gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.215.79.116 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
484 berichten.
TOV 3 heeft geschreven op 8 maart 2019 om 18:06:
Dinsdag lekker gespeeld tegen Vriendenschaar. Edwin was te sterk voor ons allebei. Peter had te weinig geduld, Chris te weinig techniek. Patrick lieten we weinig kans. Het dubbel draaide eindelijk weer eens. 3-2 winst en te weinig punten om promotie kansen in eigen hand te houden.
Dick Verbeek heeft geschreven op 7 maart 2019 om 12:59:
Paspoort.
Ik heb nu weer eens zo een moment dat ik mijn Duopartner (wie kent haar nietโ€ฆ?!) heb toegezegd om weer een stukje te schrijven over onze avonturen aan de groene tafel, maar de inspiratie is helaas even ver te zoeken.

Dan eerst maar even beginnen met Arnold (sr.) en Jaap (jr.?) bijzonder te bedanken voor de geweldige prestatie die zij hebben geleverd tegen Rijnsoever 7. Zij hebben Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?) en mij vervangen omdat wij beiden verhinderd waren. Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) heeft n.l. een poging gedaan om in haar โ€˜post-pubertijds-periodeโ€™ haar beide benen te breken op een snowboard in Winterberg, hetgeen tot haar grote teleurstelling helaas niet is gelukt.
Ik zelf was verhinderd vanwege een congres over het onderwerp: โ€˜Kiezen tussen je cavia of je partnerโ€™. Het was meer dan boeiend, maar tot een definitieve beslissing is het nog niet gekomen.

Even terug naar Arnold en Jaap: zij hebben het twee weken gelden gepresteerd om tegen Rijnsoever 7 de Katukkers met 0-5 naar huis te sturen. Bravo en dank! Een borrel in de kantine ligt - ondanks de aangekondigde prijsverhogingen - mogelijk in het verschiet!
Afgelopen maandag moesten Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en ik naar Alphen aan de Rijn.
Bij Leimuiden ontdekte Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) dat ze haar paspoort had vergeten. Dus maar snel omgekeerd en desondanks waren we nog net op tijd voor de wedstrijd tegen โ€“ hou je vast! โ€“ โ€˜ATTV Evo-Repro 7โ€™, een hele mond vol.
Om maar wat gelijkwaardiger over te komen hebben wij ons voorgesteld als Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en Dick van โ€˜Tafeltennis Vereniging Tot Ons Vermaak Anno 1823 Noordwijkโ€™โ€ฆ.
Zo, dacht ik die zit!, en daar hebben ze niet van terugโ€ฆ.. En ja hoor, beide heren bleken diep onder de indruk. Het eerste uur hebben ze geen mond meer open gedaanโ€ฆ..Zo zie je maar: gewoon proberen!
Het wedstrijdverloop is ons meegevallen tegen de koploper.
Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en ik hebben beiden een single gewonnen in vijven, maar niet tegen de zelfde tegenstander. Het dubbel moesten we laten, maar niet onverdienstelijk toch ook in vijven.
Tot slot voor de wiskundigen onder u: ATTV Evo-Repro 7 - Tafeltennis Vereniging Tot Ons Vermaak Anno 1823 Noordwijk : 3-2.

