Met rasse schreden nadert de competitie zijn voltooiing. De meeste teams moeten nog 2 wedstrijden spelen en het lijlt erop dat de kaarten hier en daar al zijn geschud.
Eerst nog even wat aandachtspunten:
ALV De komende week is op dinsdag 19 april
de (ALV)
Algemene Leden Vergadering. Het mag toch wel een morele verplichting voor de leden genoemd worden om deze vergadering bij te wonen. Het bestuur doet het hele jaar lang zijn best de vereniging draaiend te houden en besteedt daar veel tijd aan. Dit is bij uitstek hèt moment voor leden om hun wensen en op- en aanmerkingen te maken. We rekenen op een grote opkomst.
Elly Verkade toernooi Volgende week zaterdag 23 april zal het oud-leden toernooi worden gehouden. Dit toernooi zal de naam het “Elly Verkade Tournooi” gaan dragen. Voor meer informatie klik hier.
Ook al val je niet in de categorie van “oud-lid”, een kijkje komen nemen wordt zeker op prijs gesteld.
RoTo In de tweede week van mei gaan we weer verder met de RoTo competitie.
Dan gaan we nu maar weer eens over tot de orde van de dag

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk15)
  wedstrijd klas uitslag spelers resultaat
Xerxes 2 – TOV 1 2 D 5 – 0 Ingrid 0, Michiel 0
Deze zware nederlaag was te verwachten. Xerxes is eigenlijk te sterk voor de tweede klas. Alleen Rijnsoever bleek in staat om ze nog enigszins te volgen hoewel er een verschil is van 6 punten. TOV heeft nog wel kansen om degradatie te ontlopen. TOV speelt nog uit tegen Rijnsoever, waar het thuis van won en tegen Docos en daartegen werd netaan verloren. Docos moet echter nog wel 3 wedstrijden spelen met dus meer mogelijkheden punten te scoren. Het wordt heel spannend. De twee onderste teams degraderen.
Stand:
TOV 2 – Reeuwijk 1 3 G 2 – 3  Ruud 1, Rob (invaller) 1
Doordat Jan in het buitenland was en de pogingen om de wedstrijd te verzetten op niets uitliepen, was het Rob Langelaan die bereid was in te vallen. Rob speelt normaal 5e klas dus twee klassen lager. Het is daarom een mooi resultaat dat hij een wedstrijd wist te winnen.
Het team heeft nog 3 wedstrijden tegoed tegen PlayFair uit, Top uit en Scylla thuis. Voldoende kansen dus om zich veilig te spelen. In deze klasse degradeert alleen de onderste.
Stand:
TOV 3 – TOGB 5 3 I 3 – 2 Peter 2, Chris 1
Een onverwacht succes tegen de nummer 2 uit deze poule! En het geeft een miniem lichtje aan de horizon voor handhaving, want de volgend wedstrijd is thuis tegen HTTV en bij 3-2 winst komen de teams gelijk! Ook hier degradeert alleen het onderste team.
Vooralsnog ontbreekt het verslag van de trouwste “reporter” Chris, maar dat kan nog best volgen, dus hou het gastenboek in de gaten. De wedstrijd TOV-HTTV wordt op dinsdag 29 april gespeeld, dus als je het team wilt aanmoedigen…
Stand:
VVV 7 -TOV 45 H 
Door ziekte van een van de tegenstanders is de wedstrijd uitgesteld. De nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.
Stand:
TOV  5 – Pecos 16 E 2 – 3 Arnold  1, Tom 1
Eindelijk na 6 weken van rust die de medische ingreep voorschreef, mocht ik (Tom) weer eens in het strijdperk treden. En dat volledig “fris” want om ervoor een beetje te trainen kwam er niet van. Vooraf wisten we wel dat Pecos een speler had waar we weinig tegen konden inbrengen maar de andere gaf misschien kansen. In de eerste partij greep Arnold die kans en won in 3 games. Daarna ik dus tegen die “sterke” dat werd dus een complete afgang. Het dubbel ging beter maar toch werd het een punt voor Pecos. Daarna moest Arnold tegen die sterke. Hij deed het echt goed maar toch in 5 games kwam hij net tekort. In de laatste pot mocht ik proberen het tweede punt te scoren en tot mijn eigen verrassing lukte het (in 4 games) nog ook!
Stand:

Programma komende week
VR 22 apr
Rijnsoever 1 – TOV 1

Play Fair 3 – TOV 2
TOV 4 – Scylla 4
ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5