gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.226.122.74 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
462 berichten.
Dick Verbeek schreef op 20 maart 2019 om 11:41:
Nota Bene in Woubruggeโ€ฆ.

Of op zijn Carolineโ€™s: Mooie Benen in Woubruggeโ€ฆ

Want ja hoor, het was weer zoverโ€ฆ!
We moesten tegen Sโ€™70 4, het team waar we in januari jl. thuis tegen speelden.
Net als toen deed ook deze keer ene John meeโ€ฆ
Even ter herinnering: Dat was de man waar Caroline in de thuiswedstrijd (ook) tegen heeft verloren, waarbij ik toen als oorzaak slechtst kon duiden dat zij danig onder de indruk was van zijn (mooieโ€ฆ?) benen.
Om deze constatering verder te onderbouwen kan ik nog melden dat - wanneer de bal ergens onder de tafel terecht kwam - zij minuten lang op haar knieรซn bleef โ€˜zoekenโ€™ naar de bal, die zij uiteraard al lang in haar hand had verstopt. Op zich natuurlijk een meer dan genante vertoning, die slechts een enkele maal nog bij โ€˜bakvissenโ€™ schijnt voor te komen. Zo zie je maar: de natuur kan soms grillige vormen aannemen, met name in het voorjaar.
Dat de vormloze grof behaarde stelten van deze man met uitstulpend knieรซn (die veel weg hadden van een verzameling mislukte poffertjes) bij mij helemaal niets losmaakten, stemde mij niet tot ongerustheid, aangezien ik de overtuiging heb dat Darwin dat zo heeft gewild. Gelukkig maar. Bovendien ben ik niet echt gek op poffertjes.
De reden waarom ik veel minder tijd nodig heb om een balletje onder de tafel te zoeken, ja dat zelfs vaak zo snel als mogelijk probeer te doen, mag duidelijk zijn. Zonder mijn eigen doelgroep te willen beledigen waag ik het toch om hier even op te merken dat daar doorgaans ook weinig aanleiding toe is.
In dit verband merkte mijn psychiater vorige week nog eventjes vilein op dat zo langzamerhand de tijd is aangebroken dat ik mijn doelstellingen in deze op mijn bijna 73 ste onderhand toch eens zal moeten aanpassen.
Deze opmerking heeft mij heel veel pijn gedaan.
Veel meer pijn overigens dan het verloop van de wedstrijd, die wij wel hebben verloren met 3-2. Ik verloor de single in vijven van de poffertjeskoning en Caroline in vieren. Het dubbel ging in vijven naar de tegenstander en de andere twee singles wonnen wij vrij eenvoudig. We staan desondanks nog steeds tweede!
Tenslotte houdt mij de gedachte al enige dagen bezig dat ik er nog niet uit ben of ik mijn wedstrijden voortaan wel in een korte broek blijf spelen, want je weet het maar nooitโ€ฆ..!

