gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.110.106 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
484 berichten.
Dick Verbeek heeft geschreven op 15 september 2019 om 11:07:
Bekkenbodem.

Stampertje en schreeuwertje mochten afgelopen vrijdag weer voor het eerst van dit seizoen de competitieweide in vanuit de eigen boerderij naast de kark.
Onze entree vanuit de kantine naar de arena met de groene tafels was even hilarisch als voorspelbaar: met stramme stijve benen huppelde ik achter mijn tafeltennispartner aan, die trekjes vertoonde van een dartel veulen, doch tussentijdse ietwat onverklaarbare stampbewegingen deden mij vermoeden dat zij ook geen 21 meer wasโ€ฆ.
Waar ik wรจl even doorheen moest was dat ik begin mei jl afscheid had genomen van een zwartbont persoon, en ik nu bij het weerzien na vier maanden รจcht wel even moest wennen aan het feit dat ik het nu moet โ€˜doenโ€™(?!) met een roodbont schepsel. Pfff! Dat was niet niks eerlijk gezegd. Maar we weten allemaal dat mooi rood niet lelijk is dus een kniesoor die daar nog op let.
De tegenstanders waren twee dames van Scylla, die wij nog kenden uit het verleden.
Waar ik inmiddels achter ben gekomen is dat wanneer onze tegenstanders van een club zijn die hoog speelt in den lande, ook het 83 ste team van die club denkt dat ze hรฉรฉl erg goed zijn en dien ten gevolge vaak nogal fanatiek gedrag vertonen, gelardeerd met lichte arrogante trekjes.
Zo speelde ik mijn eerst single tegen dame X terwijl ik in mijn linker ooghoek waarnam dat dame Y weer begon met een soort warming-up. Deze โ€˜oefeningenโ€™ hadden - zoals in het verleden al eerder door mij beschreven - meer weg van erotische bewegingen en dat dan ook nog wel met dร t deel van het lichaam dat zich onder de navel bevindt. Het feit dat zij voor deze actie mijn linker ooghoek verkoos boven de kleedkamer zegt genoeg.
Om te voorkomen dat dit gaat uitlopen op een MeToo-tje als dessert, betitel ik dit obscene gedrag maar als bekkenboden therapie. Daar voorkom je een hoop gelazer mee.
Oh ja, de uitslag geeft aan dat Caroline en ik geen last hoeven te hebben van arrogant gedrag van een club die hoog speelt, aangezien wij verloren hebben met 0-5.
Misschien moeten Caroline en ik ons ook wat meer gaan toeleggen op warming-ups en zoโ€ฆ..

Dick Verbeek
ary heeft geschreven op 14 september 2019 om 20:18:
afgelopen vrijdag mocht DUO5 dan weer de eerste wedstrijd van het seizoen najaarscompetitie 2019 spelen.Hongerig naar succes gingen Maaike en Ary op weg naar Attc in Alphen.
De navigatie van Maaike bleek de straat plotseling niet meer te kennen, maar na wat rondgedoold te hebben kwamen we toch nog keurig op tijd aan.
Na kennis gemaakt te hebben met voor mij nog onbekende gasten begonnen we de strijd.
Ary begon, ging lange tijd gelijk op, maar verloor helaas in vijven:1-0
Maaike daarna, eerste drie games ging lekker ,laatste game prut :2-0
Dubbel moet duidelijk nog warm draaien, zo vroeg in het seizoen, ging in vieren verloren: 3-0.
De twee laatste enkels gingen helaas ook in drieen verloren dus werd het een vrij afgetekend 5-0 verlies en een valse start voor DUO5.
Maar goed , het maakt ons alleen maar nog hongeriger naar succes en hopen dat het as dinsdag beter gaat.
Dick Verbeek heeft geschreven op 13 april 2019 om 15:29:
Toeval bestaat niet, Chris......! ๐Ÿ˜•
Chris heeft geschreven op 12 april 2019 om 20:54:
Een Freudiaanse verschrijving dat je vergeet je eigen naam op te nemen in een wedstrijdverslag.
Chris heeft geschreven op 12 april 2019 om 20:53:
Vandaag opende TOV andermaal de poorten voor de Koningsspelen van de Noordwijkse basisscholen. In 3 sessies lieten we 58 kinderen kennis maken met tafeltennis volgens de principes van TableStars. Er moest een circuit van 5 stations worden afgelegd dat bestond uit balletje hoog houden, krant mikken, balletje tegen de muur, paraplu mikken en samenspel. Onder begeleiding van Diana, Elly, Wim, Gรฉneviรจve, Rob en een leerling van de sportklas van de Northgo had iedereen veel plezier. Chris opende en sloot, de leerlingen bedankten de begeleiding met applaus, en dat doe ik hier nog een keer: ๐Ÿ‘. Volgend jaar weer, met als doel TOV op de Noordwijkse kaart.
