gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 35.172.195.82 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
454 berichten.
Dick Verbeek schreef op 10 november 2019 om 11:19:
Rally.
Als liefhebber van klassieke autoโ€™s hoeft niemand mij in dit verband uit te leggen waar het woord rally voor staat.
Maar sinds ik inmiddels al weer een aantal jaren op hoog niveau excelleer in de tafeltennissport, is de tweede betekenis mij ook meer dan duidelijk geworden.
Wikipedia omschrijft het woord rally in de sport als volgt:

Een rally is in het (tafel)tennis en het badminton een reeks van slagen eindigend in een punt. Een rally begint met de opslag door รฉรฉn van beide spelers, waarop de tegenstander de bal retourneert. De rally eindigt als het punt door รฉรฉn van beide spelers is gewonnen, hetzij door een eigen winner, hetzij door een fout van de tegenstander.

Onthoud vooral even het begrip: โ€˜een reeks van slagenโ€™, want daar gaan we het nog even over hebben.
Voorheen waren de potjes tegen Rijnsoever voor Caroline en mij te omschrijven als โ€˜appeltje-eitjeโ€™, maar daar is sinds het laatste treffen wel enigszins verandering in gekomen om er maar eens een lekker eufemisme tegenaan te gooien.
De tegenstanders waren weer dezelfde heren van vorig seizoen, die ons toen ook finaal in de pan hebben gehakt. Dat zijn overigens de twee zelfde heren die toen beweerden slechts een paar maanden geleden te zijn begonnen met tafeltennis.
Aan trouwe lezers hoef ik niet meer uit te leggen hoe Caroline zulke wedstrijdjes ervaart. Haar fysieke verticale voetenwerk (in de volksmond stampen genaamd), het op de grond smijten van haar batje, gecombineerd met haar verbale โ€˜vaardighedenโ€™ brengen de feestvreugde tot een ongekend hoogtepunt, en dat dan natuurlijk zaalbreedโ€ฆ.
Het stampen is doorgaans een bekend repeterend fenomeen met weinig variatie.
Dit in tegenstelling tot het verbale onderdeel van haar performance dat varieert van: โ€˜Niet DOEHOEN Caroline!โ€™ tot: โ€˜Dit is GEEN tafeltennis!โ€™
Het is het vermelden waard dat zij - dankzij haar vergaande creativiteit in deze -sinds afgelopen donderdagavond een nieuw onderdeel aan haar palet van amusement heeft toegevoegd.
Werkelijk even doordacht als vindingrijk besloot zij om een balletje op ooghoogte rechtdoor vlak langs het hoofd van haar tegenstander de lanceren met een snelheid waar Max Verstappen jaloers op zou zijn.
Ik had de eer op dat moment als teller/scheids te fungeren, waardoor op mijn tere schouders de verantwoording rustte om haar tot de orde te roepen. Dankzij mijn gebrek aan objectiviteit bleef het echter bij een gele kaart met een rood randjeโ€ฆ

