Vanavond (nu eigenlijk al gisteren) is de voorronde gespeeld van de clubkampioenschappen eigenlijk zou je het beter het kwalificatietoernooi kunnen noemen. 12 gegadigden namen deel en er werd in 3 poules van 4 spelers gestreden voor de kwalificatie in het hoofdtoernooi van volgende week dinsdag 21 januari. De resultaten waren:
Poule 1: 1. Rob Langelaan 2. Caroline Valk 3. Esmee Valk 4. Lenie v. Dijk
Poule 2: gelijk eindigden: Maaike Verkade, Arnold Geerlings sr, Patrick Vink. 4e werd Wim Dekker. Na telling van de games werd 1. Patrick Vink 2. Maaike Verkade 3. Arnold Geerlings
Poule 3: 1. Richard v. Egmond, 2 Okker Parlevliet, 3. Tom Braams 4. Toine Nooijen
Patrick Vink, Richard v. Egmond en Rob Langelaan promoveren dus naar het “hoofdtoernooi”. Behalve deze drie doen verder aan het hoofdtoernooi mee:
Jelle Passchier, Bert Sargentini, Chris Andree, Sam v.d. Niet, Ingrid Hoek, Ted v.d. Ploeg, Michiel v.d. Klugt, Jos de Kremer, Ruud Hoogeveen, Peter de Haas en Arnold Geerlings jr.
Bij de voorrondes werd duidelijk dat Patrick en Richard duidelijk even sterk, of eigenlijk nog beter, tevoorschijn kamen dan in de periode dat zij eerder lid waren van TOV. Dat was in 2006 toen ze in de 6e klas een derde plaats behaalden, maar toen wel aan het tobben waren met een derde speler. Toen bestond de duo competitie nog niet en de derde speler liet het nogal eens afweten.  Zij zouden nu zonder twijfel een goed figuur slaan in de 5e klas.
ik ben erg benieuwd hoe zij het er vanaf brengen volgende week.
Zoals gebruikelijk was er weer een gezellige nazit met een vooruitblik naar donderdag wanneer de RoTo weer aan bod komt.
Tom