gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.239.167.149 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
519 berichten.
Jan Does heeft geschreven op 8 maart 2021 om 21:12
Hoi allemaal,

Jammer hoor net naar Rutte gekeken en we mogen nog steeds niet.
Ik mis het wel hoor, het spelen, de praatjes etc.

Hopelijk dat we de volgende persconferentie wel los kunnen. Ik sta in ieder geval te popelen.

Veel gezondheid en doe voorzichtig.

Gr
Jan Does
Grote Clubactie heeft geschreven op 1 december 2020 om 12:22
Eindstand: 209 loten. Beter dan vorig jaar. Opbrengst: โ‚ฌ501,60
Grote Clubactie heeft geschreven op 21 november 2020 om 14:18
De stand: 199 loten door 30 kopers. Dat is beter dan vorig jaar. Toch ben ik nog niet tevreden. Doe mee en steun TOV. Het kan nog tot 30 november! Chris
Dick Verbeek heeft geschreven op 11 oktober 2020 om 13:01
Op naar Gouda, maar niet Gauwdaar.

Dat wij zo ver van huis in de competitie uit mogen komen is voor ons een hele eer maar tegelijkertijd ook vanzelfsprekend. Aangezien de hoger geklasseerde teams in den lande dun gezaaid zijn is dit ons lot, wat wij als spelers in de zesde klasse gedwee dragen.
En omdat mijn duo partner sinds kort bij de kaasboer in de Kerkstraat werkt, was een reis naar de kaasstad Gouda voor Caroline een soort โ€˜thuiskomenโ€™. Dat was prettig voor de sfeer van die avond omdat zij - zoals insiders weten - doorgaans nogal verlegen van aard is. Zij โ€˜gafโ€™ zich deze keer dan ook โ€˜makkelijkโ€™ aan de heren tegenstanders.
Wij zijn afgelopen vrijdag om 09.00 uur vertrokken en hebben een koffiestop gemaakt bij van der Valk (geen familie van Caroline!) in Wassenaar onder het ANWB-motto: โ€˜2 uur rijden en dan een half uur rustโ€™. Na de benen gestrekt te hebben zijn we verder gereden tot Zoetermeer, waar wij copieus geluncht hebben in een drie saterrentent, waarvan de naam mij is ontschoten omdat wij na het bijbehorende wijnarrangement ook nog wat digestieven bij de koffie hebben genoten.
Als iemand toch nieuwsgierig is naar de naam dan kan de penningmeester van TOV opheldering verschaffen omdat wij ook deze culinaire uitspatting reeds hebben gedeclareerd bij TOV.
Na de lunch hebben wij uiteindelijk zigzaggend Gouda bereikt via de A12. Wij hebben riant gebruikgemaakt van alle drie de rijstroken, inclusief de vluchtstrook.
Dat laatste stuk was รจcht een belevenis omdat vele mede weggebruikers ons met lichtsignalen en al toeterend begroetten.
Ik was me er eerlijk gezegd niet van bewust dat wij als sterteam zo populair waren in die regio!
Precies op tijd kwamen wij aan bij de โ€˜Vriendenschaarโ€™ waar wij om 8 uur aan de wedstrijd konden beginnen.
Wij waren super gemotiveerd om nu voor het eerst dit seizoen eindelijk eens een keer te winnen.
Mijn eerste partij verloor ik in 5 sets van een stiekemerd, die tijdens het inspelen als een zombie aan het pingpongen was, maar in de partij liet blijken dat hij nog meer achter zijn ellebogen hadโ€ฆ.
Caroline won daarna vrij makkelijk in drie games van tegenstander nummer twee.
Daarna slaagde zij er helaas niet in om de tweede partij ook te winnen en liet het punt na drie games in Gouda achter.
Aangezien ik had gezien dat mijn tegenstander nummer twee steunkousen droeg, had ik maar รฉรฉn doel voor ogen: โ€˜Ik wil van iedereen verliezen maar NIET van iemand met steunkousen!โ€™ (Excuses voor deze banale houding maar dat is nou eenmaal een afwijking van me waar ook mijn psychiater geen raad mee weet).
Resultaat was dat ik mijn eerste potje van dit seizoen in vijf games heb gewonnen.
Die kousen waren ook voor mij een ware steun. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom steunkousen altijd zo een vieze bruine poepkleur hebben? Dat maakt het namelijk allemaal nรณg ergerโ€ฆ.
Omdat ik vorige week schreef dat wij nagenoeg altijd het dubbel winnen sla ik het verloop daarvan maar even overโ€ฆ Eind resultaat 3-2.

