De competitie is weer van start gegaan. Van de 7 teams traden er maar 4 in het strijdperk. De andere teams nog niet omdat de wedstrijden voor hen waren uitgesteld.
De resultaten van deze week waren matig 3 nederlagen en 1(nipte) winst. Zoals jullie gewend zijn geef ik onderstaand de resultaten met hier en daar wat commentaar. Wel wil ik weer een beroep doen op alle teams om in het gastenboek een kort verslag te plaatsen waarnaar ik dan in deze rubriek zal verwijzen. Een paar opmerkingen is al genoeg maar als je meer te melden hebt: ga je gang!

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk37)
  wedstrijd klas uitslag spelers resultaat
TOV 1 2 E  Ingrid, Michiel 
De geplande wedstrijd tegen Boomgaardshoek is uitgesteld naar donderdag 29 sept.
TOV 2 – 3 G   Jan, Ruud
Wedstrijd TOV 2 – Reeuwijk 1 uit uitgesteld naar dinsdag 20 sept
TOV 3 – Play Fair 4 4 L 3 – 2 Peter 1, Chris 1 +  het dubbel
We zijn gewend dat Chris meestal een verslag plaatst, maar misschien moet hij nog in het juiste ritme komen. Omdat ik naast hen mijn wedstrijd speelde kan ik wel een kleine indruk geven. De twee jonge Play Fair spelers speelden erg sterk en TOV had het bij tijd en wijle moeilijk. En dat voor een team dat uit de 3e klas was gedegradeerd. Wat Chris de opmerking ontlokte dat een kampioenschap wel moeilijk zou worden. Nou kan je er bij een eerste wedstrijd natuurlijk nog niets van zeggen. Mogelijk is Play Fair een kampioenskandidaat en dan heb je nu al lekker één punt meer. Over “meer” gesproken, er lopen bij Play Fair veel leden rond met de achternaam v.d. Meer is mij opgevallen. Ook bij deze pot was een v.d. Meer van de partij en een hele goeie! Peter werd door hem in 3 games teruggewezen en Chris kon nog een gamepje pakken maar kon toch ook niet winnen. De ander Play Fair speler was wat makkelijker. Hiervan won Chris in 5 games en Peter verschalkte hem in 3 games. Het dubbel was dus cruciaal en werd weliswaar gewonnen maar daar waren ook 5 games voor nodig.
19-9-22: Intussen staat in het gastenboek de visie van Chris
TOV 44 N  Maaike , Ary, Hans
De thuiswedstrijd tegen Rijnsoever 4 is uitgesteld naar 25 okt
ATTC 3 – TOV  54 M 4 – 1 Rob 1, Cantal 0
Ja een klasse hoger spelen is altijd niet eenvoudig. Rob begon heel voortvarend door in 3 games te winnen. De derde zelfs met 3-11. Maar daarna werd jammer genoeg niet meer gescoord
TOV 6 – Reflex 56 G 0 – 5 Tom 0, Arnold 0
Dit lijkt een grote nederlaag en dat was het natuurlijk ook wel, want er was slechts een partij die in 5 games ging en alle andere werden in 3 games beslist. Maar de helft van de gespeelde games hadden het minimale verschil van 2 punten en zes games boven de 10 punten. Allemaal wel aardig, maar het blijven 0 punten !!
ISV GOUDA 2 – TOV 66 H 4 – 1 Johansson 1, Smits 0
Ja, een ruime nederlaag voor het debuterende team. Omdat beide spelers Martin heten heb ik maar gekozen om ze bij achternaam aan te duiden. Het gaat dus om Martin Johansson en Martin Smits. (Als het een RoTo team zou zijn noemde ik ze M+M’s) Johansson begon met een winstpartij in 5 games, waarna Smits en het dubbel beide in drie games naar de goudse spelers ging. Toen speelde Smits tegen de speler waarvan Johansson had gewonnen. Zonder twijfel had Smits snode plannen met deze tegenstander, maar in een gelijk opgaande strijd ging de winst in 5 games naar de thuisspeler. In de laatste partij had Johansson weinig verweer en dus ging de winst naar opnieuw naar de ISV-speler

Programma komende week:
ma 19 sep
TOV 7 – Reflex 6
di 20 sep
TOV 2 – Reeuwijk 1
ATTC 2 – TOV 3
ATTC 4 – TOV 4
vr 23 sep
TOV1 – Play Fair 1
De Treffers 2 – TOV 2
TOV 5 – Play Fair 5