De laatste wedstrijden zijn deze week gespeeld. Er zijn 2 opvallende feiten te noemen nl. het kampioenschap van team 4 dat de 4e klas gaat proberen en de andere is de degradatie van team 3 die nu ook in de 4e klas gaat uitkomen. De andere teams hebben zich kunnen handhaven. Het ene team wat makkelijker dan het andere. Onderstaand de eindstanden en  de twee wedstrijden die deze week nog zijn gespeeld.
NTTB Najaarscompetitie:
Nu deze competitie is afgelopen moet er gelijk alweer gedacht worden aan de volgende, de najaar competitie. Deze begint in de week van 12-17 september en duurt tot en met de
week van 21 – 26 november. De teams moeten voor 3 juli worden ingeschreven. We gaan uit van dezelfde teams als deze competitie maar er zijn wat geluiden dat er nieuwe teams bij zouden kunnen komen, iets wat we uiteraard van harte toejuichen! Competitie spelen is het leukste wat er is en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je niet goed genoeg kunt spelen. Dan zal je misschien weinig winnen maar je doet veel ervaring op en gaandeweg gaat het steeds beter. Een team bestaat uit 2 spelers maar per team kunnen er 4 worden ingeschreven en kan er gerouleerd worden. Wil je meer informatie neem dan contact met mij (Tom) op.
28 mei – RoTo slotronde, extra ALV, BBQ
Nog maar eens attentie gevraagd voor deze datum. Eigenlijk zou je ervan uitgaan dat de deelnemers aan de RoTo automatisch blijven voor de ingelaste korte ALV en vooral ook om aan de BBQ mee te doen. Maar dan moeten ze zich voor het laatste onderdeel wel even opgeven (als ze dat nog niet hebben gedaan).
Nieuwe RoTo-competitie:
In augustus starten we ook weer met de nieuwe RoTo competitie. Deze competitie wordt rondom de NTTB competities gespeeld zodat een speler, die aan beide competities meedoet, niet twee keer in één week hoeft te spelen. (uitzonderingen daar gelaten…). Ik denk dat alle teams van de huidige RoTo competitie ook de volgende weer meedoen. Zelfs heeft zich al een nieuw team aangemeld en hopelijk volgen er meerdere.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk17)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 2 D    Ingrid, Michiel
 Ze hebben het toch nog gered om in de 2e klas te blijven zoals zo vele voorgaande keren. Wat zou iets meer training hen helpen om hoger te eindigen. De twee onderste teams degraderen dus dankzij dat ene puntje meer dalen Docos en ATTC af naar de 3e klas.
eindstand:

TOV 2  3 G   Ruud, Jan
In de 3e klas en lager degradeert alleen de onderste. Het was spannend rondom de degradatie. Vier teams kwamen in aanmerking. Gelukkig ontliep TOV dit lot ten kosten van bijna naamgenoot TOP. Het onderlinge verschil tussen de 4 degradatie kandidaten was slechts 3 punten!
eindstand:
TOV 3   3 I    Peter, Chris 0 
Eigenlijk moest TOV 3 nog een wedstrijd spelen, maar omdat daarvoor geen datum was te vinden en bovendien zou de uitwedstrijd tegen de koploper, die al kampioen was, een kansloze missie zijn. De wdstrijd zal dus niet worden gespeeld en het TOV team zal zich moeten schikken in de degradatie.
eindstand:
VVV 5 – TOV 5 5 H 0 – 5  Rob 2, Chantal 2, + winst dubbel
Ze waren dus al kampioen maar deze winst onderstreepte het succes. Vermeldingswaard is wel dat Chantal de topscoorder werd in de poule. Zij verloor slechts 2 individuele wedstrijden en scoorde daarmee liefst 86%!
eindstand:

ATTC 8 – TOV  5 6 E  2 – 3  Arnold 2, Tom 1
Vooraf dacht ik dat ik tegen de ene tegenstander kansen had en tegen de andere niet. Dat pakte precies andersom uit, maar Arnold won ze gewoon allebei al moest hij in de laatste partij het onderste uit de kast halen, Ellenlange rally’s eisten volledige concentratie en het lukte!
De wedstrijd op zich was voor de statistieken want geen van de teams kon degraderen noch promoveren. Gewoon een lekkere pot dus.
Woord van dank nog voor Patrick voor de opvang van de wedstrijden waarin ik door een medische ingreep helaas niet kon spelen en getuige de persoonlijke resultaten heeft hij dat uitstekend gedaan!
eindstand:

Programma komende week
DI 17 mei 

RoTo competitie:
Haasniet – Berok
De Kaatjes – Chrido
De Recreanten – Roes
Protest Team – De Herintreders