Categoriearchief: Keek Op De Week

De competitie zit erop. De vorige week zijn alle eindstanden gepubliceerd. Nu gaan we naar het einde van het seizoen toe met de gebruikelijke barbecue op zaterdag 28 mei. De belangstelling is goed met nu zo’n 30 inschrijvingen. Voor de volledigheid nog maar even het programma van de 28e mei:

vanaf 14.00 uur de laatste ronde van de RoTo competitie. Zie onder de uitslagen van deze week, de stand en het programma voor de 28e.
van 16:45 – 17.15 uur korte ALV i.v.m. de wijziging van de statuten
17.30 uur uitreiking RoTo prijzen
vanaf ca 18:00 uur Barbecue

Er is nog hulp nodig voor de bar gedurende de BBQ. Marijke van Sas heeft zich al aangemeld, maar er moeten er nog een paar  bij zodat er afgewisseld kan worden. Laat me even weten of je hieraan wilt meedoen.

NTTB Najaarscompetitie:
De  nieuwe competitie begint in de week van 12-17 september en duurt tot en met de
week van 21 – 26 november. De teams moeten voor 3 juli worden ingeschreven. Ik ga uit van dezelfde teams als deze competitie maar meer teams zijn van harte welkom! Wil je meer informatie neem dan contact met mij (Tom) op.

Nieuwe RoTo-competitie:
In augustus starten we met de nieuwe RoTo competitie. Deze competitie wordt rondom de NTTB competities gespeeld zodat een speler, die aan beide competities meedoet, niet twee keer in één week hoeft te spelen. (uitzonderingen daar gelaten…). Ik denk dat alle teams van de huidige RoTo competitie ook de volgende weer meedoen. Zelfs heeft zich al een nieuw team aangemeld en hopelijk volgen er nog meer.

UItsagen RoTo competitie deze week:

 Haasniet
(Chantal de Haad, Sam v.d. Niet)
 –  Berok
(Okker Parlevliet, Jan Hoek)
5 – 7
 De Kaatjes
(Ary Hoogeveen, Maaike Verkade)
 –  Chrido
( Hans Konings, Chris Andree)
10 – 3
De Recreanten
(Lenie v. Dijk, Wim Dekker)
 –  Roes
(Esmee Valk, Rob Langelaan)
 6 – 7
Protest Team
(Tom Braams, Arnold Geerlings)
 –  De Herintreders
(Richard v Egmond, Patrick Vink)
 8 – 3

Programma 28 mei
Berok – De Herintreders
Haasniet – Protest Team
De Kaatjes – G & G
Chrido – Roes
Stand:

Per wedstrijd zijn maximaal 10 punten te behalen dus er kan nog heel wat veranderen aan deze stand!!!

