Categoriearchief: Geen categorie

Elly Verkade Toernooi 2022


Opening door Arnold Geerlings sr

Het ELLY VERKADE TOERNOOI 2022

Het oud-leden toernooi heet vanaf nu het Elly Verkade Toernooi en zal tot in lengte van jaren jaarlijks worden gespeeld. De bijbehorende wisselbeker werd door de familie Verkade beschikbaar gesteld.
Op 22 april 2022 is het voor de eerste keer gespeeld. In 4 poules van 6 spelers traden 24 deelnemers in het strijdperk om na 15 wedstrijden tot een poulewinnaar te komen die dan via een halve en de echte finale tot de winnaar te komen.
De poulewinnaars waren: Poule 1) Marcel Does, Poule 2) René v. Dijk, Poule 3) Ted v.d. Ploeg, Poule 4) Max Herold
De halve finale ging tussen:
Marcel Does en Ted v.d. Ploeg (11-5 / 11-2 / 11-8)
René v. Dijk en Max Herold (11-6 / 11-9 / 11-8)
De finalepartij ging dus tussen:
Marcel Does en René v. Dijk (11-8 / 11-6 / 12-10)

Helemaal verrassend was het niet dat Marcel de beker zou winnen gezien het feit dat hij zich normaal bezig houdt in de landelijke 3e divisie terwijl zijn tegenstanders hooguit in de hoofd-, of eerste klas zouden uitkomen als ze nog competitie zouden spelen. Echt belangrijk was natuurlijk dat oud leden zich weer eens zouden laten zien en te spreken.
Eén van de uitspraken van Elly was dat dit een toernooi kan zijn waardoor oud-leden misschien weer opnieuw lid zouden worden. Als de voortekenen niet bedriegen gaat dat inderdaad gebeuren….

Door op de foto’s te klikken zie je ze in een groter formaat.
(binnen enkele dagen zijner meer foto’s te zien op de


Broederstrijd in de fam. Does

De finale partij

Uitreiking door Jacques Verkade aan
toernooi winnaar Marcel Does

 


Met rasse schreden nadert de competitie zijn voltooiing. De meeste teams moeten nog 2 wedstrijden spelen en het lijlt erop dat de kaarten hier en daar al zijn geschud.
Eerst nog even wat aandachtspunten:
ALV De komende week is op dinsdag 19 april
de (ALV)
Algemene Leden Vergadering. Het mag toch wel een morele verplichting voor de leden genoemd worden om deze vergadering bij te wonen. Het bestuur doet het hele jaar lang zijn best de vereniging draaiend te houden en besteedt daar veel tijd aan. Dit is bij uitstek hèt moment voor leden om hun wensen en op- en aanmerkingen te maken. We rekenen op een grote opkomst.
Elly Verkade toernooi Volgende week zaterdag 23 april zal het oud-leden toernooi worden gehouden. Dit toernooi zal de naam het “Elly Verkade Tournooi” gaan dragen. Voor meer informatie klik hier.
Ook al val je niet in de categorie van “oud-lid”, een kijkje komen nemen wordt zeker op prijs gesteld.
RoTo In de tweede week van mei gaan we weer verder met de RoTo competitie.
Dan gaan we nu maar weer eens over tot de orde van de dag

