Categoriearchief: Keek Op De Week

Als je het verslag leest van team 1 zie je dat ze bij uitwedstrijden op de terugweg even aanleggen bij de grote M of ergens anders waar wat te snacken valt. Dat doet mij denken aan de jaren 90 waarbij dat bij uitwedstrijden voor veel teams vaak een soort routine was. Om na afloop iets met de tegenstander te drinken werd niet veel gedaan. Onder het motto “dan drink ik liever iets bij TOV” kwamen teams na de uitwedstrijd nog even naar onze zaal om aan de bar wat te nuttigen. Toen bestonden de teams altijd uit 3 spelers dus besloeg een avond 10 partijen. Het werd dus later dan tegenwoordig bij duo-wedstrijden, maar toch werd de gang naar TOV dikwijls gemaakt. Voordat je dan een keer thuis was, was het vaak 01:00 geweest. Mijn vrouw was het daar, begrijpelijk, niet altijd blij mee.
Deze week zijn er 8 wedstrijden gespeeld hiervan werden er 6 gewonnen. Dat is een goed resultaat. Veel verslagen deze week. Lees ze allemaal in het gastenboek.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk39)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
De Beer 1 – TOV 1 2 E  0 – 5  Ingrid 2, Michiel 2 en het dubbel
Boomgaardshoek 1 – TOV 1 2 E  1 – 4 Ingrid 1, Michiel 2 en het dubbel
Team 1 had deze week twee verre uitwedstrijden, maar ze hebben het er prima vanaf gebracht met twee dikke overwinningen. Ze staan nu bovenaan. Lees het verslag in het gastenboek
Play Fair 3 – TOV 2  3 G  2 – 3   Jan 1, Ruud 1 en het dubbel
Opnieuw zo’n wedstrijd waarbij van de zwakkere tegenstander wordt gewonnen en waarbij de andere weer te sterk was en het dubbel de winst bracht.
Docos 5 – TOV 3  4 L  1 – 4  Peter 2, Chris 1 en het dubbel
Lees het verslag van Chris in het gastenboek
Docos 6 – TOV 4 4 N  4 – 1  Maaike 0, Ary 1
Het team moet zijn draai nog vinden in de vierde klas want tot nu toe zijn nederlagen hun deel.
Lees het verslag in het gastenboek.
S’70 1 – TOV  5 4 M  2 – 3  Rob 1, Cantal 1 en het dubbel
Behalve de winstpartij van Chantal die in 3 games werd beëindigd, gingen verder alle partijen in 4 games. Ook hier is een verslag te lezen in het gastenboek
De Traffers 5 – TOV 6  6 G  1 – 4  Tom, Martin Smits (inv) 1 + dubbel
Zie verslag in het gastenboek
TOV 7 – Reflex 6 6 H  5 – 0  Martin Johansson 0, Martin Smits 0
De beide Martins konden niet tot scoren komen. Op één na die in drieën ging, waren er steeds vier games nodig. Bij drie daarvan werd het in de laatste game 11-9

Programma komende week:
di 4 okt   >>>>> BARDIENST: Michiel vd Klugt
TOV 3 – Reflex 3
TOV 4 – Docos 6
TOV 6 – Docos 11
vr 7 okt
TOV 1 – Sorry 1
TOV 5 – Rijnsoever 5
 

Deze week zijn de resultaten beter dan de vorige week. Zo won team 1 hun wedstrijd evenals team 2 en 3. Team 6 heeft niet gespeeld en er waren twee  nederlagen te noteren voor team 5 en 7.
De komende week spelen alle teams een uitwedstrijd. Team 1 zelfs twee keer!

