Categoriearchief: toernooien

Clubkampioenschappen

Als de Corona-reglementen niet verder wijzigen gaan we de clubkampioenschappen 2021 houden op donderdag 16 december, dinsdag 21 december en mogelijk ook op dinsdag 28 december.
 
Op 16 december start de C-groep bestaande uit de recreatiespelers volgens onderstaande lijst. Dit is een op zichzelf staand toernooi met
een prijsje (in de vorm van een aandenken) voor de winnaar. De winnaar heeft het recht om te “promoveren” naar de B-groep
 
De B-groep speelt op dinsdag 21 december. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen in combinatie met groep A. Als de A-groep niet wordt gecombineerd
is de winnaar van groep B gerechtigd om te promoveren naar groep A.
 
Als er een aparte groep A komt dan wordt dat gespeeld op dinsdag 28 december en hieruit volgt dan de definitieve Clubkampioen. Zo niet, dan zal
de finale ronde ook op 21 december worden gespeeld. 
 
Nogmaals: het aantal inschrijvingen is van belang of er apart een A- en B-kampioenschap gespeeld zal worden.
 
Andere jaren ging de organisatie ervan uit dat ieder genoemd lid ook zou meedoen en dat men zich alleen maar hoefde af te af te melden als men verhinderd
was. Dat werkte niet echt goed en daarom is het nu de bedoeling dat men zich gewoon als deelnemer aanmeldt.
 
DUS: stuur even een mailtje naar wss@ttvtov.nl en meld daarin of je meedoet maar ook als je niet meedoet. Wacht niet de mail te sturen tot het laatste
moment want om snel inzicht krijgen in de deelname is voor de organisatie wel zo prettig.
 
Zoals je hebt kunnen lezen in de mail van Chris over de Corona regels is de kantine gesloten en is het van belang dat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd.
Neem dus drinken mee van huis en blijf in de zaal als je niet hoeft te spelen.
 
Sluitingsdatum inschrijvingen: 9 december 2021
 
Groepsindeling:
Groep C Groep B Groep A
donderdag 16 december dinsdag 21 december dinsdag 21 of 28 december
Beuk Marc Braams Tom Andree Chris
Dekker Wim Dutruel Florentin Does Jan
Dijk v. Lenie Duijn v. Jaap Hoek Ingrid
Haveman Lydia Egmond v. Richard Hoogeveen Ruud
Nooijen Toine Geerlings Armold sr Klugt v.d. Michiel
Ploeg v.d. Nellie Geerlings Arnold jr Kremer de Jos
Richters Riender Haas de Chantal Passchier Jelle
Sas v. Marijke Hoogeveen Ary Ploeg v.d. Ted
Savenije Heleen Houwaart Kees  
Schalks Ton Kranefuss Yelco
Smits Martin Langelaan Rob
Stuifbergen Jack Niet v.d. Sam
Viljoen Jastin Parlevliet Okker
  Turk Gerard
Valk Esmee
Verbeek Dick
Verkade Maaike
Vink Patrick
 
Aanvang alle avonden 19.3 uur
 
Rond 10 december zal duidelijk zijn of we het kampioenschap zullen spelen in 2 of 3 rondes. De spelers die zich hebben opgegeven krijgen dan nader bericht.
 
Als jij niet wordt genoemd en je wilt toch graag meedoen stuur dan ook een mail en je wordt dan aan de lijst toegevoegd.
 
