Ja, het is weer tijd om een beetje bij te praten.

GROTE CLUBACTIE
is nu dus afgesloten en volgens Chris i3 er meer verkocht dan vorig jaar, wat heeft geresulteerd in ruim € 500,00 winst voor TOV

Het C-CUP toernooi
Omdat beperkt spelen nog steeds mogelijk is is er een toernooi bedacht dat over meerdere tijdstippen op meerdere dagen en weken zal worden gespeeld. Een volledige uitleg  is hier te lezen. De naam is eigenlijk de Corona-cup, maar omdat we al maandenlang worden doodgegooid met het woord Corona volstaan we met alleen de letter C. Het is dus de C-Cup. Al eerder heb ik gezegd dat het niets te maken heeft met de maat van een BH, maar wel met veel leden die hiervoor moeten gaan inschrijven. Alle senior leden kunnen eraan meedoen, ook de RoTo leden en ook de inloop-leden. Er is een inschrijfformulier op deze website, via de bovengenoemde link kan je naar dit formulier toe.

COMPETITIES
Zowel de RoTo als de NTTB competities staan stil en zolang er geen versoepeling van de Corona regels komt zal dat wel zo blijven. Deelname aan het C-Cup toernooi is dus een leuk alternatief.

CONTRIBUTIES
De inning van de contributies verloopt voorspoedig, maar ook nu weer is het nodig dat herinneringen verstuurd moeten worden..

Ouwe Bollenboer  een boek van de hand van Arnold Geerligs sr.

Arnold heeft een boek geschreven waarin hij de lezer een wandeling laat maken door zijn leven. Op de cover van het boek is te lezen:

Een horecaleven is beslist geen saai leven, maar om te zeggen
dat het een makkelijk leven is, nou nee!
Toch is het omgaan met mensen, en dienstverlenend zijn voor veel jonge mensen een uitdaging. Vaak weten leerlingen op het voortgezet onderwijs al zo’n beetje welke kant ze op willen na hun opleiding. De een gaat een technische richting, de ander een praktische en weer een ander een zorgzame of dienstverlenende richting.
In de jaren dat schrijver dezes een schoolgaande leerling was, werd de keuze niet altijd zelf gemaakt. Familie omstandigheden maakten vaak dat extra inkomsten broodnodig waren en werd de keuze vaak voor je gemaakt. Werken dus!
Zo kwam het dat mijn werkzame leven begon in het “bollenvak”. Ondanks dat dit mooie jaren werden, bleef er het verlangen naar meer. Dat “meer” werd uiteindelijk een eigen Horecabedrijf ” Hotel De Ossewa”, wat ik zo’n kleine 30 jaar samen met mijn vrouw Gerda heb mogen runnen. Dankbaar ben ik dat ons levenswerk door zoon en schoondochter is voortgezet.
In “Ouwe Bollenboer” beschrijft Arnold Geerlings zijn leven vanaf zijn eerste jaren tot zijn pensioen.   Van Tuinbouwschool tot Horeca cursussen tot eigen bedrijf.
Tal van anekdotes die hij beleefde in de kleine 30 jaar dat hij De Ossewa samen met Gerda heeft gerund zijn genoteerd en zijn vaak hilarisch.
Na een drukke bruiloft in “De Ossewa” kwam mijn dochter Annette in de keuken, gaf mij een high five en zei met een glimlach van oor tot oor: “Ik ben trots op je, ouwe bollenboer!”

Arnold Geerlings
========

Nou dat was het weer en tot een volgende keer!
Tom Braams