Dick Verbeek
Tom Braams heeft geschreven op 6 maart 2019 om 15:27:
Het is dinsdagavond en team 7 wacht de zware thuiswedstrijd tegen koploper Rijnsoever, een tafeltennisvereniging uit het naburige Katwijk. Team 7 staat tweede met 4 punten achterstand. In de gelederen van de opponent speelt Mieke vd Plas die nog op 100% staat.
Arnold begint tegen Chris vd Linde verliest in 5 games (11-8, 8-11, 11-9, 7-11, 8-11). In het spel scoort Arnold beter maar heeft veel last van de service van Chris. Ik mag daarna tegen Mieke. Ook dat gaat in 5 games die alle 11 punten betekenen voor de winnaar en 9 voor de ander, alleen helaas vaker voor haar dan voor mij (11-9, 9-11, 9-11, 11-9, 9-11). Het dubbel gaat niet goed en we verliezen in 4 games. In de vierde partij is het Arnold die Mieke van haar 100% af haalt. Ook hier 5 games (6-11, 11-9, 11-7, 9-11, 11-6). Arnold speelt sterk zoals hij dat de laatste weken steeds doet en is vooral in de laatste game erg gedecideerd.
Mijn laatste pot tegen Chris weet ik te winnen. Ik had al gezien je moest opletten op zijn service, maar daar heb ik weinig moeite mee. In de twee eerste games scoor ik regelmatig met backspin service op zijn forehand gevolgd door een backhandsmash. Chris verandert zijn spel, ontwijkt mijn backhand en blijft steeds schuiven maar dat doe ik gelukkig beter dan hij zodat na 4 games het twee punt binnen is (11-8, 11-5, 9-11, 11-6)
Al met al wel verloren maar het is onbegrijpelijk dat zij in de voorgaande wedstrijden slechts 2 verliespunten hadden. Nu, halverwege de competitie staan ze wel 5 punten voor op ons wat in de duo-competitie wel erg veel is.
Later zien we nog hoe Ajax wint van Real Madrid. Hoewel ik geen Ajax fan ben, maar wel Nederlander, was het een leuk besluit van de avond.
tov5 heeft geschreven op 23 februari 2019 om 16:47:
Je hebt van die tafeltennis avonden dat je in een flow zit.Op het fietsje getogen naar TOV ondertussen genietend van de vogeltjes die al volop fluiten terwijl het natuurlijk pas half februari is.Aangekomen bij de club bleek dat TOV5( met maaike en Ary) aan moest treden tegen oudgediende Patrick en aanstormend talent Tim van Reflex.Ary mocht beginnen tegen Tim, liet Tim een beetje uitstormen en won in vieren:1-0.Daarna Maaike tegen Patrick , volgde het goede voorbeeld van Ary en won ook in vieren: 2-0,TOV5 zat in een goede flow.
Bij de dubbel stond team 5 9-2 achter in de eerste game maar wist dit heel relaxed ,"ach wat kan ons nou gebeuren", om te buigen in een 11-9. tweede en derde game een formaliteit: 3-0.
Bij de tweede enkel moest eerst Ary tegen patrick.Patrick speelde meer tegen zich zelf dan tegen "wat kan mij nou gebeuren"Ary en verloor in drieen: 4-0. Laatste enkel moest maaike dus tegen het aanstormend talent Tim maar de storm ging al heel snel liggen en won ze in drieen : 5-0
TOV5 zit dus na vorige week al tegen ATTC gewonnen te hebben en dit keer Reflex billenkoek gegeven te hebben in een "goede flow"en heeft "de rode lantaarn" overgedragen......
Chris heeft geschreven op 21 februari 2019 om 19:50:
.TOV 3 speelde dinsdagavond tegen ATTC 3. Het was het oude liedje tegen nieuwe tegenstanders. Peter won van Eelco en Chris verloor van Teus. Tja, als je met 3 sorryballen in 1 rally nog niet kunt winnen. Teus speelde omdat de vaste kracht ziek was en komt normaal gesproken in de trio competitie uit. Zijn kwaliteit is dat hij beter met zijn beperkingen kan omgaan dan Chris en hij won dan ook verdiend. Ons dubbel loopt niet dit seizoen. Ondanks 11-0 winst in 1 van de games ging de partij in 5en verloren. Vervolgens had Chris totaal geen moeite met Eelco. In de laatste partij kwam Peter geconcentreerd spelend met 2-0 voor tegen Teus, maar die pakte de volgende 2 games. In de 5e kwam Peter met 5-1 voor en kroop Teus toch weer steeds dichterbij. Gelukkig pakte Peter op 8-6 een uiterst dun randballetje in zijn voordeel, anders had ik het nog niet geweten. 3-2 winst en het blijft spannend in onze poule omdat Spinmill met 3-2 verloor. Veel oude bekenden overigens: Maurice, Kasper en Hans van ATTC, en Nico, Marion en Jan van Sassem.
Caroline Valk-van Zoelen heeft geschreven op 19 februari 2019 om 10:34:
Lieve (!!!) Kees,
Hoorde gisteren van Jaap dat je moeder is overleden en wilde je langs deze (om)weg daarmee van harte condoleren!
Caroline
Dick Verbeek heeft geschreven op 18 februari 2019 om 10:06:
Pas op je tellen bij Taverzo!
Als je na een lange reis uiteindelijk bij Taverzo bent aangekomen bekruipt je bij het openzwaaien van de kantinedeur al onmiddellijk het gevoel dat je in het episch centrum van Paralympics bent terecht gekomen. Je struikelt daar namelijk n.l. over de rolstoeltafeltennissers.
Caroline en ik hebben daar al meerder malen tegen rolstoelers gespeeld en uit ervaring weet ik dat dat altijd erg lastig is!
Er zijn speciale regels in het voordeel van de rolstoelers maar toch maakte ik in het begin de fout om โ€˜sympathiekโ€™ te gaan spelen; iets wat voor mij overigens al heel erg conflicteert met mijn karakter, maar dat ter zijde. Daarmee ben ik dus regelmatig de bietenbrug op gegaan omdat ik tijdens het spelen vaak vergat dat de bal bij de rolstoeler veertien keer mag stuiten alvorens terug te slaan. Dat soort gedoe!!
Maar gelukkig speelden we deze keer tegen twee mannen die goed ter been waren, hetgeen Caroline ook zichtbaar goed deed, aangezien zij haar focus doorgaans vooral richt op de benen van de tegenstanders. Dat dan echter wel op voorwaarde dat het mannenbenen zijn natuurlijk.
Deze eigenschap van haar bevestigt onomstotelijk dat zij zeker niet als โ€˜genderneutraalโ€™ bestempeld kan worden.
Het verloop van de wedstrijd was nagenoeg weer als vanouds: Caroline wint beide singles en ik slechts een.
Pijnlijk was wel weer dat wij ook deze keer het dubbel, dat wij doorgaans probleemloos winnen, niet hebben kunnen pakken.
Toch zijn we er in geslaagd om met een winst van 3-2 thuis te komen.

