Onderstaand een e-mail die gisteren 18 juli is verzonden:

Beste TOV-ers,

De RoTo competitie gaat ook dit seizoen weer beginnen. Het vorige seizoen hebben we het, om bekende redenen helaas niet kunnen afmaken. Ik hoop dat dit het komende seizoen wel gaat lukken.
De RoTo is een interne competitie waaraan ieder seniorlid kan meedoen en in sommige gevallen ook niet-leden.
Voor hen die niet weten wat deze competitie inhoudt een korte uitleg.
In teams van 2 spelers wordt er tegen een andere teams gespeeld volgens een schema dat tevoren bekend wordt gemaakt.

  • Er wordt gespeeld in maximaal 3 games tot 21 punten (5x serveren). Iedere gewonnen game levert 1 punt op. Een wedstrijd kent hierdoor alleen in uitslag van 2-1 of 2-0.
  • De competitie wordt gespeeld in de periodes dat er geen NTTB competitie wordt gespeeld. Dat is dus van eind augustus tot half september, van eind november tot half januari en van eind april tot eind mei. De speelavond is (behoudens een enkele uitzondering) donderdag-avond aanvang 2.00 uur
  • Afhankelijk van het aantal ingeschreven teams spelen alle teams een keer tegen elkaar. De laatste jaren volgde hierna dan nog zogenaamde Paly-Offs. Bij een aantal inschrijvingen van meer dan 10 teams zullen de Play-Offs niet worden gespeeld
  • Er wordt gespeeld met een handicap systeem. Dat wil zeggen dat minder getalenteerde spelers voorsprongpunten krijgen ten opzichte van sterkere spelers. Het kan voorkomen dat geen punten voorsprong worden gegeven als de tegenstander nagenoeg even sterk is. (zulks ter beoordeling van de organisatie).
  • Een team kan bestaan uit 3 personen maar per wedstrijd spelen er 2 van de 3.
  • Het deelnemersgeld voor het komende seizoen is Euro 6.00 per persoon. Bij een team bestaande uit 3 personen betalen alle drie deelnemers dit bedrag.
  • De inschrijfgelden plus enkele donaties vormen het prijzengeld voor de winnaars.
  • Kijk voor verdere informatie en spelregels op de website ttvtov.nl > senioren > RoTo competitie

Op dit moment is nog niet duidelijk of het dubbelspel als gebruikelijk zal worden gespeeld of dat er een alternatief voor zal komen.
Ik hoop dat dit seizoen een groter aantal deelnemers zich zullen melden zodat er misschien meer teams kunnen worden gevormd.
Voor vragen en aanmeldingen graag een mail naar wss@ttvtov.nl met vermelding wie je teamgenoot is. Iedereen graag aanmelden ook de spelers die al jaren meedoen. Als je voor het eerst wilt meedoen maar heb je geen teamgenoot, geef dan toch ook even een mail, dan zoeken wij een partner…
Jullie deelname-mails zie ik graag voor 10 augustus tegemoet. Hou er rekening mee dat de eerste wedstrijden op donderdag 27 augustus zullen worden gepland!

Groet Tom Braams