Snertdag

Met zo’n 25 aanwezigen hebben we gisteren genoten van de erwtensoep die was bereid door Arnold Geerlings sr. Voorafgaand hieraan werd het zogenaamde snerttoernooi gespeeld. Op papier waren daarvoor het ideale aantal van 16 deelnemers, maar helaas moesten 2 spelers afzeggen wegens ziekte. Jawel, de griep waart weer rond! Hierdoor werd er in 3 poules gespeeld. Eén van 4 spelers en twee poules van 5 spelers. Leuk was het dat er onder de deelnemers ook jeugdlid Bas Vogelezang was die samen met zijn vader aan het toernooi en het soep-gebeuren mee deed.
Dat betekende dus meer wedstrijden voor de poule van vijf en daardoor liep het toernooi wat uit en kon de maaltijd pas later een aanvang nemen. De grootste vertraging kwam wellicht door de finale partij. Het ging tussen Bert Sargentini en Ted v.d. Poel. Een vijfde game moest hier de beslissing brengen en werkte uit in een overwinning voor Bert. Maar wat een rally’s! Meer dan 20 slagen per rally was geen uitzondering. Een slopende partij die werd gewonnen door Bert nadat hij met 2-0 had achter gestaan.
Daarna werd met volle teugen (kommen) genoten van de soep. In een woordje van vice voorzitter Maaike Verkade memoreerde zij dat er vrijwilligers nodig waren voor de organisatie van het feest voor het 70 jarig bestaan van TOV. Ook onderstreepte zij het feit dat TOV naarstig op zoek is naar een voorzitter omdat Chris Andree er na de komende ALV definitief mee stopt.
Voor de feestcommissie meldden zich spontaan 3 leden aan. Voor het voorzitterschap vielen geen reacties waar te nemen, maar dat is dan ook iets wat je niet ter plekke even beslist.
Missing link van de snertavond was dat er geen foto’s zijn genomen en dat is jammer..
Graag verwijs ik nog naar het gastenboek waarin Ted v.d. Ploeg verslag doet en zijn opmerkingen over de tafeltennissport in het algemeen.
Vermeld moet zeker nog worden dat de maaltijd werd gesponsord door SEA-YOU Hotel van eigenaar Arnold Geerlings jr.