Keek Op De Week…(week 9)
Er gebeurde deze week niet veel. Het was de zogenaamde vrije week van de competitie die dus gelijk loopt met de (meeste) schoolvakanties. Nou wordt deze week vaak gebruikt om uitgestelde wedstrijden in te halen. Geen overbodige luxe om aan de vele verzoeken voor uitstel tegemoet te komen.
Uitstel wedstrijden
Eerlijk gezegd vormen wij, TOV,  geen uitzondering op aanvragen voor uitstel van wedstrijden. Eigenlijk zijn de vele verzoeken om verplaatsen van wedstrijden wel een beetje begrijpelijk, want toen we in de reguliere competitie speelden was het inpassen van een invaller minder ingrijpend dan in de duo competitie. Nu de reglementen het invallen van (iets) sterkere spelers in de weg staat betekent het dat er dus voor minder sterke spelers gekozen moet worden. In de duo competitie betekent dat meestal een nederlaag terwijl dat in de reguliere competitie minder gewicht in de schaal legt. Immers met twee spelers van niveau kan je best nog een wedstrijd winnen.
Ach het is maar een loslopende gedachte…

ALV

Ja, we blijven er over bezig, maar na jarenlang een teleurstellend aantal bezoekers hopen we dat daarin wat verandering komt. Op de ALV kan je je mening, je aanmerkingen, je suggesties enz kwijt. Laat je betrokkenheid zien dus kom naar de komende Algemene Leden Vergadering. Zet de datum in je agenda: 21 maart aanvang 20.00 uur. Deze oproep heeft ook betrekking op ouders van de jeugdleden.
Sportraad
Secretaris Maaike Verkade heeft gisteren de nieuwsbrief van de Sportraad Noordwijk aan de leden gemaild. Altijd wel nuttig om te weten wat Noordwijk betekent voor de lokale sportwereld en dus ook voor jou!

Er werden in  deze  “rustweek” 3 wedstrijden gespeeld die alle drie een uitslag van 4-1 kende. Helaas maar één keer in het voordeel van TOV. Ik geef je onderstaand de precieze resultaten ervan:

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk9)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Play Fair 2 – TOV 2  3 K  4 – 1   Jan 1, Ruud 0
Vorige week schreef ik nog dat een winst op Play Fair een stand in de kop van de poule zou betekenen maar ook zei ik dat een overwinning in Leimuiden altijd moeilijk is. Nou daar zijn we dus achter gekomen want 4-1 is natuurlijk een forse nederlaag. Toch is een nuance wel op zijn plaats. Na het dubbel was de stand 2 – 1. In de twee volgende partijen speelden Jan en later ook Ruud een partij in 5 games die ze beiden in de 5e game met 11-8 verloren. Met wat meer geluk had deze wedstrijd dus een hele andere uitslag kunnen hebben en den dan aan 2-3. Had gekund maar is niet zo en de realiteit nu is dat Play Fair 5 punten meer dan TOV heeft. Komende week moet TOV opnieuw naar Leimuiden maar dan speelt het tegen het 4e team van Play Fair. Dat zou dus een iets gemakkelijkere opgave moeten zijn
TOV 4 – ATTC 5 4 M  4 – 1  Rob 1, Chantal 2 + dubbel
Een ruime zege en hiermee hebben ze zic van de 6e (onderste) plaats opgewerkt naar een 4e plek en dat geeft toch weer wat meer uitzicht op handhaving in de 4e klas.
TOV  5 – Docos 6 5 K  1 – 4  Maaike 1 Martin Smits (inv) 0
Invaller Martins Smits had het begrijpelijk moeilijk in deze hogere klasse. Maaike wist de eer nog te redden maar opnieuw een ruime nederlaag. Het team is inmiddels afgedaald tot de laatste plaats en zal hard moeten “werken” om het vege lijf te redden

Programma komende week:
VR 10 mrt
ATTC EVO Tech-XL 1 – TOV 1
Play Fair 4 – TOV 2
TOV 4 – Scylla 4
Reflex (L) 4 – TOV 3
Scylla 9 – TOV 6
ATTC EVO Tech-XL 9 – TOV 7

Dat was het dan weer voor deze week.
Groeten Tom