
S’70 2 – TOV 3  4 L  2 – 3  Peter 0, Chris 2 + dubbel
Ze staan op de 2e plaats maar de achterstand op Reflex (volgende week tegenstander) is 8 punten. Met nog 2 wedstrijden te gaan lijkt deze achterstand niet te overbruggen.
Scylla 3 – TOV 4 4 N  4 – 1  Ary 0, Maaike 0, winst dubbelspel
Geflatteerd noemde Ary dit verlies en een blik op het wedstrijdformulier geeft hem gelijk. Verlies in de 5e game met 16-14 en ook verlies met 11-9 eveneens in de 5e game. Dat had dus evengoed anders en dus beter kunnen uitpakken. Feit is dat ze onderaan staan met 8 punten verschil op Docos 7. Volgende week speelt het team tegen Docos 7.
TOV  5 – Scylla 4 4 M  4 – 1  Chantal 1, Rob 2 + dubbel
 In tegenstelling met team 4 lijkt het erop dat dit team het wel gaat redden in de 4e klas. Ook hier geldt dat de nr 6 direct degradeert maar ook de nr 5 loopt een risico. want de 7 slechtste nrs 5 degraderen eveneens. Er zijn in totaal 14 poules. Ze staan nu 4e en het is zaak om deze positie te behouden.
Reflex 5 – TOV 6 6 G  5 – 0 Arnold 0, Tom 0
Tegen deze titelkandidaten kwamen wij duidelijk te kort In 4 van de 5 partijen forceerden we nog een 4e game, die overigens alle een stand van 11-6 te noteren gaven.
Rijnsoever 7 – TOV 6 6 G 4 – 1 Aornold 1, Dick 0
Ja dat was de tweede wedstrijd voor het team in deze week. De cijfers spreken voor zichzelf en het resultaat is dat we voorlaatste staan, een positie die houdbaar moet zijn
TOV 7 – Docos 10 6 H  0 – 5  Martin Joh 0, Tom (inv) 0
De uitslag was wel een tikje geflatteerd .Zo had Martin in zijn eerste partij zeker kansen en ik
(Tom) had de laatste wedstrijd sowieso moeten winnen maar werd in de 5e game bij 11-11 geconfronteerd met twee stuks netballen van de tegenstander en leidend tot een 11-13 eindstand. Maar ja, het hoort er nou eenmaal bij.

Programma komende week:
maandag 14 nov
TOV 2 – Play Fair 


dinsdag 15 nov
TOV 3 – Docos 5

TOV 4 – Docos 7
TOV 6 – De Treffers 5

vrijdag 18 nov 
TOV 1 – De Beer 1

TOV 5 – S’70 1
TOV 7 – Kwiek 5