gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.238.118.80 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
540 berichten.
TOV duo 3 heeft geschreven op 15 oktober 2022 om 16:38
Het zag er niet goed uit die eerste partij tegen S'70. Bij een 2-0 en 10-6 achterstand was het duidelijk dat Peter tegen Cor weer ouderwets met zijn vorm worstelde. Gelukkig hoorde scheidsrechter Chris bij weer zo'n punt dat dreigde mis te gaan voor Peter, de bal heel zacht en nauwelijks zichtbaar de rand schampen. Geen 11-6 en verlies maar het keerpunt, omdat Cor deze randbal niet uit zijn hoofd kon zetten. Hij leidde zichzelf af terwijl Petyer niet beter ging spelen maar wel de partij naar zich toe trok. Tegen Jaap, een corona invaller uit team 1 met nog maar 1 verliespartij, kreeg Chris het steeds moeilijker maar wist hij de 3e beslissende game na een achterstand nog net met 15-13 binnen te halen.
De 1e game in het dubbel was een eitje met 11-3, maar daarna ging het snel bergafwaarts. De laatste twee partijen verliepen moeizamer dan de scores doen vermoeden maar werden wel in winst omgezet. 4-1 en toch liep Reflex weer een puntje uit. Gelukkig konden we in de 3e helft de verenigingskas weer een beetje spekken omdat Cor en Jaap wilden nablijven.
TOV duo 3 heeft geschreven op 5 oktober 2022 om 22:44
Tja, Alles bij elkaar was Reflex 3 gewoon sterker. Zij spelen standaard met drie, waarbij het lot bepaalt wie dubbelt. Bob en Faribors hebben knieproblemen en Gerrit is een dagje ouder, maar Peter en Chris dolven als fitte 60 plussers met 3-2 het onderspit. Faribors heeft zich als recreant de afgelopen 19 jaar bekwaamd in het moeilijk serveren en won er 2. Peter kwam nog het dichtste bij, maar ja die onbesuisdheid!
In het dubbel werd het geheime wapen Wildenbeest ingezet maar dat werd door ons deskundig ontmanteld. Dat dan weer wel.
Bob bleek een taaie en was voor Peter in 5en onverteerbaar, maar hij verslikte zich lelijk in Chris die na een 2-0 achterstand en matchpoints voor Bob in de 3e en 4e game de partij toch nog binnen wist te halen.
De 50% score deze competitie heel gehouden en zelfs 5 ELO punten terug gewonnen! Jaja, leeftijd en ervaring maken een mens soms cynisch. Volgende week S'70 met weer oude bekenden. We gaan het zien. Het kampioenschap is uit zicht dus Peet mag eventueel naar Italiรซ.
TOV DUO 4 heeft geschreven op 5 oktober 2022 om 20:44
Na twee uitwedstrijden moest DUO 4 ditmaal thuis tegen , net als vorige week maar dan een ander team, DOCOS spelen.
Maaike had, door al dat gesjouw met haar kleinkind, last van haar rug, dus speelde dit keer ondergetekende samen met Hans.
DUO 4 had pas 1 puntje verzameld uit twee wedstrijden, dat moest beter, en zo begonnen we optimistisch aan deze battle.
Hans moest beginnen, miste duidelijk nog wat wedstrijdritme en verloor in drieen.
Daarna moest ondergetekende aan de bak,stond eerste game voor met 10-4 maar verloor die game met 12-14, tweede game wel gemakkelijk gewonnen, maar de volgende twee games weer naar DOCOS, conclusie: 2-0 achter.
Dubbel ging op zich wel lekker , zeker bedenkend dat Hans en ik nog nooit hadden gedubbeld maar ging helaas in vieren verloren.
Zal het verhaal maar kort houden, de laatste twee enkels gingen ook verloren zodat we welgeteld 0 punten kunnen toevoegen aan ons totaal....
Gelukkig kon de nuchtere Maaike (die was komen supporteren) de boel relativeren door te concluderen dat we het toch beter hadden gedaan dan AJAX die avond,1-6/0-5........
