TEAM 1 KAMPIOEN !!!

Team 1 is kampioen geworden. Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn ze niet meer te achterhalen door de concurrentie. Ze promoveren dus naar de 1e klas van de afdeling en moeten zich daarin zien te handhaven. Het zal noodzakelijk zijn om nog meer te trainen, maar dat snappen ze zelf ook wel. Van Harte gefeliciteerd.

Ik herhaal nog wat belangrijke zaken die vorige week ook al op de Keek stonden:
Voorjaarscompetitie 2023
Zoals gezegd is er nog 1 wedsstrijd te spelen. De NTTB heeft de inschrijfprocedure voor de voorjaarscompetitie al open gesteld. De teams moeten uiterlijk op 10 december zijn ingeschreven. Ik verwacht niet dat er veel veranderingen zullen zijn of er zou belangstelling  moeten zijn bij de niet-competitiespelers om ook in competitieverband te gaan spelen.

Competitie jeugd
Er zijn geruchten dat er bij de jeugd enige belangstelling bestaat om ook competitie te gaan spelen. Iets wat ik van harte toejuich! Toch zitten hieraan wel wat consequenties voor ouders (vervoer/begeleiding uitwedstrijden) en voor barbezetting op zaterdagmorgen. In het verleden was dit over het algemeen geen punt, maar goede afspraken zijn natuurlijk noodzakelijk.
Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)
Met ingang van de komende voorjaarscompetitie wordt dit definitief ingevoerd in onze afdeling. Tot nu toe wordt dit al vrij veel gedaan bij onze teams. Toch zijn er nog punten waarop gelet moet worden. Bijvoorbeeld dat bij wedstrijden de uit-spelende teams de
uitslag moeten bevestigen. Meer info volgt.

Feestcommissie
De feestcommissie heeft van zich laten horen! Elders op deze website staan al aankondigingen van een tweetal evenementen die op stapel staan t.w.:

Vrijdag 16 december: PUB QUIZ
Een lange reeks vragen te beantwoorden…. toegankelijk voor leden met partners
Zaterdag 7 januari: Snert toernooi
Dit word altijd op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar gehouden tegelijk dienend om elkaar “nieuwjaar te wensen”.

In de middag een toernooitje maar gevolgd met een erwtensoep maaltijd van hoge kwaliteit. Het is ook alleen voor leden en partners (en ouders van jeugdleden). Hieraan zijn wel wat kosten verbonden. Deelname aan het toernooi is niet verplicht dus je kunt ook alleen van de maaltijd genieten. Nadere informatie over de Pub Quiz en het Snert Toernooi volgen.
Excuus aan Chris
Chris sprak mij deze week aan over mijn opmerking van vorige week dat er geen verslagen waren geplaatst in het gastenboek terwijl hij dat wel degelijk had gedaan. Mijn excuses daarvoor. Normaliter krijg ik een systeem-bericht als er iets in het gastenboek is geplaatst en dat was nu niet gebeurd.

Groet Tom

En dan nu wat er deze week gebeurde. 

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk45)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – De Beer 1 2 E  4 – 1  Michiel 1, Ingrid 2 + dubbel
Michiel baalde behoorlijk over zijn verliespartij maar knapte duidelijk op toen bekend werd dat concurrent Boomgaardshoek tegen een 4-1 nederlaag was aangelopen en dat TOV dus kampioen was geworden! Dat wordt dus 1e klas in de komende voorjaarscompetitie!
TOV 2 / PLay Fair 3  3 G  2 – 3   Peter (invaller) 1, Ruud 1
Veel gesteggel met Play Fair om de wedstrijd uitgesteld te krijgen. Jan had de hele week ‘s avonds zakelijke verplichtingen. Uitstel naar komende week bleek niet mogelijk en uiteindelijk werd de wedstrijd een dag vervroegd en moesten wij met een invaller spelen. Peter was bereid en sleepte er nog mooi een winstpartij uit.
Het team zal komende week moeten proberen flink uit te halen tegen Reflex. Thuis wonnen ze toen met 4-1. Als ze dat herhalen dan is behoud in de 3e klas vrijwel zeker
TOV 3 – Docos 5  4 L  4 – 1  Peter 2, Chris 2
Komende week is de uitwedstrijd tegen Reflex, dat al kampioen is. TOV staat keurig tweede, maar of ze die plaats weten te behouden is nog lang niet zeker. De wens om na degradatie meteen weer terug te keren naar de 3e klas is niet uitgekomen. Volgende competitie weer proberen. MAAR…lees het verslag van onze trouwe verslaggever in het gastenboek!!
TOV 4 – Docos 7 4 N  4 – 1  Ary 1, Maaike 2, winst dubbelspel
Eindelijk een keer gewonnen en goed ook! Jammer dat degradatie niet te ontkomen was.
LEES HET VERSLAG IN HET GASTENBOEK!
TOV  5 – S’70 1 4 M  1 – 4  Chantal 0, Rob 0. Winst is het dubbel
 Uit werd het nog een 2-3 winst, maar nu een flinke nederlaag. Ondanks het feit dat de nr 5 risico loopt ook te degraderen zullen ze deze dans wel ontspringen want ze hebben nu 20 punten en daar zullen er nog wel een paar bij komen in de laatste wedstrijd en dan zijn ze veilig
TOV 6 – De Treffers 5 6 G  2 – 3 Dick 1, Tom 1
Dick en Tom wonnen ieder van een andere tegenstander Het dubbel was de doorslaggevende factor in het nadeel van TOV
TOV 7 – Kwiek 5 6 G 3 – 2 Martin Johansson 1, Arnold(inv) 2, 
Voor de tweede keer winst in de kompetitie. Maar gemakkelijk was het niet want er gingen 3 partijen in 5 games, waarvan 2 in het voordeel van Kwiek. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen TOP, dat nog een serieuze kans op het kampioenschap heeft.
Deze competitie deed team 7 voor het eerst mee aan de competitie. Daarom is een plaats onderaan geen verrassing. Het team heeft zeker kans op betere resultaten in de toekomst

Programma komende week:
maandag 21 nov
Reflex 3 – TOV 3

TOP 3 – TOV 7

dinsdag 22 nov
Sorry 1 –  TOV 1

donderdag 24 nov
Docos 6 – TOV 4
Rijnsoever 5 – TOV 5
Docos 11 – TOV 6


vrijdag 25 nov 
Reflex 2 – TOV 2