gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.132.225 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
491 berichten.
ted v.d. ploeg heeft geschreven op 2 december 2019 om 09:35
Wat gezellig op 30 nov. bij het oud leden toernooi. Ik waande me bij de" Noordwijkse kampioenschappen" maar dan 45 jaar terug.
Het was goed georganiseerd door Tom en Ingrid.
Het niveau viel me beslist niet tegen. Gerben v. Schie, van Dijk Jr.
en Joost Mulder staken er behoorlijk boven uit. Guy Noordink was
ook behoorlijk op dreef , maar ja hij is inmiddels 56 jaar en dat scheelt ten opzichte van Gerben van Schie 24 jaar, dus die had in feite een makkie in de finale. Ik was wat minder tevreden over mezelf
ook al ben ik 74 jaar. Ik vond het in ieder geval prettig dat ik mee mocht en kon doen. Jammer dat mijn zoon Maarten zijn oude niveau
niet kon halen.
Voor Ellie Verkade Hoogeveen vond ik het heel fijn dat ze
in het zonnetje werd gezet, door de "voorzitter" Chris Andre voor haar verdiensten voor TOV. Maaike ging regelmatig met de schaal met lekkernijen rond wat alles bij elkaar een heel gezellige en prettige indruk maakte.
Dit "oud leden" toernooi is zeker voor herhaling vatbaar.
Met de vriendelijke groeten Ted v.d. Ploeg
TOV 3 heeft geschreven op 1 december 2019 om 20:27
Na de smadelijke nederlaag tegen Spimill moesten we 2 keer met 5-0 winnen. Helaas raakte Peter geblesseerd en Chris in een vormcrisis. Rob en Bert deden wat je hoopt dat een invaller doet, een potje winnen. De dubbels gingen in onwennigheid verloren. Twee keer 3-2 verlies en een nette maar teleurstellende tweede plaats. Voor een psychiater is hier geen werk, Dick. Het komt allemaal door eigen schuld en toedoen, en de kwaliteiten van de tegenstander, al denk ik daar vlak na een verloren partij anders over.
Elly heeft geschreven op 1 december 2019 om 18:43
Gisteravond ging ik niets vermoedend kijken bij het oud-ledentoernooi. Omdat ik vroeger de organisator er van was en ik veel van de oudleden ken, vind ik het altijd heel gezellig. Nu deed Pieter ook nog eens mee, dus nog een extra reden. Ik deed de deur open en zag dat de opkomst super was. Even later moest iedereen de zaal in, ik wilde eerst niet. Maar Maaike dirigeerde mij naar binnen. Vervolgens werd ik in het zonnetje gezet en benoemd tot lid van verdienste door Chris. De aanleiding is natuurlijk niet leuk maar ben er trots op wat ik voor de vereniging heb gedaan. Iedereen heeft het goed geheim gehouden en was dus totaal verrast. Iedereen bedankt voor de belangstelling en hoop dat het oudledentoernooi ook in de toekomst wordt gehouden.
Dick Verbeek heeft geschreven op 1 december 2019 om 11:59
Niet honderd procent.

Na de eergisteren gespeelde laatste wedstrijd van dit seizoen heb ik mij gewaagd aan een terugblik, met als doel om te analyseren hoe het allemaal zo gekomen is.
Bij nader inzien bleek dat niet bijster verstandig want het noodlot slaat dan bij mij weer onmiddellijk toe. En waar je dan weer op kunt wachten: zware depressies! Ik had het kunnen weten.
TOV 6, het elite team, dat gedragen wordt door Caroline en mij eindigt doorgaans in de hogere regionen van de zesde klasse. De tweede of derde plaats blijken de laatste jaren voor ons heel normaal, ja zelfs vanzelfsprekend te zijn geweest.
Wij hebben er altijd bewust voor gewaakt om nooit als eerste te eindigen in de poule, omdat promoveren ons om moverende redenen niet erg aanspreekt. Dreigt het wel eens die kant op te gaan dan spelen wij gewoon even โ€˜duikbootjeโ€™. Dat is een spelletje dat ik iedereen kan aanraden die liever eerste wordt in een lagere poule dan laatste in een hogere klasse.
En oom te voorkomen dat de tegenstander dit door heeft volgt hier de gouden tip: je neemt gewoon je batje tijdelijk in de andere hand en dan zul je zien dat je vrij gemakkelijk verliest zonder dat het de tegenstander opvalt. Raak je te ver achter, dan gewoon weer batje in de andere hand. Heel simpel, nietwaar?!
Kijkend naar de eindstand van dit seizoen, dan blijkt overduidelijk dat ik - dankzij mijn grenzeloze naรฏviteit - iets te vaak het batje van de ene in de andere hand heb gegooid. Op een gegeven moment ga je zo iets gewoon lekker vinden en lust je er wel pap van!
Dit had tot gevolg dat wij vier keer met 0-5 hebben verloren, te weten tegen Scylla, Rijnsoever en de Treffers. Het eindresultaat is dat wij als een na laatste zij geรซindigd, te weten met รฉรฉn punt boven Spinmill.
Alhoewel ik Caroline hoger inschat dan mij zelf gebied de eerlijkheid mij toch wel om te erkennen dat wij beiden niet helemaal honderd procent zijn. Waar de accenten liggen tussen ons laat ik in hert midden; dat mogen de buitenstaanders zelf beoordelen.
In dit verband is het wel prettig dat ik mij er van bewust ben dat mijn psychater beroepsgeheim heeftโ€ฆ
Wat mij daarentegen wel enigszins beangstigt is dat Major Tom dat niet heeft, dus mocht hij uit de school klappen dat gaan we wel voor gaas!
Op het gevaar af dat mijn imago (en mogelijk ook dat van Caroline) een forse deuk gaat oplopen voel ik mij toch enigszins verplicht om - zij het dan enigszins cryptisch - weer te geven wat de optelsom van onze percentages is: 39! De onderlinge verdeling blijft strikt geheim.
Niet doorvertellen!