Tom Braams
De tafeltennis mogelijkheden zijn tegenwoordig helaas nogal beperkt en van de mogelijkheden die er zijn wordt maar beperkt gebruik gemaakt. Niet iedereen komt ertoe om met een ander af te spreken om een uurtje te gaan spelen. Ook het feit dat de bar niet toegankelijk is helpt daarbij ook niet echt. Ook de RoTo staat stil omdat de huidige beperkingen niet toestaan om achtereen tegen verschillende personen te spelen. Door dit alles dreigt het clubgevoel in te zakken. Maar… om dat tegen te gaan is bedacht om een individuele interne competitie te spelen
met de naam:
 C-cup
De “c” is afgeleid van Corona, maar omdat we niet steeds hiermee geconfronteerd willen worden noemen we het dus de C-cup (niet te verwarren met een bepaalde maatvoering…)
De opzet is als volgt:
– Er wordt gespeeld in games tot 21 punten op de “Best Of Five” manier. Iedere gewonnen game is een punt. Hierdoor zijn de uitslagen dus altijd 3-0, 3-1 of 3-2, of andersom natuurlijk.
– minder sterke spelers krijgen een zgn. handicap (punten vóór op sterkere spelers). De handicap is gerelateerd aan de handicap die bij de RoTo geldt, maar in sommige gevallen zal daarvan worden afgeweken. Voor hen die niet deelnemen aan de RoTo zal een handicap worden toegekend op basis van de geschatte sterkte.
– de wedstrijden zullen worden gespeeld op verschillende tijdstippen overdag en ’s avonds afhankelijk van de beschikbaarheid van de spelers.

– maximaal kan er op 3 tafels tegelijk worden gespeeld, dus 3 wedstrijden tegelijk.

De verwachting is dat een wedstrijd, met wat inspelen vooraf, zo’n 3 kwartier duurt. Helaas kan er geen gebruik worden gemaakt van de bar en van de douches. Het is aan te raden om zelf een fles water o.i.d. mee te nemen. Na de wedstrijd is het de bedoeling dat men meteen vertrekt.
Deelname is gratis voor alle senioren, ook voor de RoTo-leden en inlopers! Hoe meer ziel hoe meer vreugd!
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen poules worden gemaakt. Na de poule wedstrijden volgen dan de gebruikelijke finales.
Bijgaand een inschrijfformulier. Hierop moet je behalve de normale gegevens duidelijk invullen wanneer (op welk dagdeel) je NIET kunt spelen. Zij die overdag werkzaam zijn worden vanzelfsprekend alleen ’s avonds ingedeeld.
Intussen heb ik ook een mogelijkheid gemaakt om on line in te schrijven.
Door hier te klikken kom je op deze pagina.
Het is de bedoeling dat we in de tweede week van januari met deze competitie gaan beginnen. Omdat de indeling best een puzzel zal zijn is het verzoek om vòòr kerst in te schrijven, maar liefst zo gauw mogelijk!
Ik hoop op veel inschrijvingen…
Tom Braams

Michiel v.d. Klugt is gisteren ( 21-1-2020) clubkampioen 2020 geworden. In de finale versloeg hij Peter de Haas afgetekend met die keer 11-7. In de halve finale bleef hij ook Ingrid Hoek de baas al waren daar 4 games voor nodig. Ook in zijn poule bleef hij ongeslagen en stond zijn tegenstanders slechts twee keer een vierde game toe.

Beker en bloemen voor kampioen Michiel v.d. Klugt
Aan het kampioenschap werd door 15 spelers deelgenomen. Vooraf waren dat er 16, het ideale aantal want dan zou er in 4 poules van 4 gespeeld kunnen worden en zou er ruimte zijn voor een tussenronde waarbij de als 2e geëindigde spelers nog en mogelijkheid zouden hebben om verder te komen. Het liep echter anders. De afzegging 2 uur voor de aanvang kon nog opgevangen worden, maar helaas was er ook een speler die zonder bericht wegbleef waardoor het toernooi moest worden omgegooid en werd er gespeeld in 3 poules van 5 spelers.
De poules werden gewonnen door Michiel v.d. Klugt, Chris Andree en Peter de Haas. Ingrid Hoek completeerde, als beste 2e, het viertal die de halve finale ingingen. Zoals gezegd won Michiel van Ingrid en Peter versloeg Chris. Beide wedstrijden werden beslist in 4 games,
Het was al half twaalf toen de finale partij kon beginnen

 

 

