De tafeltennis mogelijkheden zijn tegenwoordig helaas nogal beperkt en van de mogelijkheden die er zijn wordt maar beperkt gebruik gemaakt. Niet iedereen komt ertoe om met een ander af te spreken om een uurtje te gaan spelen. Ook het feit dat de bar niet toegankelijk is helpt daarbij ook niet echt. Ook de RoTo staat stil omdat de huidige beperkingen niet toestaan om achtereen tegen verschillende personen te spelen. Door dit alles dreigt het clubgevoel in te zakken. Maar… om dat tegen te gaan is bedacht om een individuele interne competitie te spelen
met de naam:
 C-cup
De “c” is afgeleid van Corona, maar omdat we niet steeds hiermee geconfronteerd willen worden noemen we het dus de C-cup (niet te verwarren met een bepaalde maatvoering…)
De opzet is als volgt:
– Er wordt gespeeld in games tot 21 punten op de “Best Of Five” manier. Iedere gewonnen game is een punt. Hierdoor zijn de uitslagen dus altijd 3-0, 3-1 of 3-2, of andersom natuurlijk.
– minder sterke spelers krijgen een zgn. handicap (punten vóór op sterkere spelers). De handicap is gerelateerd aan de handicap die bij de RoTo geldt, maar in sommige gevallen zal daarvan worden afgeweken. Voor hen die niet deelnemen aan de RoTo zal een handicap worden toegekend op basis van de geschatte sterkte.
– de wedstrijden zullen worden gespeeld op verschillende tijdstippen overdag en ’s avonds afhankelijk van de beschikbaarheid van de spelers.

– maximaal kan er op 3 tafels tegelijk worden gespeeld, dus 3 wedstrijden tegelijk.

De verwachting is dat een wedstrijd, met wat inspelen vooraf, zo’n 3 kwartier duurt. Helaas kan er geen gebruik worden gemaakt van de bar en van de douches. Het is aan te raden om zelf een fles water o.i.d. mee te nemen. Na de wedstrijd is het de bedoeling dat men meteen vertrekt.
Deelname is gratis voor alle senioren, ook voor de RoTo-leden en inlopers! Hoe meer ziel hoe meer vreugd!
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen poules worden gemaakt. Na de poule wedstrijden volgen dan de gebruikelijke finales.
Bijgaand een inschrijfformulier. Hierop moet je behalve de normale gegevens duidelijk invullen wanneer (op welk dagdeel) je NIET kunt spelen. Zij die overdag werkzaam zijn worden vanzelfsprekend alleen ’s avonds ingedeeld.
Intussen heb ik ook een mogelijkheid gemaakt om on line in te schrijven.
Door hier te klikken kom je op deze pagina.
Het is de bedoeling dat we in de tweede week van januari met deze competitie gaan beginnen. Omdat de indeling best een puzzel zal zijn is het verzoek om vòòr kerst in te schrijven, maar liefst zo gauw mogelijk!
Ik hoop op veel inschrijvingen…
Tom Braams