Dick Verbeek
Elly schreef op 18 maart 2019 om 19:29:
Er staat nog geen keek op de week op, dus kan nog wat schrijven over onze wedstrijd van TOV 5 afgelopen vrijdag tegen ATTC 6. We wonnen met 3-2 maar we kregen het zeker niet cadeau. Ik begon en verloor meteen in drieรซn. Maaike deed het een stuk beter en won de eerste 2 games, verloor de volgende 2 maar wist gelukkig in de vijfde weer te winnen, dus 1-1. De dubbel was ook weer spannend. De eerste 2 games verloren we, maar hervonden ons en wonnen toch nog weer in vijven. De tweede enkel van Elly ging wederom in vijven, helaas trok ik toen wel aan het kortste eind, 2-2. Maaike moest de laatste partij aan de bak en verloor de eerste 2 games. Vervolgens maakte zij het weer in vijf games af. Kortom 4 wedstrijden in vijven, het was een ouderwets lang avondje met een gezellige nazit. Wij staan nu stevig in de middenmoot.
Caroline Valk-van Zoelen schreef op 17 maart 2019 om 21:21:
Afgelopen vrijdag speelden we(TOV team 6, bestaande uit Caroline en Dick( wie kent hem niet??๐Ÿ˜œ) tegen Raymond en Pascal van Taverzo, Zoetermeer.
Ik was mooi op tijd aanwezig dit keer en kon zodoende onze tegenstander in vol ornaat (?????) ontvangen!! En mijn maatje met het volgende gebaar, tikkend op mijn linkerpols verwelkomen!! Rrrrrrrrrrreeds!!!
Dick begon tegen Raymond en dat ging best redelijk, behalve dat het punt niet naar ons ging!!
Mijn partij tegen Pascal werd beslist in vieren, ff voor de duidelijkheid: in mijn voordeel!!
Gelijk weer door naar de dubbel, want we zijn tenslotte gekomen voor het spelletje en niet om slap te ouwehoeren!!
Die wonnen we, jawel .......in drieรซn!!
Gelijk weer door naar de volgende pot, want ja, we zijn gekomen voor de sport en niet om te ouwehoeren!!
Dick tegen Pascal. Oh, oh, oh, wat was het spannend en ondanks alle inspanning moest mijn maatje de partij uit handen geven!
Ja en toen was het mijn beurt om de wedstrijd proberen te beslissen!!
Ondanks deze enorme druk kon ik in drieรซn, jawel in drieen deze pot in ons voordeel winnen, waardoor ik veel complimenten van onze tegenstanders, maar ook van mn maatje mocht ontvangen!!
Jullie begrijpen wel, mijn weekend kon niet meer stuk!!
Tom Braams schreef op 16 maart 2019 om 18:49:
Wij waren gisteren bij Play Fair en we verloren de partij met 3-2. Jammer dat Arnold net te kort kwam waar ik wat overhield. Ik had het restant van mijย  graag aan hem gegeven omdat hij zo teleurgesteld was over zijn spel terwijl hij de laatste weken juist zo goed op dreef was. Ach ja, je weet nooit hoe het uitpakt als je tegen twee jonge honden moet spelen. De ene keer stuur je ze met hangende staart terug de kennel in de andere keer vertonen ze wolvengedrag en dan moet je niet net het schaapspak hebben aangetrokken. Arnold in dat pak en ik met feestmuts en toeter, dat werd nog een leuke boel.
Ingrid schreef op 16 maart 2019 om 16:08:
TOV 1 wint van koploper Twenty One Up

Afgelopen vrijdag speelde TOV 1 tegen de koploper Twenty One Up uit Rotterdam.
De uitwedstrijd werd verloren met 5-0 (ietwat geflatteerd want TOV had zomaar 2 punten kunnen pakken tijdens de uit wedstrijd). Het team uit Rotterdam speelt al jaren 2e klas regulier, voor het eerst dit seizoen komen ze uit in de 2e klas duo.
TOV speelde dit keer met Jos en Ingrid. Klugt viel uit ivm andere festiviteiten die avond.
Jos begon de avond tegen Marco de Jong. Helaas verloor Jos in 4 games.
Ingrid moest tegen Martijn van den Akker. Speelt dit seizoen tot nu toe 80% dus dat werd wat dacht Ingrid. Maar Ingrid speelde haar eigen spel tegen Martijn, waardoor hij weinig te vertellen had. In 3 games won ze. Het leverde wel wat beurse plekken op doordat Martijn behoorlijk hard kan slaan maar deze gelukkig niet op tafel belandden maar op Ingrid haar armen en benen. Als zijn backhand raak was had Ingrid ze niet terug, hij heeft wat weg van het spel van Klugt om maar zo te zeggen.
De dubbel ging niet helemaal zoals gepland. Deze werd verloren in 5 games, terwijl de TOV-ers met 2-1 in games voor stondenโ€ฆ
Na de dubbel moest Jos tegen de lange Martijn. Ook hij wist van hem te winnen, dit keer in 4 games. Ook Jos speelde lekker zijn eigen aanvallende spel.
En toen stond het ineens 2-2. Ingrid moest dus het winnende punt maken!
En dat deed ze! Ze won van Marco en daar had ze ook maar 3 games voor nodig. Marco had wel wat last van een schouderblessure waarvoor hij deze week, heel verstandig, naar een collega fysio gaat.
3-2 winst dus van de koploper! We houden de moed erin om in de 2e klasse te handhaven.
Na een aantal biertjes en borrelhapjes maakten de tegenstanders Noordwijk Zee nog even onveilig. Wie weet lezen we daar ook nog wat over in de lokale krantjes volgende weekโ€ฆ ๐Ÿ˜‰
Aanstaande vrijdag speelt TOV uit tegen de Repelaer in Spijkenisse. Zij staan nu 1 punt onder ons dus dat wordt aanpoten voor de mannen, want Ingrid valt uit.
Chris schreef op 15 maart 2019 om 21:35:
TOV 3 stelt teleur tegen Spinmill 1 met 4-1 verlies. Spinmill speelde net als de vorige keer tegen ons in zijn sterkste opstelling, met junior Bas en oude bekende Jan. Beetje jammer dat ze dat niet tegen Reflex deden
# competitievervalsing! Peter deed het nog goed tegen Jan met winst in 3en. Het dubbel liep uiteindelijk maar ging in 5en verloren. En waaraan ligt het dan? Peter was om 4 uur opgestaan, de vloer was glad, de tafels traag, en Chris? Ooit compenseerde hij zijn minpunten met hard werken, stug verdedigen, en verrassende uithalen. Nu haalt hij niemand meer uit zijn spel, en wint alleen van de echt minderen. Training door Fadil en Kento helpt niets. Dick, mag ik het nummer van je psychiater?
TOV 1 schreef op 9 maart 2019 om 19:26:
Avanti 2 โ€“ TOV 1