Vanavond (nu eigenlijk al gisteren) is de voorronde gespeeld van de clubkampioenschappen eigenlijk zou je het beter het kwalificatietoernooi kunnen noemen. 12 gegadigden namen deel en er werd in 3 poules van 4 spelers gestreden voor de kwalificatie in het hoofdtoernooi van volgende week dinsdag 21 januari. De resultaten waren:
Poule 1: 1. Rob Langelaan 2. Caroline Valk 3. Esmee Valk 4. Lenie v. Dijk
Poule 2: gelijk eindigden: Maaike Verkade, Arnold Geerlings sr, Patrick Vink. 4e werd Wim Dekker. Na telling van de games werd 1. Patrick Vink 2. Maaike Verkade 3. Arnold Geerlings
Poule 3: 1. Richard v. Egmond, 2 Okker Parlevliet, 3. Tom Braams 4. Toine Nooijen
Patrick Vink, Richard v. Egmond en Rob Langelaan promoveren dus naar het “hoofdtoernooi”. Behalve deze drie doen verder aan het hoofdtoernooi mee:
Jelle Passchier, Bert Sargentini, Chris Andree, Sam v.d. Niet, Ingrid Hoek, Ted v.d. Ploeg, Michiel v.d. Klugt, Jos de Kremer, Ruud Hoogeveen, Peter de Haas en Arnold Geerlings jr.
Bij de voorrondes werd duidelijk dat Patrick en Richard duidelijk even sterk, of eigenlijk nog beter, tevoorschijn kamen dan in de periode dat zij eerder lid waren van TOV. Dat was in 2006 toen ze in de 6e klas een derde plaats behaalden, maar toen wel aan het tobben waren met een derde speler. Toen bestond de duo competitie nog niet en de derde speler liet het nogal eens afweten.  Zij zouden nu zonder twijfel een goed figuur slaan in de 5e klas.
ik ben erg benieuwd hoe zij het er vanaf brengen volgende week.
Zoals gebruikelijk was er weer een gezellige nazit met een vooruitblik naar donderdag wanneer de RoTo weer aan bod komt.
Tom

 

 

 

Snertdag

Met zo’n 25 aanwezigen hebben we gisteren genoten van de erwtensoep die was bereid door Arnold Geerlings sr. Voorafgaand hieraan werd het zogenaamde snerttoernooi gespeeld. Op papier waren daarvoor het ideale aantal van 16 deelnemers, maar helaas moesten 2 spelers afzeggen wegens ziekte. Jawel, de griep waart weer rond! Hierdoor werd er in 3 poules gespeeld. Eén van 4 spelers en twee poules van 5 spelers. Leuk was het dat er onder de deelnemers ook jeugdlid Bas Vogelezang was die samen met zijn vader aan het toernooi en het soep-gebeuren mee deed.
Dat betekende dus meer wedstrijden voor de poule van vijf en daardoor liep het toernooi wat uit en kon de maaltijd pas later een aanvang nemen. De grootste vertraging kwam wellicht door de finale partij. Het ging tussen Bert Sargentini en Ted v.d. Poel. Een vijfde game moest hier de beslissing brengen en werkte uit in een overwinning voor Bert. Maar wat een rally’s! Meer dan 20 slagen per rally was geen uitzondering. Een slopende partij die werd gewonnen door Bert nadat hij met 2-0 had achter gestaan.
Daarna werd met volle teugen (kommen) genoten van de soep. In een woordje van vice voorzitter Maaike Verkade memoreerde zij dat er vrijwilligers nodig waren voor de organisatie van het feest voor het 70 jarig bestaan van TOV. Ook onderstreepte zij het feit dat TOV naarstig op zoek is naar een voorzitter omdat Chris Andree er na de komende ALV definitief mee stopt.
Voor de feestcommissie meldden zich spontaan 3 leden aan. Voor het voorzitterschap vielen geen reacties waar te nemen, maar dat is dan ook iets wat je niet ter plekke even beslist.
Missing link van de snertavond was dat er geen foto’s zijn genomen en dat is jammer..
Graag verwijs ik nog naar het gastenboek waarin Ted v.d. Ploeg verslag doet en zijn opmerkingen over de tafeltennissport in het algemeen.
Vermeld moet zeker nog worden dat de maaltijd werd gesponsord door SEA-YOU Hotel van eigenaar Arnold Geerlings jr.