competitie

Bij TOV kennen we twee competities. De NTTB competities en de RoTo competitie.
De officiële NTTB competitie, waarbij de senioren competities twee varianten kent:

  • De van ouds bekende competitie van 3 spelers waarbij een competitiewedstrijd in totaal over tien partijen gaat, 9 enkelspelen en het dubbelspel
  • De duo competitie van 2 spelers. Hierbij worden 5 partijen gespeeld, 4 enkelspelen en het dubbelspel.

Bij de jeugd wordt alleen in teams van 3 spelers gespeeld.
Per jaar worden 2 competities gespeeld een najaars- en voorjaarscompetitie.

De interne TOV competitie onder de naam RoTo-competitie lijkt op de duo competitie van de NTTB. Hierbij worden teams gevormd van 2 spelers maar om iedereen evenveel kans op een overwinning te geven moeten sterke spelers punten voor geven aan de zwakkere deelnemers, dit zijn de zogenaamde handicaps. Deze worden voor de aanvang van het competitieseizoen door de organisatie vastgesteld. Om in de handicaps de nodige variatie mogelijk te maken wordt er in deze competitie tot 21 punten per game gespeeld. Alle teams komen één keer tegen elkaar uit in de voorronde. Na de voorronde wordt via play offs enerzijds voor het kampioenschap en de tweede plaats gespeeld en anderzijds voor de zgn. poedelprijs.
Deze competitie loopt door het hele seizoen heen van eind augustus tot ongeveer half mei. Gedurende de NTTB competitie periodes ligt de RoTo competitie stil.