Dick Verbeek
Grote Clubactie heeft geschreven op 23 november 2019 om 17:33
Tussenstand: 142 loten. Tijd voor de eindsprint. Geef TOV een extra financieel duwtje!!
Caroline Valk-van Zoelen heeft geschreven op 21 november 2019 om 14:41
He, he, eindelijk hebben we (tov team 6) een wedstrijd gewonnen!!
Ikzelf heb het idee, dat ik sindsdien we (uitstekende) training krijgen, het met mij kwa tafeltennis, alleen maar bergafwaarts gaat, wat ik on begrijpelijk vind overigens!!
DOCOS 13 was in dit geval de (on)gelukkige tegenstander!!
Wat eerst nog heel gezellig met een bakkie koffie en een druiper (!!!!!) begon, eindigde in een soort van klein drama voor de Leienaren!!
Aangezien wij het enige team waren, die thuis speelden, deden wij ons uiterste best, voor ons trouwens weinig inspanning, om het gezellig te hebben/houden!!!!
Wat een druiper betekend hoef ik voor onze lezers hoogst waarschijnlijk niet uit te leggen, maar het was wat je noemt een Leids โ€œgrapjeโ€!!!
Rrrrrrrrria bedoelde gewoon een drrrrrrrrrrrruipneus natuurrrrrrrrrrrrlijk!!!!
Afijn, om een lang verhaal kort te maken. We hadden een avondvullend programma, aangezien we bijna alles in vijven hebben gespeeld, dus hadden we wel waar voor ons geld!!
Daarbij gevoegd nog eens dat overrrrrrheerrrrrrrrrrrlijke Leidse dialect, dan kan mijn avond niet meer stuk!!!
Uitslag 4-1, en DOCOS, tot volgend jaarrrrrrrrrrr
TOV 3 heeft geschreven op 16 november 2019 om 17:21
Met hooggespannen verwachtingen begonnen Peter en Chris aan het gevecht om de 1e plaats tegen Spinmill. 3-2 winst moest haalbaar zijn, ook al kwamen ze met hun sterkste speler Jan. Het werd een teleurstelling. Jan was voor ons allebei onbespeelbaar terwijl Chris ook nog eens tot het uiterste moest gaan om Renรฉ in het stof te laten bijten. De vorm van de laatste weken was kennelijk thuisgebleven, lekker bij de warme kachel. Peter deed het tegen hem iets beter. Het moest dus van het dubbel komen. Helaas leek het net als vorig seizoen nergens naar. 3-2 verlies net als in de uitwedstrijd toen Chris met Maaike speelde. Nog twee wedstrijden te gaan, evenveel punten maar een slechter onderling resultaat, jammer.
Dick Verbeek heeft geschreven op 10 november 2019 om 11:19
Rally.
Als liefhebber van klassieke autoโ€™s hoeft niemand mij in dit verband uit te leggen waar het woord rally voor staat.
Maar sinds ik inmiddels al weer een aantal jaren op hoog niveau excelleer in de tafeltennissport, is de tweede betekenis mij ook meer dan duidelijk geworden.
Wikipedia omschrijft het woord rally in de sport als volgt:

Een rally is in het (tafel)tennis en het badminton een reeks van slagen eindigend in een punt. Een rally begint met de opslag door รฉรฉn van beide spelers, waarop de tegenstander de bal retourneert. De rally eindigt als het punt door รฉรฉn van beide spelers is gewonnen, hetzij door een eigen winner, hetzij door een fout van de tegenstander.

