gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.239.167.74 op.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Dick Verbeek heeft geschreven op 10 november 2019 om 11:19:
Rally.
Als liefhebber van klassieke autoโ€™s hoeft niemand mij in dit verband uit te leggen waar het woord rally voor staat.
Maar sinds ik inmiddels al weer een aantal jaren op hoog niveau excelleer in de tafeltennissport, is de tweede betekenis mij ook meer dan duidelijk geworden.
Wikipedia omschrijft het woord rally in de sport als volgt:

Een rally is in het (tafel)tennis en het badminton een reeks van slagen eindigend in een punt. Een rally begint met de opslag door รฉรฉn van beide spelers, waarop de tegenstander de bal retourneert. De rally eindigt als het punt door รฉรฉn van beide spelers is gewonnen, hetzij door een eigen winner, hetzij door een fout van de tegenstander.

Onthoud vooral even het begrip: โ€˜een reeks van slagenโ€™, want daar gaan we het nog even over hebben.
Voorheen waren de potjes tegen Rijnsoever voor Caroline en mij te omschrijven als โ€˜appeltje-eitjeโ€™, maar daar is sinds het laatste treffen wel enigszins verandering in gekomen om er maar eens een lekker eufemisme tegenaan te gooien.
De tegenstanders waren weer dezelfde heren van vorig seizoen, die ons toen ook finaal in de pan hebben gehakt. Dat zijn overigens de twee zelfde heren die toen beweerden slechts een paar maanden geleden te zijn begonnen met tafeltennis.
Aan trouwe lezers hoef ik niet meer uit te leggen hoe Caroline zulke wedstrijdjes ervaart. Haar fysieke verticale voetenwerk (in de volksmond stampen genaamd), het op de grond smijten van haar batje, gecombineerd met haar verbale โ€˜vaardighedenโ€™ brengen de feestvreugde tot een ongekend hoogtepunt, en dat dan natuurlijk zaalbreedโ€ฆ.
Het stampen is doorgaans een bekend repeterend fenomeen met weinig variatie.
Dit in tegenstelling tot het verbale onderdeel van haar performance dat varieert van: โ€˜Niet DOEHOEN Caroline!โ€™ tot: โ€˜Dit is GEEN tafeltennis!โ€™
Het is het vermelden waard dat zij - dankzij haar vergaande creativiteit in deze -sinds afgelopen donderdagavond een nieuw onderdeel aan haar palet van amusement heeft toegevoegd.
Werkelijk even doordacht als vindingrijk besloot zij om een balletje op ooghoogte rechtdoor vlak langs het hoofd van haar tegenstander de lanceren met een snelheid waar Max Verstappen jaloers op zou zijn.
Ik had de eer op dat moment als teller/scheids te fungeren, waardoor op mijn tere schouders de verantwoording rustte om haar tot de orde te roepen. Dankzij mijn gebrek aan objectiviteit bleef het echter bij een gele kaart met een rood randjeโ€ฆ

Ik kan wel enigszins begrip opbrengen voor de lichte irritatie van Caroline, want het spel van beide heren had tot gevolg dat het tot geen enkele rally is gekomen, noch bij Caroline en noch bij mij.
Het bleek dat de mannen zich de laatste maanden volledig hebben toegelegd op de service. Gezien mijn enorme ervaring in deze sport weet ik als geen ander dat je met de service heel veel punten binnen kan halen, maar ik weiger daar echter aan mee te doen. Maar laten we eerlijk zijn, het ziet er toch niet uit!: Iemand gaat scheef naast de tafel staan, het hoofd komt nog maar net boven de tafel uit,de mondhoek trekt helemaal naar รฉรฉn kant, de ogen tollen als knikkers in de oogklassen, het batje verdwijnt onder de oksel, de andere arm hangt als verlamd voor de buik en dan komt het batje weer te voorschijn vanuit de oksel met een spastische draaiende, schier asymmetrische parabolische schuifbeweging.
Ik heb dan telkens het gevoel dat ik het AED-apparaat van de wand moet trekken omdat iemand voornemens is er tussenuit te piepenโ€ฆ
Het resultaat van deze paralympische vertoning behoef geen uitleg:
Gรฉรฉn rallyโ€™s volgens de normen van Wikipedia en met 0-5 konden wij weer vertrekken richting Noordwijk.
Ik heb van de Intensive care begrepen dat Caroline weer herstellende is.
Dick Verbeek