Chris heeft geschreven op 12 april 2019 om 20:39:
Met de tweede plaats is voor TOV 3 des keizers baard binnen. Tegen Vriendenschaar uit Gouda werd het afgelopen dinsdag andermaal 3-2 in het voordeel van TOV. Peter liet zich van zijn sterkste kant zien, bleef rustig en uitgekookt spelen, en bracht Edwin zijn tweede nederlaag toe; in 3en nog wel. Het dubbel werd gewonnen met overmacht. Patrick, pas twee winstpartijen, deed het veel beter dan in Noordwijk en bracht Peter aan de rand van de afgrond, maar de 5e game was weer appeltje eitje. Aan de wanprestatie van maken we geen woorden vuil. Al met al, gemakkelijk 2e waar promotie haalbaar was.
Dick Verbeek heeft geschreven op 8 april 2019 om 08:56:
Beginners?.
Het is me wel eens eerder overkomen dat ik moed haast niet kon opbrengen om aan een stukje te beginnen over een gespeelde wedstrijd, maar deze keer was het wel heel erg met me!
Het is dat ik Caroline had beloofd dat op me te nemen omdat zij het afgelopen weekend haar 80-jarig huwelijksfeest met Theo zou gaan vieren op de Veluwe. Dus toch maar met lood in de schoenen begonnen aan deze prozaรฏsche martelgang.
Dankzij mijn psychiater heb ik mij inmiddels eigen gemaakt om - in geval van in aantocht zijnde zware depressies - toch zoveel mogelijk te proberen analytisch te blijven denken. Dat laatste behoort niet tot mijn sterkste eigenschappen maar de drang tot overleven heeft mij toch zo weer ver gekregen.
Ik weet niet of het alleen aan mij ligt of dat het ook andere topspelers wel eens is overkomen dat je tegenstanders ontmoet waarbij je al vรณรณr het inspelen al het idee hebt dat het een makkie wordt en je eenvoudig met 5-0 weer thuis komt.
Ik had dat in ieder geval wel toen Caroline en ik afgelopen donderdagavond de kantine van Rijnsoever binnen kwamen.
Mijn superioriteitsgevoel werd nog versterkt door het feit dat de thuiswedstrijd van enkele weken geleden werd gewonnen met 5-0. De eerlijkheid gebied mij wel te vermelden dat die wedstrijd werd gespeeld door onze invallers Jaap en Arnold Sr., aangezien wij beiden verhinderd waren.
Tijdens de kennismaking vertelden beide heren bij de koffie dat ze dit seizoen voor het eerst speelden, dus ik dacht aha!: nu gaat zeker het nekkie er helemaal af bij beiden, zodat wij onze tweede plaats op de ranglijst zouden kunnen handhaven. Zij stonden immers op de derde plaats.
Het inspelen tegen Willem bevestigde mijn idee dat ik makkelijk zou kunnen winnen omdat hij wat stuntelig alleen hoge ballen sloeg. En je voelt hem al aankomen: vanaf de eerste game alleen maar onhoudbare services met zรณveel effect dat ik naar beide tafels links en rechts in totaal143 keer โ€œlet!โ€ heb moeten roepen. Dus de eerste jaren hoef ik mijn gezicht daar ook niet meer te laten zien. Geen enkele rally gespeeld en na drie games was het โ€˜einde oefeningโ€™. Mijn boosheid had niet te maken met het feit dat ik had verloren, maar dat ik het niet kon geloven dat die Willem pas dit seizoen is gaan tafeltennissen!
Alhoewel Caroline mij nog aanwijzingen gaf wat te doen met zijn service, overkwam haar het zelfde en ook in drie games. Hoepel asjeblieft op met je: โ€˜Pas dit seizoen begonnen met tafeltennisโ€™!!
De tweede tegenstander speelde iets prettiger, maar had die Aziatische gewoonte om de bal vier en een halve meter op te gooien en dan met de pennengreep zijn service te beginnen. Zo een bal is dan ruim anderhalve minuut onderweg alvorens die zijn batje raakt en dat is lastig timen voor een ADHD-er met weinig geduld zo als ik. Ook dit avontuur eindigde zowel voor Caroline als mij in een driesetter.
Het zal geen verrassing zijn dat het dubbel ook in drieรซn in het gelovige eerlijke vissersdorp is achtergebleven.
De reden dat ik niet heb gerept over het gedrag van mijn partner, die bij achterstand doorgaans nog al kan stampvoeten, vind zijn oorzaak in het feit dat de vloer bij Rijnsoever erg zacht en geluiddempend is. Ook dat het batje van Caroline ineensโ€™ en โ€˜zomaarโ€™ op de grond lag deed zij af met: Oh, die was uit mijn hand gevallen.
Haar constante kreten naar de tegenstanders als: โ€˜Dit is geen spel!โ€™ en โ€˜dit is geen tafeltennis!โ€™ valt wat mij betreft onder het hoofdstuk โ€˜jeugdig enthousiasmeโ€™.
Insiders weten echter wel beterโ€ฆโ€ฆ.