De laatste wedstrijden zijn deze week gespeeld. Er zijn 2 opvallende feiten te noemen nl. het kampioenschap van team 4 dat de 4e klas gaat proberen en de andere is de degradatie van team 3 die nu ook in de 4e klas gaat uitkomen. De andere teams hebben zich kunnen handhaven. Het ene team wat makkelijker dan het andere. Onderstaand de eindstanden en  de twee wedstrijden die deze week nog zijn gespeeld.
NTTB Najaarscompetitie:
Nu deze competitie is afgelopen moet er gelijk alweer gedacht worden aan de volgende, de najaar competitie. Deze begint in de week van 12-17 september en duurt tot en met de
week van 21 – 26 november. De teams moeten voor 3 juli worden ingeschreven. We gaan uit van dezelfde teams als deze competitie maar er zijn wat geluiden dat er nieuwe teams bij zouden kunnen komen, iets wat we uiteraard van harte toejuichen! Competitie spelen is het leukste wat er is en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je niet goed genoeg kunt spelen. Dan zal je misschien weinig winnen maar je doet veel ervaring op en gaandeweg gaat het steeds beter. Een team bestaat uit 2 spelers maar per team kunnen er 4 worden ingeschreven en kan er gerouleerd worden. Wil je meer informatie neem dan contact met mij (Tom) op.
28 mei – RoTo slotronde, extra ALV, BBQ
Nog maar eens attentie gevraagd voor deze datum. Eigenlijk zou je ervan uitgaan dat de deelnemers aan de RoTo automatisch blijven voor de ingelaste korte ALV en vooral ook om aan de BBQ mee te doen. Maar dan moeten ze zich voor het laatste onderdeel wel even opgeven (als ze dat nog niet hebben gedaan).
Nieuwe RoTo-competitie:
In augustus starten we ook weer met de nieuwe RoTo competitie. Deze competitie wordt rondom de NTTB competities gespeeld zodat een speler, die aan beide competities meedoet, niet twee keer in één week hoeft te spelen. (uitzonderingen daar gelaten…). Ik denk dat alle teams van de huidige RoTo competitie ook de volgende weer meedoen. Zelfs heeft zich al een nieuw team aangemeld en hopelijk volgen er meerdere.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk17)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 2 D    Ingrid, Michiel
 Ze hebben het toch nog gered om in de 2e klas te blijven zoals zo vele voorgaande keren. Wat zou iets meer training hen helpen om hoger te eindigen. De twee onderste teams degraderen dus dankzij dat ene puntje meer dalen Docos en ATTC af naar de 3e klas.
eindstand:

TOV 2  3 G   Ruud, Jan
In de 3e klas en lager degradeert alleen de onderste. Het was spannend rondom de degradatie. Vier teams kwamen in aanmerking. Gelukkig ontliep TOV dit lot ten kosten van bijna naamgenoot TOP. Het onderlinge verschil tussen de 4 degradatie kandidaten was slechts 3 punten!
eindstand:
TOV 3   3 I    Peter, Chris 0 
Eigenlijk moest TOV 3 nog een wedstrijd spelen, maar omdat daarvoor geen datum was te vinden en bovendien zou de uitwedstrijd tegen de koploper, die al kampioen was, een kansloze missie zijn. De wdstrijd zal dus niet worden gespeeld en het TOV team zal zich moeten schikken in de degradatie.
eindstand:
VVV 5 – TOV 5 5 H 0 – 5  Rob 2, Chantal 2, + winst dubbel
Ze waren dus al kampioen maar deze winst onderstreepte het succes. Vermeldingswaard is wel dat Chantal de topscoorder werd in de poule. Zij verloor slechts 2 individuele wedstrijden en scoorde daarmee liefst 86%!
eindstand:

ATTC 8 – TOV  5 6 E  2 – 3  Arnold 2, Tom 1
Vooraf dacht ik dat ik tegen de ene tegenstander kansen had en tegen de andere niet. Dat pakte precies andersom uit, maar Arnold won ze gewoon allebei al moest hij in de laatste partij het onderste uit de kast halen, Ellenlange rally’s eisten volledige concentratie en het lukte!
De wedstrijd op zich was voor de statistieken want geen van de teams kon degraderen noch promoveren. Gewoon een lekkere pot dus.
Woord van dank nog voor Patrick voor de opvang van de wedstrijden waarin ik door een medische ingreep helaas niet kon spelen en getuige de persoonlijke resultaten heeft hij dat uitstekend gedaan!
eindstand:

Programma komende week
DI 17 mei 

RoTo competitie:
Haasniet – Berok
De Kaatjes – Chrido
De Recreanten – Roes
Protest Team – De Herintreders
 

