De Corona ellende blijft onze aandacht vragen. Nu de intensiteit weer toeneemt bereiken ons van meerdere kanten aansporingen om de bestaande regels toch god in acht te nemen. Inderdaad krijg ik de indruk dat er hier en daar wat gemakkelijker over wordt gedacht. Voorzitter Chris Andree heeft er donderdag jl. aan alle leden een mail over gestuurd. Hopelijk gaat het allemaal meevallen en komen we net weer in een lock-down situatie terecht.
GROTE CLUBACTIE
De grote clubactie is weer te begonnen. Zie de home-pagina met een link om loten aan te schaffen en een aansporing om ons cluppie te steunen. Het laatste bericht is dat er al 100 loten zijn zijn verkocht. Dus iedereen die nog niet heeft gekocht; neem even de moeite en bestel een hand vol loten, of twee handen, drie mag ook en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…
ALGEMENE LEDEN VERGADERING (ALV)
Op woensdag14 oktober zal de ALV worden gehouden. Noteer vast in je agenda!
CONTRIBUTIE
De komende ontvang je een email met de uitnodiging om de contributie van het 2e halve jaar over te maken. In de email staat het bedrag en het rekening nummer waarop het gestort moet worden.
ROTO COMPETITIE
De komende week zijn  er weer wedstrijden nl.:
Tokoja (Toine Nooyen, Karin Machielsen, Jack Stuifbergen)- Backspin (Ingrid v. Wijk, Ted v.d. Ploeg)
Berok (Okker Parlevliet, Bert Sargentini) – De Herintreders (Richard v. Egmond, Patrick Vink)
Er was ook en derde wedstrijd (De Recreanten – G&G) maar wegens vakantie van G&G is deze tot nader order uitgesteld)
NTTB COMPETITIE
Nog maar een keertje want ik geloof dat niet iedereen de app heeft gedownload
DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) zoals bekend wordt er deze competitie, bij wijze van pilot, een proef genomen met het digitale wedstrijd formulier. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de app van de NTTB op je telefoon download. Dit is een proef en het normale wedstrijd formulier moet ook worden ingevuld.
Ga naar onderstaande link voor meer uitleg en registreer je vervolgens:
https://www.nttb.nl/nttb-app-pilot-digitaal-wedstrijd-formulier-in-het-najaar/
“Huishoudelijke” mededelingen
zaaldienst komende week: dinsdag 29 september Team 5, vrijdag 2 oktober Team 4
wijzigingen op het competitie programma
Team 7: S’70 4 – TOV 7 verzet naar 12 okt (was 5 okt)
ALGEMENE BESCHOUWINGEN NTTB TEAMS
Ook deze week geen beste totaal score:   TOV 8 punten, tegenstanders  17.
Vorige week ook 8 punten maar toen speelden er 6 teams, nu 5 teams, iets beter dus.

UITSLAGEN/COMMENTAAR WEEK 39
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Play Fair 2  2 F  1 – 4  Michiel 1, Chris (invaller) 0
Chris viel in. Zijn sterkte ligt zo’n beetje tussen 3e en 4e klas. Niet verwonderlijk dus dat hij het zwaar zou krijgen en dat was in de eerste wedstrijd dan ook het geval. Verlies in 3 games. In zijn tweede partij had hij het beter voor elkaar, Verloor wel maar maakte het de tegenstander zo moeilijk dat pas een 5e game de beslissing moest brengen. Jammer genoeg in het voordeel van de tegenstander. In de openingspartij had Michiel al meteen een punt te pakken, maar helaas bleef het daarbij, want zijn 2e pot werd in 4 games een prooi voor de speler uit Leimuiden. Dit is al de 2e nederlaag, te vroeg voor de alarmbel, maar overwinningen zijn dringend gewenst! Intussen heeft Chris, ja alweer hij, een nader verslag gemaakt dat in het gastenboek te lezen is
 TOV 2 – Reflex 2  3 L  1 – 4   Chris 0, Jan 1
Ook hier de tweede nederlaag op rij. Lees het verslag van Chris in het gastenboek
Team 3 teruggetrokken
TOV 4  5 K    
Doordat het team van Rijnsoever was teruggetrokken had dit team deze week geen wedstrijd
 Play Fair 5 – TOV 5  5 M  4 – 1  Ary 0, Maaike 1
Vorige week nog een klinkende overwinning,  nu een stevige nederlaag. Nou moet gezegd worden dat Play Fair het geluk wel aan haar zijde had. Want in 2 partijen wonnen zij de 5e game op het nippertje met resp 12-10 en 11-9. Het had dus evengoed een eindstand kunnen opleveren van 2-3. Beetje jammer wel!
TOV 6 – Docos 11  6 G  2 – 3
 Dick 0, Caroline 1 + extra partij
 Drie partijen in 5 games waarvan er maar 1 ten gunste van TOV was. Stand had dus ook andersom kunnen zijn. Zie ook het gastenboek.
Reflex 8 – TOV 7  6 F  2 – 3  Arnold 2 – Caroline (invaller) 1
 Doordat mijn linkervoet nog niet hersteld was, was Caroline zo vriendelijk om mij te vervangen en dat deed ze prima met 1 winstpartij. Haar andere partij ging net aan verloren. Arnold was lekker op dreef. Won zijn eerste pot wat moeizaam in 5 games maar kende in zijn zijn tweede ontmoeting weinig problemen

PROGRAMMA KOMENDE WEEK:
DI 29 sep 20:00
TOV 5 – ATTC Evo-Repro 8
TOV 7 – Scylla 6
DO 01 okt 20:00
Rijnsoever 2 – TOV 2
ROTO competitie:
Tokoja – Backspin
Berok – Herintreders

VR 02 okt 20:15
TOV 1 – Taverzo 3
TOV 4 – VVV 8
TOV 6 – De Treffers (R) 6