Gisteren avond, 8 maart, moest TOV 1 afreizen naar Hazerswoude Dorp.
Na veilig aangekomen te zijn met de Rio en een bakkie begon Ingrid aan de eerste partij tegen Dave van Keulen. Een jonge man die nog niet zo lang senioren speelt. Hij speelt nog lekker jeugdig aanvallend en open. Ingrid had er niet heel veel moeite mee en won deze wedstrijd in 3 games (overigens, alle 3 de games met maar 2pnt verschil, maartoch).
Daarna moest Michiel spelen tegen de linkshandige Dennis Pronk. Goeie speler met veel 2e klas ervaring. Michiel kon helaas maar 1 game winnen en verloor dus in 4e.
De dubbel ging lekker! Deze wonnen we in 4 games.
Michiel moest na de dubbel meteen weer spelen. Hup meteen door, want pauze hebben wij jongere senioren niet nodig. Misschien was het toch beter om wel even te pauzeren want het tafeltennissen ging niet zo best bij Michiel. Weinig aanvallende ballen gingen raak en de tegenstander bleef zijn forehand maar opzoeken. En dat heeft Michiel liever niet! Dave won dus in 4 games, zijn aanval liep goed en Michiel zn conditie liet te wensen over, hij kon het niet bijbenen.
Tussenstand 2-2. Ingrid moest voor de winst zorgen! En dat deed ze tegen de linkshandige Dennis. De afgelopen 3 wedstrijden hadden we namelijk verloren. Als Dennis ging aanvallen (en dat deed hij zeer snel) was Ingrid redelijk kansloos, dus moest ze zorgen dat ze zelf de touwtjes in handen nam. Beetje schuiven en zelf openen was een goede tactiek. De 2e game verloor ze van hem, maar de daarop volgende 2 games pakte ze.
Einduitslag 3-2 voor TOV 1! Nu maar hopen dat we niet degraderen want zo ziet het er geloof ik wel naar uit als het zo doorgaatโ€ฆwe staan gedeeld รฉรฉn na laatste met Avanti.
Redelijk optijd waren we weer thuis en de dag erna had de auto gelukkig geen kuren, dus daarover geen spannende verhalen. Wie weet over 2 weken weer als we moeten afreizen naar Spijkenisse ๐Ÿ˜‰
Volgende week spelen we thuis tegen de, tot nu toe, koploper Twenty One Up uit Rotterdam.
Ary schreef op 9 maart 2019 om 17:11:
Afgelopen vrijdagavond mocht TOV5 aantreden tegen de buurtjes in kattuk, nl Rijnsoever 5.De tegenstander bleek een internationaal team te zijn: ons aller Robert ( polen), Dalibor( bosnie), en Willem ( holland).
Elly mocht beginnen tegen Dalibor en verloor ondanks een spannende laatste game in drieen : 1-0
Daarna ondergetekende tegen robert.Erg vreemd om tegen een tegen stander te spelen waar je vroeger wel eens mee aan dezelfde kant van de tafel gestaan hebt, maar goed je kent in ieder geval de trucjes.
Met schuifballen werd het spel van robert ontregeld en aangezien robert net zoveel geduld heeft als mijn eigen vrouw sloeg hij veel ballen tegen het net en over en ging de overwinning naar ondergetekende : 1-1
De dubbel werd een slopende vijfgamer maar door een sterke laatste game ( 11-2) ging de overwinning naar tov 5: 1-2
Zonder pauze kachelde we gelijk door naar onze laatste enkel : ondergetekende tegen dalibor.
De vriendelijke voormalige joego maakte 21 punten, genoeg om vroeger een gamepje te pakken maar de puntentelling is nu anders ( 11-7, 11-7, 11-7): 1-3.
Daarna Elly tegen robert, helaas ondanks wat kadootjes van robert aan elly ( onder het mom van internationale vrouwendag of zoiets)ging de overwinning toch naar robert : 2-3
toch weer een mooie overwinning van team 5, wat nu stevig in de middenmoot staat
TOV 3 schreef op 8 maart 2019 om 18:06:
Dinsdag lekker gespeeld tegen Vriendenschaar. Edwin was te sterk voor ons allebei. Peter had te weinig geduld, Chris te weinig techniek. Patrick lieten we weinig kans. Het dubbel draaide eindelijk weer eens. 3-2 winst en te weinig punten om promotie kansen in eigen hand te houden.
Dick Verbeek schreef op 7 maart 2019 om 12:59:
Paspoort.
Ik heb nu weer eens zo een moment dat ik mijn Duopartner (wie kent haar nietโ€ฆ?!) heb toegezegd om weer een stukje te schrijven over onze avonturen aan de groene tafel, maar de inspiratie is helaas even ver te zoeken.

