In de klassen waarin de TOV teams spelen komt het nauwelijks voor, maar er is in het competitie reglement een hoofdstuk dat gaat over de “Time Out”. Het is beschreven als volgt:
Het is toegestaan een één time-out van maximaal 1 minuut per individuele wedstrijd aan te vragen tijdens een competitiewedstrijd. Dit geldt voor alle bestaande competities (en alle klassen) binnen de afdeling. De time-out kan worden aangevraagd door de speler of het paar (dubbel) zelf, de coach (individuele wedstrijd) of de teamaanvoerder (teamwedstrijd). De time-out moet worden aangevraagd bij de scheidsrechter door met beide handen de letter T te vormen. De scheidsrechter houdt de tijd bij en roept na het verstrijken van de minuut: ‘TIJD’.
Ik kwam hierop omdat bij de recente aanschaf van een drietal telborden, ik in de dozen behalve de telborden ook twee kleine losse bladen tegenkwam met de letter “T” erop. Het duurde even voordat het kwartje viel, maar de reden is dat de scheidsrechter   in dat geval op het telbord aan de kant van de aanvrager de T-letter op het bord kan worden gezet.
Let op dat een Time out dus 1 keer per individuele wedstrijd kan worden gebruikt. Dus niet per game.
Snode plannen…
De afdeling West, waaronder wij vallen, deelt mee dat de 6e klas in de reguliere competitie, dat is de competitie met 3 spelers, komt te vervallen. Steeds meer wordt de duo competitie (2 spelers) populairder wat dus ten koste gaat van de “reguliere” competitie. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ook de afname van het aantal tafeltennisspelers daar ook een rol in speelt. Anderzijds verheugen wij ons in een toename van leden in de wat oudere leeftijdscategorie, wat logisch is want tafeltennis is bij uitstek een sport die tot op gevorderde leeftijd kan worden gespeeld.
Dit was tot daar aan toe…
Echt waardeloos vind ik het plan om de website van afdeling West te verdwijnen. Dat is een voorstel van de landelijke NTTB, of eigenlijk geen voorstel maar een maatregel. Ik hoop dat er mensen in onze afdeling zijn die opstaan en (desnoods “
illegaal”) een website in stand houden.

Wat gebeurde er deze week in de competities

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk40)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Sorry 1 2 E  4 – 1  Michiel 2, Jan (inv) 1 + dubbel
Ingrid moest deze week verstek laten gaan, maar schoonvader Jan was bereid in te vallen en hij pakte 1 punt en samen met Michiel het dubbel. Opnieuw een overwinning dus en daarmee staan ze bovenaan met 4 punten voor op concurrent Docos. De komende week wacht de uitwedstrijd tegen dit Docos team. Dat gaat spannend worden.
TOV 2  3 G   Jan , Ruud 
De geplande wedstrijd is uitgesteld.
TOV 3 – Reflex 3  4 L  2 – 3  Peter 0, Chris 1 en het dubbel
Lees het verslag van Chris in het gastenboek
TOV 4 – Docos 6 4 N  0 – 5  Hans 0, Ary 0
Lees het verslag van Ary in het gastenboek
TOV  5 – Rijnsoever 5 4 M  3 – 3  Rob 1, Chris (inv) 2
Het dubbel ging verloren in 5 games met een uitslag van 14-16 in de 5e game. Door deze overwinning heeft het team zich boven de degradatiestreep weten op te werken. Kwestie van volhouden .
TOV 6 – Docos 11 6 G  3 – 2 Arnold 2, Dick 0 + dubbel
Geen verslag. Dick kwam niet tot scoren. Toch was hij er steeds dichtbij. Zijn eerste wedstrijd ging verloren in 5 games maar games van 14-12 en 10,12 geven wel aan dat hij hier meer uit had kunnen halen. Arnold maakte korte metten met zijn tegenstanders en won beide potten in 3 games. Het dubbel, hoewel met wat stroef spel, werd toch ook binnengesleept.
TOV 7 – Reflex 6 6 H    Martin Johansson , Martin Smits 
wedstrijd uitgesteld

Programma komende week:
di 11 okt   >>>>> BARDIENST: Hans Konings
TOV 3 – S’70 2
TOV 4 – Scylla 3
TOV 6 – Rijnsoever 7
do 13 okt
Docos 3 – TOV 1
Docos 10 – TOV 7
vr 14 okt
Scylla 4 – TOV 5