Ik kan wel enigszins begrip opbrengen voor de lichte irritatie van Caroline, want het spel van beide heren had tot gevolg dat het tot geen enkele rally is gekomen, noch bij Caroline en noch bij mij.
Het bleek dat de mannen zich de laatste maanden volledig hebben toegelegd op de service. Gezien mijn enorme ervaring in deze sport weet ik als geen ander dat je met de service heel veel punten binnen kan halen, maar ik weiger daar echter aan mee te doen. Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er toch niet uit!: Iemand gaat scheef naast de tafel staan, het hoofd komt nog maar net boven de tafel uit,de mondhoek trekt helemaal naar รฉรฉn kant, de ogen tollen als knikkers in de oogklassen, het batje verdwijnt onder de oksel, de andere arm hangt als verlamd voor de buik en dan komt het batje weer te voorschijn vanuit de oksel met een spastische draaiende, schier asymmetrische parabolische schuifbeweging.
Ik heb dan telkens het gevoel dat ik het AED-apparaat van de wand moet trekken omdat iemand voornemens is er tussenuit te piepenโ€ฆ
Het resultaat van deze paralympische vertoning behoef geen uitleg:
Gรฉรฉn rallyโ€™s volgens de normen van Wikipedia en met 0-5 konden wij weer vertrekken richting Noordwijk.
Ik heb van de Intensive care begrepen dat Caroline weer herstellende is.
Dick Verbeek
Grote Clubactie 3 schreef op 8 november 2019 om 12:13:
De stand nu: 132 loten door 27 kopers, een magere score. Nog 30 dagen om TOV financieel te steunen en zelf kans te maken op een prijs.
team5 schreef op 2 november 2019 om 16:24:
Afgelopen dinsdag mocht team 5 het opnemen tegen ATTC uit Alphen.Heenwedstrijd was roemloos verloren gegaan met 5-0 dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen.En als het helemaal verkeerd zou gaan , deze avond, konden we bij niemand uithuilen, want we waren het enigste team van TOV wat mocht aantreden.
Ary begon deze avond zoals gewoonlijk, dit keer tegen Vincent, wat stroef, maar won dit keer wel in vieren; 1-0.
Maaike daarna deed het precies andersom tegen Raymond, won de eerste game maar verloor in vieren : 1-1.
Dubbeloverwinning werd daarna vlotjes naar binnen getrokken door TOV 5: 2-1.
De overmacht die ATTC had laten zien in de heenwedstrijd was zo goed als verdwenen want ook de laatste twee wedstrijden gingen in drieen naar TOV : 4-1.
Na deze week blijken we plotseling weer gedeeltelijk aan kop te staan, maar het kan nog alle kanten op want het verschil met nummer een en nummer laatst is maar 5 punten ....
TOV3 schreef op 2 november 2019 om 02:23:
Afgelopen maandag mochten Peter en ik aantreden tegen Cor en Jaap van S'70. Invaller Jaap was een oude bekende van Peter en deze ex aannemer en pensionado van 72 had binnen 5 minuten wat goede adviezen voor ons oudere jongeren om fit en vitaal te blijven. In de eerste partij werd hij niettemin verslagen door de jongste in ons gezelschap. Cor - met pacemaker - speelde veel beter dan in de thuiswedstrijd maar moest toch in het stof bijten tegen Chris. Na winst in het dubbel leek een 5-0 overwinning in de maak, maar Chris liet het liggen tegen Jaap. Op diens vergelijkbare irritante spelletje bleef hij het antwoord uiteindelijk schuldig. Peter en Cor sloten af met een pot met mooie snelle rally's waarin de teller soms moeite had de bal te volgen. Peter mopperde wel, maar was beter. 4-1 winst en nog steeds 1 punt voor op onze volgende tegenstander, Spinmill.
TOV 3 schreef op 16 oktober 2019 om 14:07:
Gisteravond was in de eerste terugwedstrijd DOCOS 8 aan de beurt met Matthijs en Dinette. Het was en bleef spannend. Van de 25 mogelijke games werd er slechts 1 niet gespeeld. Matthijs had nog flink doorgetraind met het tinnef dat noppen heet op zijn backhand, en opende met winst op Peter. Dinette speelde wisselvallig en bij Chris viel alles op cruciale momenten zijn kant op dus hij had zijn revanche van de vorige keer binnen. Het dubbel was in 4en voor TOV met in iedere game het minimale verschil. Zo werd het 2-1 voor TOV en steeds later. Na nog twee potten waarin het beide kanten op had kunnen gaan werd de eindstand 4-1. De druk ligt weer bij Spimill.
Grote Clubactie 2 schreef op 15 oktober 2019 om 19:20:
De stand is nu 99 loten, gekocht door 12 kopers. Ik vind de steun van onze leden wat tegenvallen. Kom, verras me en laten we volgende week op minimaal 150 staan.
TOV 3 schreef op 15 oktober 2019 om 19:08:
Op een aankondiging van Tom moet natuurlijk een verslag volgen. Afgelopen vrijdag mochten we tegen Vriendenschaar. De ontvangst was wat koeltjes, wij ontvangen vage kennissen in ieder geval hartelijker. Misschien omdat we geen schare waren maar een duo. Hoe dan ook, nadat we een tafel gevonden hadden en een van de twee tegenstanders, konden we beginnen. Tegen Johan werd het een reguliere overwinning voor Peter, waarna Chris van Bas won die intussen was gearriveerd. Daarna werd het bij vlagen spannend maar alles viel de goede kant op, inclusief het dubbel. 5- 0 winst en de kansen op promotie blijven intact.
ted v.d. ploeg schreef op 9 oktober 2019 om 18:36:
Afgelopen weekend enorm genoten van het tafeltennis, het was voor mijzelf ook heel leuk dat ik na ca. 45 jaar Bert vd.Helm heb gesproken. (12 x kampioen van Nederland) in de jaren 60/70/80.
In mijn jeugd jaren heb ik met hem op de centrale training gezeten onder leiding van de toenmalige ned. kampioen Bert Onnes.
Bert v.d.Helm komt oorspronkelijk uit Zoeterwoude, waar ikzelf 5,5 jaar heb gewoond.
Verder bedank ik degene die meegeholpen hebben om dit tafeltennis weekend tot een grandioos succes te maken.
Grote Clubactie schreef op 7 oktober 2019 om 15:49:
Vrienden,

We staan op 72 loten en een gift. Een schamel aantal. Vorig jaar 185. Dat moet beter! Al was het maar omdat de bar ook al niet veel oplevert. Doe je best.
ary schreef op 5 oktober 2019 om 20:01:
afgelopen dinsdag mocht team 5 aantreden tegen de pingpongcollega's uit leiden van Scylla.
Ary werd weer zoals gewoonlijk met zachte hand door Maaike gedwongen om te beginnen ditmaal tegen Luuk.
Ooit in een ver verleden eens tegen gespeeld en verloren dus dat moest maar eens anders....
Na vier games geploeter een vijfde waar Ary zowaar met 11-7 aan het langste eind trok:1-0.
Daarna Maaike tegen Jasper die zich weliswaar heel professioneel voor deed maar waar niet heel veel rendement uit kwam, kortom Maaike sloeg hem in 4 games van de tafel : 2-0
Spelen en tellen tegelijk is voor velen van ons moeilijk, wat bij de dubbel van deze avond dus constant fout ging, maar wat niet fout ging was dat het punt naar TOV ging : 3-0
Na deze dubbel gingen we gelijk door naar de laatste twee enkels en die werden zowaar ook allebei in het voordeel van TOV beslecht: 5-0.
Aan het eind van de avond kwamen we tot de conclusie,dat, en dat heb ik in al die slopende competitieseizoenen nog nooit meegemaakt, we van de onderste plaats in de poule opeens naar de bovenste gegaan zijn....