Zelfs deze nieuwe week moeten er nog wedstrijden worden gespeeld voor de competitie. In feite maar 1 wedstrijd omdat de nog resterende partij van team 3 er niet meer toe doet. Ook de laatste wedstrijd voor team 5 is niet van wezenlijk belang en dient slechts voor de statistieken. In diverse poules worden de komende week nog de laatste ontmoetingen gespeeld. Om deze reden zal ik volgende week de definitieve eindstanden publiceren. Wel kan ik alvast zeggen dat team 1 het vege lijf heeft gered en in de 2e klas zal blijven. Team 3 is helaas gedegradeerd en moet via de 4e klas weer zien terug te keren naar de derde. Team 2 en 5 blijven in dezelfde klasse uitkomen en team 4 werd, zoals ik vorige week al meldde kampioen in de 5e klas en gaat in het najaar ook de vierde klasse proberen.
Andere activiteiten
Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen voor de activiteiten die op 28 mei zullen plaatshebben. Dat gaat als eerste over de eerste RoTo competitie finale daarna de extra ALV over de statuten van TOV en tenslotte het BBQ feest. Hiervoor zijn al heel wat inschrijvingen binnen gekomen maar nog lang niet alle leden hebben gereageerd. Wacht niet langer en laat weten of je meedoet aan dit jaarlijkse hoogtepunt van TOV

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk19)
 wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 2 – Spinmill 1  3 G  2-3   Ruud 0, Peter (inv) 1 en winst dubbel
Met deze uitslag blijft team 2 in de derde klas

Programma komende weken
MA 09 mei 
   VVV 7 – TOV 4

DI 10 mei
   ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5
   ROTO COMPETITIE:
   De Kaatjes – Roes
   Haasniet – Herintreders 

VR 13 mei
ROTO COMPETITIE:
   Protest Team – Berok
   De Recreanten – G & G

De competitie nadert het einde en dat geeft hier en daar de nodige spanning en afhankelijkheid van uitslagen van concurrerende verenigingen om de spanning wat inzichtelijk te maken vermeld ik weer de stand van de diverse teams en het resterende programma
Maar zeker is… dat team 4… kampioen is!!!

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk17)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 – Docos 2 2 D  4 – 1  Ingrid 1, Michiel 2 + winst dubbel
De gewenste ruime overwinning is bereikt maar daarmee is het degradatiespook zeker nog niet geweken.  Helaas verslikte Ingrid zich in de laatste partij door in 5 games ten onder te gaan
(11-13 in de 5e game) Als Docos wint van ATTC degradeert TOV, want in deze klasse degraderen 2 teams. Thuis won Docos met 3-2. Het ziet er dus toch wat somber uit!

resterend programma:
2 mei :Salamanders – ATTC
6 mei: ATTC – Docos 
 
TOV 2 – TOP 2  3 G  3 – 2   Ruud 1, Jan 1 winst dubbel
Het was jammer dat Jan de laatste partij niet kon afmaken. Pijn in de rug maakte hem na 3 games onmogelijk om verder te spelen. Dus ging het punt naar TOP. Vanaf deze klasse, en lager dus, degradeert alleen de onderste. Het is niet aannemelijk dat TOP in staat zal zijn om de koploper te verslaan. Ook moet TOV in staat worden geacht om tegen Spinmill een paar puntjes te scoren. Hoewel … uit werd nog met 4-1 verloren.
resterend programma:
2 mei: TOP – Scylla
3 mei: TOV – Spinmill 
TOV 3 – HTTV-070 1  3 I  2 – 3  Peter 1, Chris 0 winst dubbel
Twee partijen werden in 5 games beslist en beide keren in het voordeel van de Hagenezen. Het is niet waarschijnlijk dat TOV zou kunnen winnen van Salamanders die met nog 2 wedstrijden te gaan al kampioen zijn! Thuis kon TOV niet scoren tegen het team uit Wateringen. Te vrezen is dat TOV 3 zal moeten berusten in degradatie.
resterend programma:
2 mei: Salamanders – TOV
2 mei: HTTV-070 – Smash
9 mei: Salamanders – Doing 
Taverzo 8 – TOV 4  5 H  1-4  Rob 2, Chantal 1, + winst dubbel
KAMPIOEN!!, want het onderlinge resultaat tegen ATTC was 1-4 winst en 3 – 2 verlies. Tezamen dus gunstig voor TOV. Dit dus voor het geval TOV in de laatste wedstrijd tegen VVV geen enkel punt zou scoren, maar dat gaat zeker niet gebeuren.
GEFELICITEERD TOV 4 !!!
resterend programma:
9 mei: VVV – TOV 
TOV  5 – Rijnsoever 7 6 E  2 – 3  Arnold 1, Tom 1
Leuk team om tegen te spelen. Het zal me niet verbazen als zij uiteindelijk nog kampioen worden. Zowel Arnold als ik wonnen van Fé  (een helft van een tweeling. Haar zusje Luna speelt ook in dit team) maar Job was te sterk voor ons. Wel konden we beiden een game van hem afsnoepen maar daar bleef het dan ook bij. Gezien het programma is een 3e plaats, al is het op ruime  afstand van de nrs 1 en 2, ons deel. Eerlijk gezegd vinden wij dat prima want ons niveau reikt nauwelijks hoger. Dan heb ik het wel over tafeltennis, op ander gebied reiken wij tot buiten het gezichtsveld van menigeen (zo sprak hij, niet geheel zonder eigenwaan…) 
resterend programma:
2 mei: Rijnsoever – Pecos
6 mei: Rijnsoever – De Treffers
10 mei: ATTC – TOV 