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk38)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Play Fair 1 2 E  3-2  Ingrid 1, Michiel 1 en het dubbel
Het was de eerste wedstrijd voor team 1 met een hoopvol resultaat. De laatste competities wist het team ternauwernood degradatie te voorkomen, dus winst in de openingswedstrijd is sowieso zeer welkom. Ingrid en Michiel wonnen beiden van dezelfde tegenstander maar anderzijds verloren ze van de andere. Het dubbelspel was de beslissende factor. Geen potten in 5 games. Alles werd in drie of vier games beslecht. Hopelijk krijgt dit succes een vervolg in de volgende ontmoetingen.
Over volgende gesproken, komende week speelt Team 1 twee keer in resp. Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. Kunnen dus letter veel kilometers maken. Veel succes.
TOV 2 – Reeuwijk 1  3 G  3 – 2   Jan 1, Ruud 1 en het dubbel
Het score verloop was een kopie van wat team 1 realiseerde, winnen van dezelfde en verliezen van de andere en ook hier was het dubbel de winstgever, wel in 5 games
ATTC 2 – TOV 3  4 L  2 – 3  Peter 1, Chris 1 +  het dubbel
Vorige week maakte Chris een verslag dus ik ga er maar van uit dat hij dat nu weer doet. Even afwachten dus. Ook hier twee keer winst op dezelfde tegenspeler en twee keer verlies op de andere en het dubbel winnen in 5 games
ATTC 4 – TOV 4 4 N  5 – 0  Maaike 0, Ary 0
Zie verslag van Ary in het gastenboek
TOV  5 – Play Fair 5 4 M  1 – 4  Rob 1, Cantal 0
Rob wist de eer nog te redden en het dubbel was een 5-gamer, maar wel verlies.
TOV 6  6 G    Tom, Arnold, Dick
De wedstrijd voor deze week is uitgesteld
TOV 7 – Reflex 6 6 H  2 – 3  Martin Johansson 1, Martin Smits 1
Zie het verslag van Martin Smits in het gastenboek

Programma komende week:
ma 26 sep
S’70 1 – TOV 5
di 27 sep
De Beer 1 – TOV 1
do 29 sep
Boomgaardshoek 1 – TOV 1
Docos 5 – TOV 3
De Treffers 5 – TOV 6
vr 30 sep
Play Fair 3 – TOV 2
Docos 7 – TOV 4
Kwiek 5 – TOV 7

 

De competitie is weer van start gegaan. Van de 7 teams traden er maar 4 in het strijdperk. De andere teams nog niet omdat de wedstrijden voor hen waren uitgesteld.
De resultaten van deze week waren matig 3 nederlagen en 1(nipte) winst. Zoals jullie gewend zijn geef ik onderstaand de resultaten met hier en daar wat commentaar. Wel wil ik weer een beroep doen op alle teams om in het gastenboek een kort verslag te plaatsen waarnaar ik dan in deze rubriek zal verwijzen. Een paar opmerkingen is al genoeg maar als je meer te melden hebt: ga je gang!

