Categoriearchief: RoTo

Onderstaand een e-mail die gisteren 18 juli is verzonden:

Beste TOV-ers,

De RoTo competitie gaat ook dit seizoen weer beginnen. Het vorige seizoen hebben we het, om bekende redenen helaas niet kunnen afmaken. Ik hoop dat dit het komende seizoen wel gaat lukken.
De RoTo is een interne competitie waaraan ieder seniorlid kan meedoen en in sommige gevallen ook niet-leden.
Voor hen die niet weten wat deze competitie inhoudt een korte uitleg.
In teams van 2 spelers wordt er tegen een andere teams gespeeld volgens een schema dat tevoren bekend wordt gemaakt.

  • Er wordt gespeeld in maximaal 3 games tot 21 punten (5x serveren). Iedere gewonnen game levert 1 punt op. Een wedstrijd kent hierdoor alleen in uitslag van 2-1 of 2-0.
  • De competitie wordt gespeeld in de periodes dat er geen NTTB competitie wordt gespeeld. Dat is dus van eind augustus tot half september, van eind november tot half januari en van eind april tot eind mei. De speelavond is (behoudens een enkele uitzondering) donderdag-avond aanvang 2.00 uur
  • Afhankelijk van het aantal ingeschreven teams spelen alle teams een keer tegen elkaar. De laatste jaren volgde hierna dan nog zogenaamde Paly-Offs. Bij een aantal inschrijvingen van meer dan 10 teams zullen de Play-Offs niet worden gespeeld
  • Er wordt gespeeld met een handicap systeem. Dat wil zeggen dat minder getalenteerde spelers voorsprongpunten krijgen ten opzichte van sterkere spelers. Het kan voorkomen dat geen punten voorsprong worden gegeven als de tegenstander nagenoeg even sterk is. (zulks ter beoordeling van de organisatie).
  • Een team kan bestaan uit 3 personen maar per wedstrijd spelen er 2 van de 3.
  • Het deelnemersgeld voor het komende seizoen is Euro 6.00 per persoon. Bij een team bestaande uit 3 personen betalen alle drie deelnemers dit bedrag.
  • De inschrijfgelden plus enkele donaties vormen het prijzengeld voor de winnaars.
  • Kijk voor verdere informatie en spelregels op de website ttvtov.nl > senioren > RoTo competitie

Op dit moment is nog niet duidelijk of het dubbelspel als gebruikelijk zal worden gespeeld of dat er een alternatief voor zal komen.
Ik hoop dat dit seizoen een groter aantal deelnemers zich zullen melden zodat er misschien meer teams kunnen worden gevormd.
Voor vragen en aanmeldingen graag een mail naar wss@ttvtov.nl met vermelding wie je teamgenoot is. Iedereen graag aanmelden ook de spelers die al jaren meedoen. Als je voor het eerst wilt meedoen maar heb je geen teamgenoot, geef dan toch ook even een mail, dan zoeken wij een partner…
Jullie deelname-mails zie ik graag voor 10 augustus tegemoet. Hou er rekening mee dat de eerste wedstrijden op donderdag 27 augustus zullen worden gepland!

Groet Tom Braams

Op donderdag 27 februari zijn de laatste drie wedstrijden van de kwalificatie ronde voor de RoTo gespeeld
De uitslagen waren: Chrido – G&G 6 – 4 |  Berok – Cardic 7 – 5 | De 2 J’s – Protest Team 7 – 4.. Hiermee zijn de deelnemers voor resp. de finalepoule en de poedelpoule bekend:
Finale Poule: DE KAATJES, ROES, CARDIC, PROTEST TEAM, DE 2 j’S
Poedel Poule: HAASNIET, BEROK, G&G, CHRIDO, DE RECREANTEN.
De persoonlijke resultaten, belangrijk voor een eventuele aanpassing van de handicaps zijn:
De gele en rode gekleurde namen hebben dus een aanpassing gekregen volgens het reglement. +65 % stijgt een groep en -35% daalt een groep. 
De spelers van groep G konden niet naar een andere groep en daarom is de handicap van groep G in zijn geheel met 1 punt verhoogd.

Het programma en de handicaps staan genoemd op de pagina “Play Offs” bij “RoTo competitie” onder hoofdstuk “competities”
Op 30 april gaan we beginnen met de play offs.

 

De Kaatjes zijn geplaatst voor de finale ronde in de RoTo competitie

Voor de Kaatjes was het gisteren alweer de laatste wedstrijd van de voorronde. Ondanks de nipte nederlaag tegen Cardic hebben zij een riante voorsprong opgebouwd en kunnen dus niet meer worden ingehaald door de concurrentie. De meeste andere teams hebben nog 1 of 2 wedstrijden te gaan, maar kunnen de achterstand dus niet meer overbruggen.
Wel is de strijd om de overige 4 plaatsen in de finale poule nog in volle gang. in de wetenschap dat per wedstrijd maximaal 10 punten kunnen worden gescoord heeft dus ieder team nog kans, al is het voor enkele teams alleen maar theoretisch.
Ga naar de RoTo pagina voor de huidige stand