Dick Verbeek
Chris heeft geschreven op 6 april 2019 om 12:35:
Nu de strijd om het kampioenschap verloren is, rest TOV 3 niets anders dan de strijd om de Trofeo Barba Caesaria. Hierin zetten Peter en Chris afgelopen dinsdag een mooie stap door ATTC 3 (Eelco en Jan) met 4-1 aan de kant te schuiven. Alleen Chris liet het in de laatste partij liggen tegen Jan die technisch superieur was. Dinsdag nog naar Gouda waar de topscorer van deze competitie speelt met pas 1 verloren partij. Laten we dat maar als een laatste uitdaging beschouwen.
ingrid heeft geschreven op 30 maart 2019 om 12:13:
TOV 1 โ€“ Pingwins 1

Gisteren avond moest TOV 1 spelen tegen het eerste (Chinese?) DUO team van Pingwins.
Pingwins stond met maar 1 punt boven Twenty One Up eerste in de poule.
Jos opende de avond tegen Panco Chung. Lastige speler met een apart rubber, geen noppen of anti, maar een soort zacht dik materiaal waar hij nogal harde snelle ballen mee kan slaan. En dan heb ik het nog niet eens over zijn techniek gehad. Een uitdaging dus. Deze speler heeft in het verleden 1e klasse en Hoofdklasse gespeeld dus we wisten dat het aanpoten zou zijn.
Helaas verloor Jos tegen hem, hij wist nog wel 1 game te winnen.
Daarna de beurt aan Ingrid tegen Denny Leung. Denny is een goeie speler waar Ingrid in de uitwedstrijd in 3 games van verloor. Toch ging het gisterenavond niet slecht en verloor zij nipt in 5e van hem. Balen!! Het ging redelijk gelijk op.
De dubbel verliep best goed, Jos en Ingrid zijn geen sterk dubbel en hadden wat โ€˜loopโ€™ en โ€˜serviceโ€™ technieken aangepast wat veel beter verliep, aangezien we toch in ons voordeel moeten zijn met een linkshandige en rechtshandige. Helaas waren de Chinezen toch beter en verloren zij het dubbel. 3-0 achter dus. Winst zat er niet meer in.
Jos mocht het na de dubbel opnemen tegen Denny. Ook tegen hem wist hij maar 1 game te winnen, en iedereen weet dat dat niet genoeg is om een wedstrijd te winnen. 0-4 dusโ€ฆ
De laatste pot was Ingrid tegen Panco. Ingrid zag het voor de wedstrijd somber in. En werd nog somberder toen ze 2-0 in games achter stond. Maar toch kwam er een ommekeer en wist zij steeds beter met het aparte spel van Panco om te gaan. Panco speelt aanvallend en Ingrid pakte haar kans ook om aan te vallen en ze bleef goed bij tafel om de aanvalsballen te blokken, zo scherp mogelijk, ze liet Panco de hoeken van de zaal wel zien. Pittige wedstrijd om te spelen en mooi om te zien hoe Ingrid de laatste 3 games wist te winnen van hem. Het was allemaal maar netaan, maar dat was genoeg! Uiteindelijk toch nog 1 punt kunnen pakken! En alle punten zijn belangrijk want het is nog niet zeker of we er wel in blijvenโ€ฆ
Volgende week vrijdag spelen we de uit wedstrijd tegen TOG 1 te Maassluis.
Chris heeft geschreven op 30 maart 2019 om 00:01:
Je bent Nederlander. Het gaat je goed en toch valt er veel te mopperen en ontevreden over te zijn. Laat ik beginnen met de zaal van Reflex Lisse, de stoffige gladde bende, met een ondergrond die de bejaarde tafels nog trager maakt. En aan รฉรฉn kant sta je tegenover een raam waar een balletstudio jaloers zou zijn op de weerspiegeling. En wat is dat ding dat al die rare capriolen maakt vroeg Peter nog. O de wedstrijdbal. Je zou zeggen het thuisvoordeel is aan Dennis en Erik Jan van het 5e, de gedoodverfde kampioen. Maar nee, 80% van de talloze sorryballen viel de kant op van TOV 3. Met enige moeite kwamen we toch weer op een 3-1 voorsprong net als in de thuiswedstrijd. Onze kansen waren opeens weer wat groter. Helaas kon Dennis in de laatste partij zijn geduld bewaren tegen Peter die met een bizar scoreverloop het onderspit dolf. De eerste twee games gingen verloren na een riante voorsprong. De tweede twee won hij ondanks een achterstand tot de acht. In de laatste wist Dennis zijn geduld te bewaren. Met zijn beruchte spinballen en smashes kwam Peter steeds op een voorsprong die hij net zo gemakkelijk weer verspeelde. 9-9 en Dennis mocht serveren. Twee missers en aan al onze illusies kwam een eind. Wel 2 keer van de kampioen gewonnen en zelf een 100% score. Lekker! Al is het niet genoeg.