TOV DUO 4 heeft geschreven op 1 oktober 2022 om 20:35
Afgelopen vrijdag moest TOV 4 aantreden tegen DOCOS in Leiden.
Draait allemaal nog wat stroefjes, maar dat is misschien niet zo gek, tenslotte zijn Oma(Maaike) en Aspirant Opa (Ary) de jongste niet meer en spelen we voor het eerst 4e klasse.
Onze eerste twee enkels verloren we allebei in drieen dus stonden we al snel op een 2-0 achterstand. Daarna de dubbel die we net als vorige week in vijven verloren.
Ook Maaike haar tweede enkel ging in vijven verloren zodat we ietwat geflateerd op een 4-0 achterstand stonden.
Nu iets heel anders : ondergetekende ( ary ) heeft ooit een game gespeeld tegen DOCOS wat 34-32 werd , zeg maar 3 voor de prijs van1 wat nog steeds het wonder van DOCOS genoemd wordt.
Nu is daar nog een wonder bijgekomen....
Bij mijn laatste enkelpartij stond ik tegen een hopeloze achterstand aan te kijken, immers de eerste twee games waren naar mijn tegenstander gegaan. Bij de eerste slagen van de derde game brak ik, god weet hoe, mijn batje...
God zij dank was Maaike zo lief om voor deze ene keer dan haar batje uit te lenen aan mij en won ik zowaar niet alleen de derde game maar ook de vierde en vijfde.
Heb al heel wat geld geboden voor het batje maar daar trapt oma niet in....
Al met al 4-1 verlies maar kijken vol goede moed uit naar de volgende wedstrijd.
Tom Braams heeft geschreven op 30 september 2022 om 15:44
TOV 6
Gisteren hebben we gespeeld bij De Treffers in Roelofarendsveen. Het waren twee bekende spelers waar ik al vaker tegen heb gespeeld. Dat gold niet voor Martin Smits die ons team als invaller completeerde omdat zowel Arnold als Dick nog met vakantie waren. Als beloning mocht hij de wedstrijd openen tegen Jos en dat werd meteen een ware thriller. Helaas verloor hij in 5 games. Ik zal niet steeds gamestanden oplepelen, maar in dit geval toch wel even vermeldenswaard nl. 12-10, 11-9,11-13, 9-11,11-9. Dus steeds het minimale verschil van 2 punten.
Daarna was Inge mijn (Tom) tegenstander. Gewonnen in 4 games. Detail: de game die Inge van mij won deed ze nadat ze met 1-8 achter had gestaan. Leuk voor haar, maar ontzettend stom van mij!
Het dubbel wonnen we in 5 games. De eerste game wonnen we dik en verloren de tweede even dik. Duidelijk dus dat we in de ene opstelling beter waren. Dus wonnen we de derde nog dikker maar verloren de vierde net aan. Bij de 5e begonnen we dus in onze sterkste formatie in de hoop een goede voorsprong te hebben bij de wisseling dat lukte maar half dus moesten aan de bak: het werd winst met 5-11.
Mijn partij tegen Jos ging veel gemakkelijker dan ik had verwacht. In drieรซn binnen gesleept. De slotpartij was Inge tegen Martin. Er waren ook 5 games voor nodig, maar Martin haalde de laatste game heel gedecideerd binnen door met 1-11 te winnen. Eindstand 1-4 in ons voordeel.
Nog een snel drankje en toen met een omweg naar huis omdat men het nodig vond om precies voor onze neuzen de A44 af te sluiten.
Martin: nog bedankt!
Tov 1 heeft geschreven op 30 september 2022 om 14:02
Deze week speelden wij 2 verre uitwedstrijden. Gelukkig is de benzine niet meer zo extreem duur..
Dinsdag moesten we het opnemen tegen De Beer, Rozenburg.
Donderdag moesten we tegen Boomgaardshoek, Hoogvliet Rotterdam.

