Drukke week was het. De eerste week van de NTTB competitie en ook nog RoTo wedstrijden op donderdag. Zo komt er langzamerhand toch weer wat meer rur in, maar het punt waarop je zou kunnen spreken van “back to normal” is nog ver weg, zeker nu de corona-maatregelen weer moeten worden aangescherpt. Het zou toch wel leuk zijn als we weer normaal aan de bar een biertje konden drinken. Maar we moeten maar blij zijn met wat we hebben, want maandenlang niet kunnen spelen was nog vervelender. Eerst een een paar aandachtspunten waarna we de resultaten van de diverse teams in de NTTB competitie nader bekijken.
GROTE CLUBACTIE
De grote clubactie is weer te begonnen. Zie de home-pagina met een link om loten aan te schaffen en een aansporing om ons cluppie te steunen.
ROTO COMPETITIE
De uitslagen van deze week waren bijzonder groot. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. De ene keer gaat het allemaal wat beter dan een andere. Toch moeten we weer sommige handicaps aanpassen en gaan zowel
Jack Stuifbergen en Toine Nooyen beiden per direct naar handicapgroep G waar ze zich zeker wat meer thuis zullen voelen.
De komende week zijn er geen RoTo wedstrijden gepland.
NTTB COMPETITIE
Zoals ik eerder deze week aan de competitiespelers heb gemaild zijn er nog een paar feiten waaraan de spelers nog moeten wennen. Ik herhaal ze nog maar even:
1) niet noodzakelijk meer wisselen van speelhelft na een game: De NTTB heeft vanwege Corona het nodige aan de spelregels aangepast. In de seniorencompetitie hoef je niet meer van speelhelft te wisselen, maar het mag wel. Spreek voor aanvang van je wedstrijd met je tegenstander af wat je doet, zodat je niet voor een verrassing staat.
2) DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) zoals bekend wordt er deze competitie, bij wijze van pilot, een proef genomen met het digitale wedstrijd formulier. Hiervoor is het noodzakelijk dat je de app van de NTTB op je telefoon download. Dit is een proef en het normale wedstrijd formulier moet ook worden ingevuld.
Ga naar onderstaande link voor meer uitleg en registreer je vervolgens:
https://www.nttb.nl/nttb-app-pilot-digitaal-wedstrijd-formulier-in-het-najaar/
“Huishoudelijke” mededelingen
zaaldienst komende week: vrijdag 25 september Team 6
wijzigingen op het competitie programma
Team 4: Reflex 2 – Rijnsoever teruggetrokken
Team 7: Reflex 8 – TOV 7 verzet naar maandag 21 sep (was vrijdag 25 sep)
Team 7: S’70 4 – TOV 7 verzet naar 12 okt (was 5 okt)
ALGEMENE BESCHOUWINGEN NTTB TEAMS
De enige conclusie die je kunt trekken is dat het slecht tot zeer slecht was, met als enig lichtpuntje in deze inktzwarte duisternis: team 5.   Totaal score: TOV 8 punten, tegenstanders  22

UITSLAGEN/COMMENTAAR WEEK 38
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TTVN Nieuwkoop 1 – TOV 1  2 F   4 – 1  Jos 0, Michiel 1
Een stevige nederlaag. 3 partijen in 4 games en de andere 2 werden in 3 games beslist
Avanti 1 – TOV 2  3 L  5 – 0   Chris 0, Ruud 0
Ook hier geen partij waar een 5e game voor nodig was. Lees het verslag in het gastenboek.
 TOV 3    team teruggetrokken
ATTC 9 –  TOV 4  5 K  4 – 1  Rob 1, Caroline (invaller) 0
Ook een fors verlies, al valt hiervan nog wel te zeggen dat invaller Caroline normaal 1 klas lager speelt dus dat ze geen punten scoorde kan je haar moeilijk kwalijk nemen. Rob won de eerste partij in 5 games en ook voor zijn verliespartij waren 5 games nodig.
 TOV 5 – Rijnsoever 6  5 M  5 – 0  Bert 2, Ary 2 en het extra spel (voorheen dubbel)
Eindelijk een positief verhaal. Alle potten gewonnen al waren er bij 2 partijen nog wel 5e games nodig.
 Scylla 7 – TOV 6  6 G  5 – 0
 Dick 0, Caroline 0
 Er gingen nog wel 2 potten in 5 games, maar dat was dan wel het enige positieve.
TOV 7 – ATTC 11  6 F  1 – 4  Arnold 1 – Tom 0
 Er werden maar 4 van de 5 wedstrijden gespeeld, omdat ik (Tom) in het “extra spel” tegen het einde moest opgeven omdat de pijn in mijn linkervoet te heftig was geworden en ik mijn laatste partij niet kon spelen. Jammer hoor, want de eerste 3 partijen, dus ook dat “extra spel”, gingen in 5 games. Arnold won zijn resterende enkel nog netjes in 3 games. Ik was helaas niet in staat om mijn laatste partij te spelen zodat ATTC goedkoop aan hun 4e punt kwam.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK:
MA 21 sep 20:00
Reflex (L) 8 – TOV 7
DI 22 sep 20:00
TOV 2 – Reflex (L) 2
VR 25 sep 20:15
TOV 1 – Play Fair 2
Play Fair 5 – TOV 5
TOV 6 – Docos 11