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk15)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Xerxes 2 – TOV 1  2 D  5 – 0  Ingrid 0, Michiel 0
Deze zware nederlaag was te verwachten. Xerxes is eigenlijk te sterk voor de tweede klas. Alleen Rijnsoever bleek in staat om ze nog enigszins te volgen hoewel er een verschil is van 6 punten. TOV heeft nog wel kansen om degradatie te ontlopen. TOV speelt nog uit tegen Rijnsoever, waar het thuis van won en tegen Docos en daartegen werd netaan verloren. Docos moet echter nog wel 3 wedstrijden spelen met dus meer mogelijkheden punten te scoren. Het wordt heel spannend. De twee onderste teams degraderen.
Stand:
TOV 2 – Reeuwijk 1  3 G  2 – 3   Ruud 1, Rob (invaller) 1
Doordat Jan in het buitenland was en de pogingen om de wedstrijd te verzetten op niets uitliepen, was het Rob Langelaan die bereid was in te vallen. Rob speelt normaal 5e klas dus twee klassen lager. Het is daarom een mooi resultaat dat hij een wedstrijd wist te winnen.
Het team heeft nog 3 wedstrijden tegoed tegen PlayFair uit, Top uit en Scylla thuis. Voldoende kansen dus om zich veilig te spelen. In deze klasse degradeert alleen de onderste.
Stand:
TOV 3 – TOGB 5  3 I  3 – 2  Peter 2, Chris 1
Een onverwacht succes tegen de nummer 2 uit deze poule! En het geeft een miniem lichtje aan de horizon voor handhaving, want de volgend wedstrijd is thuis tegen HTTV en bij 3-2 winst komen de teams gelijk! Ook hier degradeert alleen het onderste team.
Vooralsnog ontbreekt het verslag van de trouwste “reporter” Chris, maar dat kan nog best volgen, dus hou het gastenboek in de gaten. De wedstrijd TOV-HTTV wordt op dinsdag 29 april gespeeld, dus als je het team wilt aanmoedigen…
Stand:
VVV 7 -TOV 4 5 H  
Door ziekte van een van de tegenstanders is de wedstrijd uitgesteld. De nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.
Stand:
TOV  5 – Pecos 1 6 E  2 – 3  Arnold  1, Tom 1
Eindelijk na 6 weken van rust die de medische ingreep voorschreef, mocht ik (Tom) weer eens in het strijdperk treden. En dat volledig “fris” want om ervoor een beetje te trainen kwam er niet van. Vooraf wisten we wel dat Pecos een speler had waar we weinig tegen konden inbrengen maar de andere gaf misschien kansen. In de eerste partij greep Arnold die kans en won in 3 games. Daarna ik dus tegen die “sterke” dat werd dus een complete afgang. Het dubbel ging beter maar toch werd het een punt voor Pecos. Daarna moest Arnold tegen die sterke. Hij deed het echt goed maar toch in 5 games kwam hij net tekort. In de laatste pot mocht ik proberen het tweede punt te scoren en tot mijn eigen verrassing lukte het (in 4 games) nog ook!
Stand:

Programma komende week
VR 22 apr
Rijnsoever 1 – TOV 1

Play Fair 3 – TOV 2
TOV 4 – Scylla 4
ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5

 

Keek Op DE Week (wk12)

Ja, daar zijn we weer met de terugblik op de gespeelde competitie wedstrijden van week 12, van maandag 21 t/m vrijdag 25 maart.
Volgende week spelen alle teams hun wedstrijden op vrijdag. Alleen team 1 speelt thuis alle andere teams dus uit.
Verder wil ik jullie aandacht nog vragen voor het oud-leden toernooi, vanaf nu het Elly Verkade Toernooi genaamd, dat op zaterdag 23 april gespeeld gaat worden. Deze week is aan heel wat oud-leden een uitnodiging gemaild. Jammer genoeg zijn er ook nog veel oud-leden waarvan de gegevens ontbreken. Ken jij nog oud-leden geef dan aan hen door dat ze van harte welkom zijn en dat ze zich kunnen opgeven bij het organiserende trio d.m.v. een email. Zie uitnodiging

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk12)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Docos 2 – TOV 1 2 D  3 – 2  Ingrid 1, Michiel 1 
 Jammer net aan verloren. TOV moet tot het laatst toe blijven knokken om niet door het
afvalputje naar de 3e klas te gaan. Er degraderen 2 teams uit deze klasse. Ieder puntje is dus
belangrijk.
TOP 2 – TOV 2  3 G  1 – 4   Jan 2, Ruud 1 + het dubbel
 Na het verlies in de eerste partij werden de overige punten een prooi voor TOV
HTTV-070 1 – TOV 3  3 I  3 – 2  Peter 0, Chris 1 + het dubbel
TOV 3 had zich vorige week tegen De Salamanders duidelijk gespaard om des te beter… lees verder het verslag…