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk37)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1  2 E    Ingrid, Michiel 
De geplande wedstrijd tegen Boomgaardshoek is uitgesteld naar donderdag 29 sept.
TOV 2 –  3 G     Jan, Ruud
Wedstrijd TOV 2 – Reeuwijk 1 uit uitgesteld naar dinsdag 20 sept
TOV 3 – Play Fair 4  4 L  3 – 2  Peter 1, Chris 1 +  het dubbel
We zijn gewend dat Chris meestal een verslag plaatst, maar misschien moet hij nog in het juiste ritme komen. Omdat ik naast hen mijn wedstrijd speelde kan ik wel een kleine indruk geven. De twee jonge Play Fair spelers speelden erg sterk en TOV had het bij tijd en wijle moeilijk. En dat voor een team dat uit de 3e klas was gedegradeerd. Wat Chris de opmerking ontlokte dat een kampioenschap wel moeilijk zou worden. Nou kan je er bij een eerste wedstrijd natuurlijk nog niets van zeggen. Mogelijk is Play Fair een kampioenskandidaat en dan heb je nu al lekker één punt meer. Over “meer” gesproken, er lopen bij Play Fair veel leden rond met de achternaam v.d. Meer is mij opgevallen. Ook bij deze pot was een v.d. Meer van de partij en een hele goeie! Peter werd door hem in 3 games teruggewezen en Chris kon nog een gamepje pakken maar kon toch ook niet winnen. De ander Play Fair speler was wat makkelijker. Hiervan won Chris in 5 games en Peter verschalkte hem in 3 games. Het dubbel was dus cruciaal en werd weliswaar gewonnen maar daar waren ook 5 games voor nodig.
19-9-22: Intussen staat in het gastenboek de visie van Chris
TOV 4 4 N    Maaike , Ary, Hans
De thuiswedstrijd tegen Rijnsoever 4 is uitgesteld naar 25 okt
ATTC 3 – TOV  5 4 M  4 – 1  Rob 1, Cantal 0
Ja een klasse hoger spelen is altijd niet eenvoudig. Rob begon heel voortvarend door in 3 games te winnen. De derde zelfs met 3-11. Maar daarna werd jammer genoeg niet meer gescoord
TOV 6 – Reflex 5 6 G  0 – 5  Tom 0, Arnold 0
Dit lijkt een grote nederlaag en dat was het natuurlijk ook wel, want er was slechts een partij die in 5 games ging en alle andere werden in 3 games beslist. Maar de helft van de gespeelde games hadden het minimale verschil van 2 punten en zes games boven de 10 punten. Allemaal wel aardig, maar het blijven 0 punten !!
ISV GOUDA 2 – TOV 6 6 H  4 – 1  Johansson 1, Smits 0
Ja, een ruime nederlaag voor het debuterende team. Omdat beide spelers Martin heten heb ik maar gekozen om ze bij achternaam aan te duiden. Het gaat dus om Martin Johansson en Martin Smits. (Als het een RoTo team zou zijn noemde ik ze M+M’s) Johansson begon met een winstpartij in 5 games, waarna Smits en het dubbel beide in drie games naar de goudse spelers ging. Toen speelde Smits tegen de speler waarvan Johansson had gewonnen. Zonder twijfel had Smits snode plannen met deze tegenstander, maar in een gelijk opgaande strijd ging de winst in 5 games naar de thuisspeler. In de laatste partij had Johansson weinig verweer en dus ging de winst naar opnieuw naar de ISV-speler

Programma komende week:
ma 19 sep
TOV 7 – Reflex 6
di 20 sep
TOV 2 – Reeuwijk 1
ATTC 2 – TOV 3
ATTC 4 – TOV 4
vr 23 sep
TOV1 – Play Fair 1
De Treffers 2 – TOV 2
TOV 5 – Play Fair 5

We zijn weer een week verder. De clubkampioenschappen zijn gespeeld. De start van de nieuwe competitie is deze week. Er zijn al wel diverse wedstrijden verzet en het is daarom aan te raden om de agenda op deze website in de gaten te houden als je wilt weten wie er op een bepaalde dag moet spelen.

Bestuurscrisis
Kijkend naar de “Keek” van vorige week moet je constateren dat op het meest belangrijke punt nog steeds geen enkele ontwikkeling is. Ik bedoel dus de invulling van een nieuwe voorzitter. Iedereen denkt kennelijk dat een ander het wel zal doen, maar die ander denkt hetzelfde en dus gebeurt er niets. Het is niet ondenkbaar dat dit tot het einde van TOV kan leiden! Zeker is dat de andere bestuursleden hun motivatie ook aan het verliezen zijn. ER MOET SNEL IETS GEBEUREN!!!!!

Clubkampioenschappen
Voor het verslag klik hier

RoTo competite
Deze staat nu stil tot 6 december

Competitie
De volgende wedstrijden staan deze week op het programma:
maandag 12 sep 
ATTC 3 – TOV 5
dinsdag 13 sep (geen bardienst)
TOV 3 – Play Fair 4
TOV 6 – Reflex 5
vrijdag 16 sep
ISV Gouda – TOV 7

De wedstrijden van team 1, 2 en 4 zijn uitgesteld.

Dat was het voor deze keer.