Dan eerst maar even beginnen met Arnold (sr.) en Jaap (jr.?) bijzonder te bedanken voor de geweldige prestatie die zij hebben geleverd tegen Rijnsoever 7. Zij hebben Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?) en mij vervangen omdat wij beiden verhinderd waren. Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) heeft n.l. een poging gedaan om in haar โ€˜post-pubertijds-periodeโ€™ haar beide benen te breken op een snowboard in Winterberg, hetgeen tot haar grote teleurstelling helaas niet is gelukt.
Ik zelf was verhinderd vanwege een congres over het onderwerp: โ€˜Kiezen tussen je cavia of je partnerโ€™. Het was meer dan boeiend, maar tot een definitieve beslissing is het nog niet gekomen.

Even terug naar Arnold en Jaap: zij hebben het twee weken gelden gepresteerd om tegen Rijnsoever 7 de Katukkers met 0-5 naar huis te sturen. Bravo en dank! Een borrel in de kantine ligt - ondanks de aangekondigde prijsverhogingen - mogelijk in het verschiet!
Afgelopen maandag moesten Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en ik naar Alphen aan de Rijn.
Bij Leimuiden ontdekte Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) dat ze haar paspoort had vergeten. Dus maar snel omgekeerd en desondanks waren we nog net op tijd voor de wedstrijd tegen โ€“ hou je vast! โ€“ โ€˜ATTV Evo-Repro 7โ€™, een hele mond vol.
Om maar wat gelijkwaardiger over te komen hebben wij ons voorgesteld als Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en Dick van โ€˜Tafeltennis Vereniging Tot Ons Vermaak Anno 1823 Noordwijkโ€™โ€ฆ.
Zo, dacht ik die zit!, en daar hebben ze niet van terugโ€ฆ.. En ja hoor, beide heren bleken diep onder de indruk. Het eerste uur hebben ze geen mond meer open gedaanโ€ฆ..Zo zie je maar: gewoon proberen!
Het wedstrijdverloop is ons meegevallen tegen de koploper.
Caroline (wie kent haar nietโ€ฆ?!) en ik hebben beiden een single gewonnen in vijven, maar niet tegen de zelfde tegenstander. Het dubbel moesten we laten, maar niet onverdienstelijk toch ook in vijven.
Tot slot voor de wiskundigen onder u: ATTV Evo-Repro 7 - Tafeltennis Vereniging Tot Ons Vermaak Anno 1823 Noordwijk : 3-2.

Dick Verbeek