KEEK OP DE WEEK (WEEK 37)
Een nieuwe competitie dus ook een nieuwe KODW. Jammer dat de competitieleider niet heeft gekeken naar de wensen van TOV voor wat betreft de competitie indeling. Aangevraagd was dat de teams 2, 3, 5 en 7 op dinsdag tegelijk de thuis-wedstrijden zouden spelen en teams 1, 4 en 6 tegelijk op vrijdag. Hiermee is op geen enkele manier rekening gehouden en het gevolg is dat er regelmatig maar 1 of 2 teams tegelijk thuis spelen. Ook ons verzoek om alle wedstrijden van team 1 op vrijdag te plannen werd niet naar geluisterd. In het verleden werd aan onze wensen altijd goed gehoor gegeven, maar er moest een nieuwe competitie-commissie komen en zie wat het resultaat is. Er is veel meer van te zeggen, neem nou bijvoorbeeld mijn team, team 7 (lager dan dit niveau kun je bij TOV niet zinken). We hebben in onze poule 2 tegenstanders die in Gouda spelen. Dat is 55 km van Noordwijk. Het betekent dat we 2 keer op één avond 110 km moeten rijden. Als je nou in de top van de afdeling speelt dan kan ik me dat voorstellen, maar heb je het over klas 6! Nou ja, het is niet anders protesteren heeft geen zin ofschoon ik ze daar bij de bond nog wel “vriendelijk” heb bedankt. We gaan maar eens langs de prestaties van de teams van deze week. Veel bijzonders was het niet, maar eerst even wat huishoudelijke mededelingen:
Wijziging invalbeperkingen:
TOV 5: Ary Hoogeveen mag alleen in team 4 invallen als Max Pastoors dan ook speelt
TOV 5: Bert Sargentini mag niet invallen in team 4
TOV 4: Rob Langelaan mag niet invallen in team 5

wijzigingen op het competitie programma:
TEAM 2 (Jan Does, Ruud Hoogeveen):
     wedstrijd TOV 2 – Docos 5 wordt 22 okt (was 12 sep)
     wedstijd Reflex 3 – TOV 2 wordt 23 sep (was 20 sep)
     wedstrijd Scylla 5 – TOV 2 wordt 24 okt (was 1 okt)
       
     gevolg is wel dat team 2 zowel in week 39 en week 43 twee wedstrijden moeten spelen

Team 4 (Chantal de Haas, Rob Langelaan, Max Pastoors) 
wedstrijd Rijnsoever 4 – TOV 4 wordt 23 sep (was 12 sep)

UITSLAGEN/COMMENTAAR WEEK 37  (ma  mrt – za 23 mrt) voor de game-uitslagen van alle wedstrijden ga naar TTapp… klik hier als je op TTap bent, kan je op het icoontje voor de datum klikken om op andere data te kijken.
SENIOREN TEAMS
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Docos 2  2 G   2 – 3  Michiel 0, Jos 2
Ik was geen toeschouwer dus ik kan het niet helemaal goed beoordelen, maar een blik op het wedstrijd-formulier laat wel zien dat Michiel misschien een trainingsachterstand heeft..
TOV 2  3 M     Jan , Ruud 
Wedstrijd van deze week is uitgesteld
TOV 3 – S’70 3  4 M  3 – 2  Chris 2, Maaike (inv) 0 + dubbel
Het enige team dat een winstpartij speelde. Het team krijgt dus het predicaat TEAM VAN DE WEEK! Te elfder ure (letterlijk en figuurlijk) heeft Chris nog een paar opmerkingen opgetekend in het gastenboek
TOV 4  5 L    Rob , Chantal, MAX
Wedstrijd van deze week is uitgesteld
ATTC 9 – TOV 5  5 M  5 – 0  Ary 0, Maaike 0
Ary geeft weer het goede voorbeeld. Lees zijn verhaal in  het gastenboek.
TOV 6 – Scylla 9  6 J  0 – 5  Dick 0 , Caroline 0
Ook Dick heeft weer een aantal interessante kanttekeningen geplaatst over deze wedstrijd en zo meer. Terecht weinig woorden over de wedstrijd zelve…
Docos 11 – TOV 7  6 I  5 – 0  Arnold 0 – Tom 0
Een zware nederlaag die zeker niet de ware krachtsverhouding weergeeft. Een niet geheel reglementaire service en een thuisploeg die rijkelijk werd voorzien van net-, maar vooral, randballen en dat speelde ons parten. Twee keer in 5 games, twee keer in vier games en nog een partij in 3 games werden ons teveel. Overigens bijzonder vriendelijke tegenstanders
 JEUGD TEAM
TOGB 4 – TOV 1  3 B  6 – 4  Florentin 2, Yelco 2, Ivan 0
Deze wedstrijd is al gespeeld op 7 sep. De aanvang van de jeugdcompetitie was eerder dan bij de senioren. Geneviève Dutruel meldde: de eerste 2 partijen verloren Ivan en Florentin. Het was kennelijk moeilijk om na de vakantie weer in het juiste wedstrijdritme terug te komen. Toen Yelco vervolgens zijn wedstrijd won kwam er weer wat geloof in het team. terug, hoewel het dubbel nog wel ruim verloren ging. Daarna wonnen Florentin (2x) en Yelco ook nog een keer. Ivan had vandaag helaas de wind niet in rug en kon geen partij winnend afsluiten.
TOV 1 – Dordrecht 1  3 – 7    Yelco , Bas 1, Florentin 2
De tweede wedstrijd eindigde weer in een nederlaag. Toch waren er kansen genoeg om er een gelijkspel uit te halen. Yelco in de eerste partij en Florentin in de 7e pot. Maar het mocht niet zo zijn, helaas. De tegenstander was 45 minuten te laat wat te maken had met de N444 en A44 die geheel afgesloten waren dit weekend en tot enorme files heeft geleid.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK
Ma 16 sep ATTC 13 – TOV 7
Di 17 sep TOV 5 – Reflex 8 (Team 5 zaaldienst)
Do 19 sep Spinmill 1 – TOV 3, Docos 13 – TOV 6
Vr 20 sep TOV 1 – Scylla 4, TOV 4 – ATTC 7 (Bardienst Sam v.d. Niet)
Za 21 sep TOV 1 jeugd – Papendrecht 1 (Bardienst Diana – moeder van Ivan)