TOV 4 – Taverzo 8 5 H  5 – 0  Chantal  2, Maaike 2 + het dubbel
Voor de tweede keer op rij een maximale overwinning. Hebben we hier te  maken met een kampioenskandidaat ? Lijkt er wel op. Kans in ieder geval, want er is een mooie voorsprong op de nr 2 De komende 2 weken zijn van cruciaal belang: eerst de uitwedstrijd tegen nr 2 (ATTC) en dan thuis tegen HTTV, de enige wedstrijd die TOV 4 verloor in de eerste helft van deze competitie.
Rijnsoever 7 – TOV  5 6 E  4 – 1  Patrick 0, Arnold  1
Beetje onverwachte nederlaag. Beetje pech ook gezien de hoge game-uitslagen

Programma komende week:
vrijdag 1 april
TOV 1 – ATTC 2
Scylla 3 – TOV 2
Smash (M) 3 – TOV 3
ATTC 5 – TOV 4
Reflex 6 – TOV 5

 

Elly Verkade toernooi

Oud ledentoernooi TOV heet voortaan het ELLY VERKADE TOERNOOI

Op 17 Maart 2021 is Elly Verkade overleden. Een groot verlies voor velen en zeker ook voor onze vereniging. Elly was een echte TOVer, en heeft veel betekend voor ons. Naast haar bestuursfuncties was zij ook de stuwende kracht achter de organisatie van het oud leden toernooi. Dit vond zij heel belangrijk:  “misschien halen we er wel een paar weer terug!!”

Om er zeker van te zijn dat dit door blijft gaan heeft de familie Verkade, geluisterd naar Elly, ons een jaarlijkse bijdrage toegezegd om dit toernooi te blijven organiseren. Wij nodigen je daarom van harte uit om je in te schrijven voor dit toernooi dat gehouden zal worden op zaterdag 23 April 2022 vanaf 13.00 uur. Deelname is gratis, en de winnaar gaat uiteraard naar huis met de ELLY VERKADE wisselbeker.
Vast en zeker dat je op deze dag veel oude bekenden tegen komt! Schrijf je daarom NU in!!

De lengte van het toernooi is natuurlijk afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er zal daarom worden gezorgd voor de inwendige mens omdat het wel eens tot na etenstijd kan gaan duren.

Nog even alles op een rijtje:

Naam Toernooi Elly Verkade Toernooi (oud leden toernooi)
Datum 23 april
Aanvangstijd 13:00 uur
Zaal open 12:30 uur
Kosten gratis
inschrijven d.m.v. een e-mail aan één van de organisatoren
Organisatie: Ingrid Hoek ingrid_hoek@hotmail.com
  Arnold Geerlings geerlingsarnold@gmail.com
  Tom Braams toco61@kpnmail.nl


Eindelijk weer een “Keek…” volgens de oude stempel, althans een beetje, want alleen team 5 moest een wedstrijd spelen. Dat was een wedstrijd die voor 11 maart op het programma stond maar op verzoek van de tegenstander was verplaatst naar vrijdag jl. Verder werden er ook nog 3 wedstrijden voor de RoTo gespeeld. Uitslagen RoTo en standen, klik hier

Dan nu wat er in de NTTB competities gebeurde deze week;

UITSLAGEN/COMMENTAAR DEZE WEEK
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Pecos 1 – TOV 5  5 E  3 – 2  Tom 1, Arnold 0 + dubbel
Wij dus vrijdagavond naar Oegstgeest want onze wedstrijd tegen Pecos 1 was op verzoek van de tegenstander verplaatst van 11 maart naar 11 februari   lees verderPROGRAMMA KOMENDE WEEK:
DI 15 feb
TOV 2 – Scylla 3
TOV 3 – Smash 3
TOV 5 – Reflex 6 

VR 18 feb
ATTC Evo-Repro 2 – TOV 1
TOV 4 – ATTC Evo-Repro 5