Tegen de Beer hadden we een keer eerder gespeeld, dat was onze laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd ivm corona, zo'n 2,5 jaar geleden. Toen wonnen we met 4-1 dus we hadden goede hoop.
Het duurde even voordat we begonnen..bakkie koffie...boekje invullen... Om 20.50uur begon Ingrid de eerste wedstrijd. Gelukkig won zij deze in 5 games. De 4 volgende wedstrijden wonnen wij allemaal in 4 games. Einduitslag 5-0!!!!
Nadat we gauw 1 drankje hadden gedaan gingen we weer op huis aan. Tijdens de heen en terugreis hebben we alleen maar regen gehad, ongelofelijk wat een water. Onderweg hebben we onszelf uiteraard nog even getrakteerd op wat lekkers van de grote M.
En doordat de tunnels bij Leidschendam ineens dicht waren snachts, moesten we nog omrijden ook, heel Leidschendam en Voorschoten gezien...het werd een latertje. We lagen rond half 1 in bed.

Een dagje rust op woensdag hadden we wel nodig, want donderdag moesten we weer de hele A4 afrijden om bij ttv Boomgaardshoek te komen. En weer door die tunnels (Benelux, Ketheltunnel... ga zo maar door).
Dit keer begonnen we lekker optijd, 20.15uur. Zoals altijd tijdens uitwedstrijden begon Ingrid weer. Over deze wedstrijd ga ik weinig schrijven. De tegenstander had lange noppen op zijn forehand, want meneer heeft artrose in zijn schouder... Ingrid kwam niet in haar spel en in 3 games was het gebeurd. Maar..... dat was de enige verliespartij vd avond!! Ook Michiel had niet zijn beste speelavond maar won wel al zijn wedstrijden.
Het dubbel liep goed, zoals bijna iedere wedstrijd. Deze proberen we op 100% te houden๐Ÿ˜‰.
Het was een avond zonder papier en pen. De tegenstander beschikte over een elektronisch telbord, waardoor de stand meteen in de app staat. Dit keer dus geen app naar Tom en geen blauw briefje.
We waren gelukkig optijd klaar met spelen en na 1 drankje volgas weer naar huis. We hebben nog wel zitten twijfelen om de kebab zaak in te gaan die naast de zaal zit om wat lekkers te halen... onderweg hadden we toch wel trek (zoals altijd) dus besloten we om naar Snackcar de Vrijheid te gaan. Vol verbazing bleek deze nog steeds dicht te zijn ๐Ÿ˜ฑ. Dan maar weer naar de grote M in Leiden. Hadden we toch maar naar die kebab zaak gegaan...met een gevulde buik kwamen we thuis en met voldaan gevoel naar bed.
Na 3 wedstrijden staan we op de eerste plek, we gaan het zien hoelang we die plek kunnen bemachtigen.
Volgende week spelen we een thuiswedstrijd. Ingrid is verhinderd maar heeft een goede invaller kunnen regelen, dus Jan, zet 'm op met Michiel!
TOV duo 3 heeft geschreven op 30 september 2022 om 11:59
Bij team 3 overheerst de teleurstelling en de frustratie. Overschatten we onze kunde als degradant uit de 3e of onderschatten we het niveau in de 4e klas? Feit is dat het in onze beleving moeizaam gaat. Tegen ATTC en gisteren tegen DOCOS won Peter mopperend zijn 2 partijen en verloor Chris nog harder mopperend er 2. Bij ATTC ging het dubbel door eigen schuld verloren. Als je een game bij een 10-6 voorsprong niet in winst weet om te zetten, dan doe je iets verkeerd. Volgende week tegen de trotse koploper Reflex, met ouwe getrouwe Gerrit Wildenbeest in de gelederen. Misschien maakt dat positieve energie los!
TOV5 heeft geschreven op 27 september 2022 om 11:26
Lange en Laan tegen Langelaan... wie is het Haas(je)
TOV5 ging maandagavond onder begeleiding van wat regenbuien ... naar Woubrugge, voor uitwedstrijd tegen S70.