En oh ja, waarom moet je bij Taverzo op je tellen passen?
Gewoon om dat onze tegenstanders telkens vroegen of wij wilden tellen!
Ik weet niet of dit een standaard procedure bij Taverzo is, maar aan tellen hebben ze in ieder geval een hekel. Het is te flauw om te veronderstellen dat ze niet tot tien kunnen tellen maar ik heb zo mijn twijfelsโ€ฆ.
Dick Verbeek
TOV5 heeft geschreven op 16 februari 2019 om 15:40:
Vrijdagavond moest TOV5 voor de tweede keer in 11 dagen tijd naar Alphen om weer aan te treden tegen ATTC.Dit seizoen wordt het waarschijnlijk weer puntjes sprokkelen want de eerste twee wedstrijden hadden tot nu toe maar 1 puntje opgeleverd.Het gevolg van dit alles was dat heel team 5 nog op 0% stond en ondergetekende af en toe de neiging had om de psych van team 6 te bellen.
Elly mocht dit keer de spits afbijten tegen maria en wist zowaar de wedstrijd in drieen naar zich toe te trekken.Daarna ondergetekende tegen Frank en deed Frank wat Elly deed wat eigenlijk Ary had moeten doen...............1-1.Dubbel werd heeel spannend maar TOV had gelukkig het geluk een beetje aan haar kant en won deze in vijven: 1-2
Na het snapje moest ondergetekende tegen Maria en won in drieen : 1-3
Laatste wedstrijd moest Elly tegen Frank.
Helaas deed Frank wat Ary tegen Maria deed en wat eigenlijk Elly had moeten doen...2-3
Toch een mooie overwinning voor team 5 en kan die psych zich weer helemaal richten op team 6..
Chris heeft geschreven op 13 februari 2019 om 15:49:
Een teleurstellende avond voor TOV 3 gisteravond tegen Spinmill 1 met als resultaat een achterstand op de koploper die door een 2-3 nederlaag opliep naar twee punten. Oude bekende Jan Poelwijk speelt met aanstormende jeugd uit de promotieklasse, in dit geval Bas van der Salm. Er werden wat variaties gespeeld op bekende thema's. Peter speelt altijd beter tegen betere tegenstand, zolang deze geen rokje draagt. Hij won er dus twee. Chris liet het lelijk liggen deze keer en nam zich weer eens voor om deze zomer zijn rubbers te vervangen en te trainen op wat lastiger services. Hij kreeg slaag van Jan (het was echt vreselijk) en tegen Bas kwam het er ook niet echt van. Onze eigen Jan D. dacht Chris nog wel een kans zou hebben, omdat jeugd een hekel heeft aan schuivers. Nou, deze Bas niet. Hij schoof zelf als de beste met back- en forehand, nam aanvallend over en smashte steenhard. Chris bleef in de buurt maar uiteindelijk achter in alle drie de games. Kampioensaspiraties dus in de kiem gesmoord.

PS @Ingrid: je kunt wel grappig doen over Michiel's vervoermiddel, maar jullie hebben nog geluk gehad. Zaterdagmiddag stond hij hulpeloos bij zwembad Binnenzee met allerlei losse onderdelen die aan de onderkant op de grond hingen!
TOV 1 heeft geschreven op 9 februari 2019 om 14:54:
Pingwins 1 - TOV 1

Gisteren avond moest TOV 1 het opnemen tegen Pingwins 1 in DenHaag.
Na weer een spannend ritje in de auto van Michiel waren we veilig aangekomen in DenHaag.
Het was, zoals vorige keren bij Pingwins, een waardeloze avond. We konden beide niet in ons spel komen en Ingrid stierf het af van de kou (de ramen staan daar altijd open en die kunnen zogenaamd niet dicht??).
Michiel beet het spits af tegen Yi. Het was een spannende pot maar helaas verloor Michiel netaan in 5 games. Daarna was Ingrid aan de beurt tegen Leung. Helaas verloor zij in 3e van hem. 2-0 achterstand dus. De dubbel was ook niet best, dus het werd 3-0 voor de Chinese Hagenezen. Winnen zat er niet meer in voor ons. Nadat Ingrid een beetje opgewarmd was na 2 wedstrijden en een kom thee moest ze aantreden tegen Yi. En ja hoor, ze won in 4 games van hem. Michiel moest daarna tegen Leung, maar Michiel kon totaal zijn eigen spel niet spelen (of schrok hij door de plotselinge verschijning van een motoragent in de zaal die even polshoogte kwam nemen??). 4-1 verlies dus. Daarna gauw naar de auto gegaan want de parkeermeter liep af.
PS. de nieuwe McDonalds in Leiden is best een aanrader ๐Ÿ˜‰ t is wel even zoeken hoe je moet rijden in het donker maar dat kan je wel aan Michiel overlaten.