Dick Verbeek
Grote Clubactie heeft geschreven op 6 oktober 2020 om 11:42
We staan nu op 171 loten van 23 kopers. Dat zijn er 8 meer dan vorig jaar. Dat begint ergens op te lijken!
Tom Braams heeft geschreven op 5 oktober 2020 om 15:45
Ik moet een kleine correctie op het verslag van Caroline maken. Zij heeft het over team 7, maar het is team 6.
Team 7 bestaat uit Arnold en ik. Wel is het zo dat Caroline al 2 keer in ons team (7 dus) is ingevallen, dus vindt ze ons team ook een beetje van haar.
Veel belangrijker is dat Caroline er een leuk verslag van heeft gemaakt, waar andere teams een voorbeeld aan kunnen nemen.
Caroline Valk-van Zoelen heeft geschreven op 4 oktober 2020 om 20:58
TOV 7, thuiswedstrijd tegen de Treffers uit Roelofarendsveen.
Soms zit het mee en soms zit het tegen!!
Deze uitspraak is jammergenoeg typerend voor onze competitieresultaten van dit najaar!!
Onze tegenstanders van de Treffers, bestaande uit Fred en Inge van der Meer.
Broer en zus, man en vrouw????....... vergeten te vragen!!
Maar ze waren goed, zeer goed, zelfs zo goed dat ze met 3-2 van ons hebben gewonnen!!
Dick en ik hebben echt alles gegeven, maar het was niet genoeg!!!
De enkels waren wat je noemt pittig!
Ik kon winnen van Inge, maar Fred had een enorme/keiharde forehand smash, die hij hij veelvuldig ( ondanks mijn commentaar!!!!) gebruikte, waardoor het voor mij onmogelijk was om te winnen!!!
Daarentegen was de ( Corona) dubbel een makkie!! Deze kwam in drieรซn op onze conto!!
Daarna ging het helaas bergafwaarts met TOV en moesten we de twee laatste duels uit handen geven!!
Moe, maar voldaan keerden wij met 2(!!!!) punten huiswaarts en op naar de volgende ronde bij de Vriendenschaar te Gouda!!
Wie weet gaan we nog s een wedstrijd winnen, Dick!!!!! Later............
TOV2 heeft geschreven op 3 oktober 2020 om 12:39
Afgelopen donderdag togen twee mannen met een missie naar Rijnsoever, Jan wilde graag van Aad Verkley winnen en Chris wilde van zijn hatelijke nul af. Dat zou moeilijk worden want Rijnsoever doet goed bovenin mee en TOV hangt met Docos en Reflex 5 onderaan. Goed, het positieve nieuws is dat wij ons puntenaantal wisten te verdubbelen en Jan slaagde in zijn missie. Ook Chris wist het Aad bij vlagen in de 2e en 3e game lastig te maken maar ging in de 4e hopeloos ten onder. Ja en dan onze wedstrijden tegen Jan de Haas. Onze Jan kwam een heel eind tegen deze kundige verdediger en lepelaar maar het ging in de 4e gruwelijk mis. De details zal ik jullie besparen, Chris was consistent maar kwam in 3 games niet verder dan 15 punten, 5 in iedere game. Hij kreeg een kleine revanche in de dubbel vervangende wedstrijd met 11 - 9 winst. Toch gingen we er in 5en af. Het was het allemaal net niet, en dan gaat het tegen een betere tegenstander snel in die korte games.

Paul Klaverwijden telde alle wedstrijden, waarvoor dank. Afstand houden viel niet mee buiten de wedstrijden omdat we aan de tafel speelden bij de uitgang van de zaal. Dat had anders gekund want er waren tafels genoeg verderop in de zaal om op te spelen. Je merkt dan toch dat het lastig is om het er met elkaar over te hebben. En tja, als dan twee Katwijkers water drinken uit elkaars glas ... .
Grote Clubactie heeft geschreven op 2 oktober 2020 om 15:13
De stand: 19 kopers zijn goed voor 136 loten. De anderen (146 aangeschreven) kunnen dus nog een mailtje ter aanmoediging verwachten!
Dick Verbeek heeft geschreven op 28 september 2020 om 09:47
Naturalis.
Op de een of andere manier loopt het nog niet echt lekker met Caroline en mij in de competitie. Om die reden ben ik bezig met een zoektocht naar de oorzaak.
Vorige week hadden wij onze eerste wedstrijd uit tegen Scylla, waar we na een verlies van 0-5 stilletjes door de zijingang zijn afgedropen.
Toch viel het deze keer wel mee wat de betreft de afleidingsmanoeuvres die we van beide dames de laatste jaren gewend waren.
Het kan zijn dat de coronatijd de oorzaak was, maar er werden in mijn gezichtsveld nu nauwelijks โ€˜warming-upโ€™ bewegingen uitgevoerd met een hoog erotisch gehalte door de niet spelende dame, terwijl ik aan de tafel stond tegen de andere dame.
Dus ik had deze keer minder last van mijn door Darwin voor geprogrammeerde oer reactie, die mij overigens telkens weer overvalt gezien mijn 74 jaren.

Afgelopen vrijdagavond hadden wij een thuiswedstrijd tegen Docos 11.
Allereerst word je al op het verkeerde been gezet door het getal 11. Dan denk je: appeltje-eitje zo een laag geplaats team.
Daar komt dan nog bij dat zelfs ik de tegenstanders als rijkelijk op leeftijd inschatte. (Je moet maar durven!).
De heer vertelde dat zijn broer bij Naturalis zat, waarbij ik me nog net kon inhouden om te zeggen dat daar heel veel fossielen te vinden zijnโ€ฆ Het bleek echter een misverstand: hij werkte daar gewoon.
De dame verraste mij hooglijk door mij in 3 sets terecht te wijzen, waarna Caroline tegen de heer in drie sets ons eerste punt binnen haalde.
Vervolgens lukte het mij in vijf sets net niet om de heer de laten zien dat ik qua leeftijd ver in het voordeel was. Na een moedige strijd moest Caroline ook in vijf sets het hoofd (met een nieuw hip kapsel!) buigen tegen de sympathieke dame.
Trouwe lezers weten dat wij in het dubbel nagenoeg onverslaanbaar zijn en dat hebben wij deze keer vanzelfsprekend ook weer waar gemaakt, met als eindresultaat dus een 2-3 verlies.
Tijdens de after party (die door toedoen van Caroline natuurlijk weer tot in de kleine uurtjes duurde) onthulden onze zeer aardige tegenstanders dat ze beiden al meer dan 60 (!) jaar speelden. Ik was toen nog net niet meer vloeibaar rekende ik even snel terugโ€ฆ.
De les die ik heb geleerd is wel dat je een tegenstander nimmer op uiterlijke kenmerken moet onderschatten. Waarvan akte.
Dick Verbeek