Programma komende weken
MA 02 mei 

Salamanders 3 – TOV 3
DI 03 mei
TOV 2 – Spinmill 1

MA 09 mei 
VVV 7 – TOV 4
DI 10 mei
ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5

 


Deze week  kwamen maar 3 teams van de 5 in actie. Onderstaand de resultaten.
De Algemene vergadering die op dinsdag werd gehouden werd goed bezocht. Beter, in ieder geval, dan we de laatste jaren gewend waren.
Verder werd gisteren het Elly Verkade Toernooi gespeeld. Met 24 deelnemers was het een groot succes. Later zal er op de website nog verder op worden ingegaan.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk16)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Rijnsoever 1 – TOV 1  2 D  2 – 3  Ingrid 1, Michiel 1 + winst dubbel
Komende vrijdag speelt TOV 1 de laatste wedstrijd tegen Docos. Om zich veilig te stellen voor degradatie zal een ruime overwinning noodzakelijk zijn. Het vervelende is dat de concurrentie vaak nog 2 wedstrijden te speen heeft. Eerst dus maar ruim winnen en dan lijdzaam afwachten.
Play Fair 3 – TOV 2  3 G  4 – 1   Ruud 0, Jan 1
TOV heeft 3 punten voorsprong op TOP, dat aanstaande dinsdag op bezoek komt. Een ruime overwinning moet volstaan om zich te handhaven in de 3e klas.
De wetenschap dat TOP in de laatste wedstrijd tegen koploper Scylla moet geeft enig vertrouwen op een gunstige afloop.
TOV 3   3 I    Peter , Chris 
geen wedstrijd
TOV 4 – Scylla 4 5 H  3 – 2  Rob 1, Maaike 1 + winst dubbel
Door deze overwinning komt promotie nar de 4e klas steeds dichterbij. Weliswaar staat TOV nu 1 punt achter op ATTC, maar ATTC speelt nog maar 1 wedstrijd terwijl TOV nog 2 keer moet spelen en beide wedstrijden tegen laag geplaatste tegenstanders.
TOV  5  6 E    Arnold, Tom
Wedstrijd uitgesteld tot 10 mei

Programma komende weken
DI 26 apr 
TOV 2 – TOP 2
TOV 3 – HTTV-070 1
TOV 5 – Rijnsoever 7
DO 28 apr
Taverzo 8 – TOV 4
VR 29 apr
TOV 1 – Docos 2

MA 02 mei 
Salamanders 3 – TOV 3
DI 03 mei
TOV 2 – Spinmill 1

MA 09 mei 
VVV 7 – TOV 4
DI 10 mei
ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5