Verslag Martin Smits – Tulpentoernooi 2022

Gisteren, zondag 20 maart, hebben Reinder Richters  en ik deelgenomen aan het
tulpentoernooi bij TTC De Treffers in Roelofarendsveen.
Na een warm welkom en een bak koffie werd de poule-indeling bekend gemaakt. Zowel Reinder als ik waren ingedeeld in de D categorie die was opgedeeld in 2 poules. De indeling zorgde ervoor dat Rein en ik niet tegen elkaar hoefde te spelen wat wel weer leuk was.
Om even na 10 uur ging het toernooi van start en kon ik gelijk aan de bak in mijn eerste wedstrijd. Ik zal het kort houden…… Wij hebben beide al onze partijen verloren met dat verschil dat bij mij alle uitslagen 3-0 waren en Reinder er zelfs nog vijf-gamers uit heeft kunnen slepen. Gelet op de setting van zijn poule was dat best een prestatie.

Ondanks dat wij geen partijen hebben gewonnen hebben wij het erg naar ons zin gehad. Jammer was wel dat wij de enige deelnemers van T.O.V. waren. Hopelijk gaan er met een volgend toernooi meer mensen van ons mee. Je hoeft namelijk geen topspeler te zijn om deel te nemen aan een toernooi. Deze zijn er vooral, in mijn mening, om ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden en eens te spelen tegen andere spelers dan ons eigen clubje.

Wat ook leuk was, was om onze trainer Kento Nomura te zien spelen. Naar verwachting heeft hij al zijn partijen gewonnen. Tot slot… Er was ook nog gelegenheid om met anderen te spelen. Zo heb ik met een aantal spelers van Docos Leiden gespeeld. Gewoon voor de lol en dat was erg leuk. Zo leuk dat wij na afloop nog even wat met elkaar zijn gaan drinken bij Docos. Ik heb er nieuwe vrienden bij.

Martin Smits