Tot groot vermaak mochten we het opnemen tegen meneer Lange en meneer v/d Laan, Rob wist niet dat hij tegen zichzelf kon dubbelen, maar het is hem gelukt.
Dit verslag is ook tot stand gekomen omdat we, na 2 verlies partijen, gisteren onze eerste winst pakten!
Kwam er op neer dat (behalve Chantal) niemand van ons het haasje was, we wonnen namelijk alle 1 enkel partij. Het dubbel ging in 4 sets naar TOV.
Einduitslag 3-2 voor TOV5
Terugweg, ook onder begeleiding van regenbuien, nog een toeristenroute genomen maar allebei weer veilig Noordwijk bereikt.
TOV 4 heeft geschreven op 24 september 2022 om 20:14
TOV 4 moest afgelopen dinsdag aantreden tegen ATTC uit Alphen.
Omdat de eerste wedstrijd was uitgesteld werd dit onze vuurdoop in de vierde klasse.
Maaike had de TOV agenda goed doorgespeurd en was op het lumineuze idee gekomen om samen met TOV 3 naar Alphen af te reizen, die dus ook toevallig tegen ATTC moesten spelen : gezellig en goed voor het milieu!
Ary mocht de spits afbijten, kon geen vat krijgen op het vreemde spelletje van zijn egyptische tegenstander en verloor in drie games.
Maaike vervolgens deed het iets beter maar verloor ook in vieren.
De dubbel werd heel spannend maar ging helaas in vijven naar ATTC.
Maaike haar laatste enkel ging dus tegen de egyptenaar en ging in vieren verloren en Ary zijn laatste enkel werd tegen marc in vijven verloren.
Nadat de rook was opgetrokken bleek dus dat we 0 punten hadden gehaald maar dat we toch niet het gevoel hadden dat we kansloos waren geweest.
Volgende week, nieuwe ronde , nieuwe kansen......
TOV7 heeft geschreven op 21 september 2022 om 16:22
19 September begonnen wij, Martin Johansson (MJ) en Martin Smits (MS) , aan onze tweede wedstrijd. Dit keer mochten wij thuis strijden tegen Patrick Beliรซn en Edward Lefevere van Reflex (L) 6. Patrick was al een bekende van mij (MS). Ik was hem namelijk eens tegengekomen bij een toernooi en ben toen van tafel geveegd. Maar goed we zijn vol frisse moed aan de wedstrijd begonnen. MJ mocht als eerste tegen Patrick. Helaas verloor hij deze met een eindstand van 1:3.
De tweede partij mocht ik tegen Edward. Het is een spannende pot geworden die ik met 3:1 heb gewonnen. Het eerste punt was dus binnen. Na mijn partij zijn we maar gelijk verder gegaan met de dubbelpartij. In deze partij werd wel duidelijk dat MJ en ik nog niet goed op elkaar zijn ingespeeld. Hier moeten dus echt nog even op trainen. Uitslag 0:3. Na deze dubbel waren de heren van Reflex toe aan een pauze, wij hadden ze redelijk uitgeput.
Na de pauze was het weer de beurt aan MJ. Dit keer mocht hij strijden tegen Edward. Tot onze grote vreugde won hij zijn partij met 3:0. Tot slot mocht ik weer. Na mijn overwinning op Edward ging ik vol goede moed de strijd aan tegen Patrick. Helaas was hij weer te sterk met een laatste set die hij uiteindelijk wist te winnen met 11:13 sloot hij af met een 3:0 overwinning.
Zowel MJ als ik hebben een goede wedstrijd gehad en kijken uit naar onze wedstrijd op 30-9 tegen Kwiek 5.
Om af te sluitenโ€ฆ het was erg leuk dat wij een toeschouwer hadden. Nellie uit onze maandag- en woensdag groepje kwam even kijken hoe wat het deden. Nog bedankt Nellie.