gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.204.187.106 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Dick Verbeek heeft geschreven op 1 december 2019 om 11:59:
Niet honderd procent.

Na de eergisteren gespeelde laatste wedstrijd van dit seizoen heb ik mij gewaagd aan een terugblik, met als doel om te analyseren hoe het allemaal zo gekomen is.
Bij nader inzien bleek dat niet bijster verstandig want het noodlot slaat dan bij mij weer onmiddellijk toe. En waar je dan weer op kunt wachten: zware depressies! Ik had het kunnen weten.
TOV 6, het elite team, dat gedragen wordt door Caroline en mij eindigt doorgaans in de hogere regionen van de zesde klasse. De tweede of derde plaats blijken de laatste jaren voor ons heel normaal, ja zelfs vanzelfsprekend te zijn geweest.
Wij hebben er altijd bewust voor gewaakt om nooit als eerste te eindigen in de poule, omdat promoveren ons om moverende redenen niet erg aanspreekt. Dreigt het wel eens die kant op te gaan dan spelen wij gewoon even โ€˜duikbootjeโ€™. Dat is een spelletje dat ik iedereen kan aanraden die liever eerste wordt in een lagere poule dan laatste in een hogere klasse.
En oom te voorkomen dat de tegenstander dit door heeft volgt hier de gouden tip: je neemt gewoon je batje tijdelijk in de andere hand en dan zul je zien dat je vrij gemakkelijk verliest zonder dat het de tegenstander opvalt. Raak je te ver achter, dan gewoon weer batje in de andere hand. Heel simpel, nietwaar?!
Kijkend naar de eindstand van dit seizoen, dan blijkt overduidelijk dat ik - dankzij mijn grenzeloze naรฏviteit - iets te vaak het batje van de ene in de andere hand heb gegooid. Op een gegeven moment ga je zo iets gewoon lekker vinden en lust je er wel pap van!
Dit had tot gevolg dat wij vier keer met 0-5 hebben verloren, te weten tegen Scylla, Rijnsoever en de Treffers. Het eindresultaat is dat wij als een na laatste zij geรซindigd, te weten met รฉรฉn punt boven Spinmill.
Alhoewel ik Caroline hoger inschat dan mij zelf gebied de eerlijkheid mij toch wel om te erkennen dat wij beiden niet helemaal honderd procent zijn. Waar de accenten liggen tussen ons laat ik in hert midden; dat mogen de buitenstaanders zelf beoordelen.
In dit verband is het wel prettig dat ik mij er van bewust ben dat mijn psychater beroepsgeheim heeftโ€ฆ
Wat mij daarentegen wel enigszins beangstigt is dat Major Tom dat niet heeft, dus mocht hij uit de school klappen dat gaan we wel voor gaas!
Op het gevaar af dat mijn imago (en mogelijk ook dat van Caroline) een forse deuk gaat oplopen voel ik mij toch enigszins verplicht om - zij het dan enigszins cryptisch - weer te geven wat de optelsom van onze percentages is: 39! De onderlinge verdeling blijft strikt geheim.
Niet doorvertellen!

Dick Verbeek