Onthoud vooral even het begrip: โ€˜een reeks van slagenโ€™, want daar gaan we het nog even over hebben.
Voorheen waren de potjes tegen Rijnsoever voor Caroline en mij te omschrijven als โ€˜appeltje-eitjeโ€™, maar daar is sinds het laatste treffen wel enigszins verandering in gekomen om er maar eens een lekker eufemisme tegenaan te gooien.
De tegenstanders waren weer dezelfde heren van vorig seizoen, die ons toen ook finaal in de pan hebben gehakt. Dat zijn overigens de twee zelfde heren die toen beweerden slechts een paar maanden geleden te zijn begonnen met tafeltennis.
Aan trouwe lezers hoef ik niet meer uit te leggen hoe Caroline zulke wedstrijdjes ervaart. Haar fysieke verticale voetenwerk (in de volksmond stampen genaamd), het op de grond smijten van haar batje, gecombineerd met haar verbale โ€˜vaardighedenโ€™ brengen de feestvreugde tot een ongekend hoogtepunt, en dat dan natuurlijk zaalbreedโ€ฆ.
Het stampen is doorgaans een bekend repeterend fenomeen met weinig variatie.
Dit in tegenstelling tot het verbale onderdeel van haar performance dat varieert van: โ€˜Niet DOEHOEN Caroline!โ€™ tot: โ€˜Dit is GEEN tafeltennis!โ€™
Het is het vermelden waard dat zij - dankzij haar vergaande creativiteit in deze -sinds afgelopen donderdagavond een nieuw onderdeel aan haar palet van amusement heeft toegevoegd.
Werkelijk even doordacht als vindingrijk besloot zij om een balletje op ooghoogte rechtdoor vlak langs het hoofd van haar tegenstander de lanceren met een snelheid waar Max Verstappen jaloers op zou zijn.
Ik had de eer op dat moment als teller/scheids te fungeren, waardoor op mijn tere schouders de verantwoording rustte om haar tot de orde te roepen. Dankzij mijn gebrek aan objectiviteit bleef het echter bij een gele kaart met een rood randjeโ€ฆ

Ik kan wel enigszins begrip opbrengen voor de lichte irritatie van Caroline, want het spel van beide heren had tot gevolg dat het tot geen enkele rally is gekomen, noch bij Caroline en noch bij mij.
Het bleek dat de mannen zich de laatste maanden volledig hebben toegelegd op de service. Gezien mijn enorme ervaring in deze sport weet ik als geen ander dat je met de service heel veel punten binnen kan halen, maar ik weiger daar echter aan mee te doen. Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er toch niet uit!: Iemand gaat scheef naast de tafel staan, het hoofd komt nog maar net boven de tafel uit,de mondhoek trekt helemaal naar รฉรฉn kant, de ogen tollen als knikkers in de oogklassen, het batje verdwijnt onder de oksel, de andere arm hangt als verlamd voor de buik en dan komt het batje weer te voorschijn vanuit de oksel met een spastische draaiende, schier asymmetrische parabolische schuifbeweging.
Ik heb dan telkens het gevoel dat ik het AED-apparaat van de wand moet trekken omdat iemand voornemens is er tussenuit te piepenโ€ฆ
Het resultaat van deze paralympische vertoning behoef geen uitleg:
Gรฉรฉn rallyโ€™s volgens de normen van Wikipedia en met 0-5 konden wij weer vertrekken richting Noordwijk.
Ik heb van de Intensive care begrepen dat Caroline weer herstellende is.
Dick Verbeek
Grote Clubactie 3 heeft geschreven op 8 november 2019 om 12:13
De stand nu: 132 loten door 27 kopers, een magere score. Nog 30 dagen om TOV financieel te steunen en zelf kans te maken op een prijs.
team5 heeft geschreven op 2 november 2019 om 16:24
Afgelopen dinsdag mocht team 5 het opnemen tegen ATTC uit Alphen.Heenwedstrijd was roemloos verloren gegaan met 5-0 dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen.En als het helemaal verkeerd zou gaan , deze avond, konden we bij niemand uithuilen, want we waren het enigste team van TOV wat mocht aantreden.
Ary begon deze avond zoals gewoonlijk, dit keer tegen Vincent, wat stroef, maar won dit keer wel in vieren; 1-0.
Maaike daarna deed het precies andersom tegen Raymond, won de eerste game maar verloor in vieren : 1-1.
Dubbeloverwinning werd daarna vlotjes naar binnen getrokken door TOV 5: 2-1.
De overmacht die ATTC had laten zien in de heenwedstrijd was zo goed als verdwenen want ook de laatste twee wedstrijden gingen in drieen naar TOV : 4-1.
Na deze week blijken we plotseling weer gedeeltelijk aan kop te staan, maar het kan nog alle kanten op want het verschil met nummer een en nummer laatst is maar 5 punten ....