Keek Op De Week (wk 4)

 

Na een lange afwezigheid is er weer eens een Keek Op De Week. Gebruikelijk was dat een terugblik op de competitie wedstrijden van de voorgaande week, maar zo ver zijn we helaas nog niet. Aanvankelijk was het plan dat de komende week begonnen zou worden met de competitie, maar de NTTB heeft besloten dat twee weken uit te stellen. Ik neem aan in de hoop dat een verdere versoepeling komt. Maar dat valt nog te bezien….

NTTB competitie
We gaan weer met 5 teams de duo competitie in. Het eerste team toch in de tweede klas. Ik zeg “toch” omdat in eerste instantie een derde klas plek was gegeven, ondanks mijn verzoek om 2e klas. Omdat er enkele tweede klas teams werden teruggetrokken kwam er dus voor ons een plekje vrij. Nu maar hopen dat ze deze klas op eigen houtje weten te behouden.

Het tweede en derde team spelen 3e klas, het vierde team 5e klas en team vijf, als van ouds, 6e klas. Ik veracht geen kampioensteams. Eerder zullen de teams de handen vol hebben aan lijfsbehoud. Aan de teamsamenstelling is eigenlijk niets veranderd, behalve dan dat Patrick Vink is toegevoegd aan team 5. Dat was nodig omdat zowel Dick Verbeek als ik een medische ingreep moeten ondergaan waardoor beiden slechts een beperkt aantal keren kunnen spelen.

RoTo competitie
We hebben de draad weer weten op te pakken en er zijn intussen 2 rondes gespeeld. Op dinsdag 8 feb staat weer een ronde op het programma. Daarna zal dit weer een tijdje stil liggen omdat dan de NTTB competitie zal beginnen. De volgende rondes zijn resp. op dinsdag 10 mei, dinsdag 17 mei en de slotronde op zaterdagmiddag 28 mei, wanneer we ’s avonds ook weer de BBQ als afsluiting van het seizoen zullen houden

Club kampioenschap
Ook deze gaan we weer in het programma opnemen. Waarschijnlijk weer in 3 rondes te beginnen met de recreanten, vervolgens de ronde met competitiespelers van 5e en 4e klas en het sluitstuk met spelers van 3e en 2e klas. Het is de bedoeling dat de twee beste spelers van de 1e ronde promoveren en aan de 2e ronde kunnen meedoen. Zo ook met de twee besten uit de 2e ronde die dan aan de 3e ronde kunnen meedoen. Omdat er recreatie leden zijn die te sterk zijn voor de eerste of zelfs de 2e ronde zullen naar hun sterkte worden ingedeeld.
Als de inschrijvingen in aantal tegenvallen kunnen eerder genoemde groepen worden samengevoegd. De geplande data voor het clubkampioenschap zijn dinsdag 3 maart, dinsdag 28 maart en de finale op dinsdag 24 mei.

Dat was het voor deze keer met nog wel een verwijzing naar de e-mail van Maaike van 27 januari met als onderwerp “Van de bestuurstafel..”

Groet Tom.