Tom Braams

 

 

Gebruikelijk is dit de rubriek waarin de belevenissen van de competitieteams worden vermeld en worden toegelicht d.m.v. uitslagen, verslagen en standen. Zo ver zijn we nog niet want de NTTB competitie begint pas op 12 september. Maar er zijn toch wel een paar andere dingetjes die jullie aandacht verdienen. Neem nou maar:

     De BESTUURCRISIS…
Ik las laatst een bericht dat het zo opvallend is dat verenigingen meestal worden gerund door oudere vrijwilligers. Dat is bij ons, eigenlijk, niet anders, maar we hebben wel het geluk te beschikken over een uitstekend bestuur, maar dit verdient wel aanvulling.
Zo heeft Chris Andree minstens al een jaar geleden aangegeven te stoppen als voorzitter. Na vele jaren vindt hij dit genoeg en heeft nadrukkelijk aangestuurd op opvolging o.a. met een verduidelijking van het takenpakket, desondanks vooralsnog niet leidend tot het gewenste resultaat. Het behoeft geen betoog hoe belangrijk opvolging is. Het is een bedreiging voor het voortbestaan van onze vereniging!  Er moet toch wel iemand zijn die deze taak op zich kan nemen. Jij misschien? Waarom niet!

Ook ik loop al een tijd rond met het idee dat het na 35 jaar tijd wordt voor een nieuwe wedstrijdsecretaris. Op zich niet eens zo’n inspannende taak. Ik heb alleen de fout gemaakt om er in de loop der jaren allerlei andere taken bij te nemen zoals, de website, diverse toernooien waaronder de RoTo competitie en de ledenadministratie.
Voor de website hebben Martin Smits en Jacco Klinkenberg zich al opgeworpen in welke vorm etc moeten we nog onderling uitwerken, maar dat ziet er wel goed uit.
Nou de rest nog en met name het wedstrijd secretariaat, Er moet toch wel iemand zijn die deze taak op zich kan nemen. Jij misschien? Waarom niet!

De ROT0 COMPETITIE…
Er zij nu 3 rondes gespeeld en het staat nu even stil voor de clubkampioenschappen van komende week en daarna de start van de NTTB najaarscompetitie. Pas op 6 december, als de Sint al in Sevilla is teruggekeerd en zijn knechten heeft ontslagen, gaan we verder met de RoTo. In de tussentijd moet nog wel één wedstrijd worden ingehaald ( Chrido- De Recreanten). Ik stel voor dat op een maandagavond in oktober te doen.
Intussen is team “De Herintreders” de lijstaanvoerder, maar er is nogal een verschil in gespeelde wedstrijden dus ze hoeven de vlag nog niet uit te steken. Voor de stand klik hier

    De CLUBKAMPIOENSCHAPPEN…
Maandag beginnen we met de clubkampioenschappen in deze eerste ronde spelen 9 deelnemers tegen elkaar in twee poules, één met 5 deelnemers en de andere met 4. De nrs 1 t/m 4 spelen nog een vervolgwedstrijd en de  winnaars hiervan kunnen meedoen aan de volgende ronde op woensdag.
Voor de woensdag zijn 9 deelnemers aangemeld plus de 4 gepromoveerden van maandag heeft tot gevolg dat de 13 spelers worden verdeeld over 3 poules (2 x4 en 1x 5).
Hier plaatsen de 3 winnaars zich voor de finaleronde op vrijdag. De vierde die door gaat komt uit de nummers 2 van de poules die onderling gaan uitmaken wie dat is d.m.v. onderlinge wedstrijden.
Voor de finale ronde op vrijdag zijn 6 spelers opgegeven aangevuld met de 4 van woensdag, spelen zij in 2 poules van 5 spelers. Hierbij zullen de nrs 1 en 2 van de poules kruiswedstrijden spelen uiteindelijk leidend tot de clubkampioen 2022.

Bardienst: Vrijdag heb ik een mail gestuurd aan alle senioren met de vraag wie op woensdag en/of vrijdag de bardienst op zich wil nemen. Hierop kreeg ik slechts 1 reactie van iemand die zich excuseerde omdat deze op beide avonden was verhinderd. Wie o wie wil zich op een van deze avonden beschikbaar stellen???

Dit was het weer voor deze week. Volgende week een terugblik op de clubkampioenschappen en een vooruitblik op de NTTB competitie en verder wat er zich nog gaat voordoen.

Tom Braams