Categoriearchief: Geen categorie

Chris Andree benoemd tot Lid Van Verdienste.

Tijdens de extra Algemene Ledenvergadering van maandag 24 oktober werd de afscheid nemende voorzitter Chris Andree gehuldigd voor zijn 11 jaar durende voorzitterschap van TOV. Voor deze periode was hij nog 4 jaar secretaris en zo heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het bestuur van onze tafeltennisclub.
De extra vergadering was ook bedoeld om de op schrift gestelde bestuurstaken onder de loep te nemen vooral de taken die als deeltaak door anderen zouden kunnen worden ingevuld. Gedeeltelijk werden er oplossingen gevonden, maar zoals verwacht zijn er diverse taken nog niet ingevuld. Hiervoor zoeken we nog steeds kandidaten.
Ook het meest belangrijk punt, een nieuwe voorzitter, werd op deze avond niet ingevuld. Het overige bestuur zal zich moeten beraden hoe het openstaande takenpakket, dat al grondig werd uitgekleed, moet worden ingevuld.
Ondanks deze negatieve ontwikkeling stond de avond meer in het teken van hulde aan Chris voor zijn langdurige grote inzet voor TOV. Behalve de bijbehorende oorkonde voor het Lid Van Verdienste werd een bloemenhulde gebracht en een dinercheque overhandigd. 
Beide cadeaus werden welwillend in ontvangst genomen door de partner van Chris en werden uitgereikt door  Arnold Geerlings (de “voorzitter” voor slechts één dag)
(foto’s: Ingrid Hoek)

Clubkampioenschap 2022

Dylan Kret clubkampioen 2022
Prima optreden van Rob Langelaan

Op resp 5, 7 en 9 september zijn de clubkampioenschappen 2022 gespeeld.
In totaal waren er 23 deelnemers die in 3 groepen waren verdeeld.
Op maandag werd begonnen met 8 spelers in twee poules van 4. Het werd een gezellige avond met veel strijd waarbij Nellie v.d. Ploeg winnaar werd van poule A en Ton Schalks won poule B. De nummers 1 en 2 van beide poules konden doorgaan op de woensdag . De nrs 2 werden. Wim Dekker en Martin Smits. Ton Schalks was niet in staat om op woensdag te spelen zodat er slechts drie spelers de woensdaggroep completeerden.

Dit leidde ertoe dat er op woensdag 12 deelnemers waren, genoeg dus voor 3 poules van 4 spelers. De nrs 1 konden dan weer verder naar de finaleronde op vrijdag . De drie spelers die tweede werden moesten onderling uitmaken wie de vierde “promotieplaats” zou veroveren. Opnieuw veel spanning. Het werden Maaike Verkade, Rob Langelaan en Sam
vd Niet die eerste werden in hun poule. De strijd om de vierde finale plek werd gevoerd door Richard v. Egmond, Patrick Vink en Hans Konings en deze laatste bleek de sterkste van de drie.

Op vrijdag kwamen dus de “kanonnen” in actie. Er werd gestreden in 2 poules van vijf. Poule A bestond uit Hans Konings, Sam vd Niet, Peter de Haas, Michiel vd Klugt en Dylan Kret. Poule B ging tussen Ted vd Ploeg, Maaike Verkade, Chris Andree, Ingrid Hoek en Rob Langelaan. Gezien zijn klasse was het geen verrassing dat poule A werd gewonnen door Dylan Kret met Michiel vd Klugt als tweede. Poule B werd wél een verrassing want daar werd Rob Langelaan de winnaar met Ingrid Hoek als tweede. Zij hadden ieder 3 punten, maar onderling had Rob (in 5 games) gewonnen van Ingrid. Zo werd dus een poule winnaar van de woensdaggroep ook nog eens poulewinnaar op vrijdag!

                         

De enige toeschouwer op vrijdag
(wilde graag anoniem blijven)

In de halve finale moest Ingrid Hoek het opnemen tegen Dylan Kret en volgens verwachting ging de winst naar Dylan, al waren daar 4 games voor nodig. De andere halve finale ging tussen Rob Langelaan en Michiel v.d. Klugt. Michiel werd winnaar en moest het dus voor de finale opnieuw opnemen tegen Dylan Kret. In de poule verloor Michiel in drie games en de finale partij gaf geen ander beeld te zien dus was het Dylan Kret die de wisselbeker in ontvangst nam en deze een jaar lang op zijn nachtkastje mag zetten.

 

 

 

Tom heeft zojuist de beker
aan Dylan uitgereikt

 

Elly Verkade Toernooi 2022


Opening door Arnold Geerlings sr

Het ELLY VERKADE TOERNOOI 2022

Het oud-leden toernooi heet vanaf nu het Elly Verkade Toernooi en zal tot in lengte van jaren jaarlijks worden gespeeld. De bijbehorende wisselbeker werd door de familie Verkade beschikbaar gesteld.
Op 22 april 2022 is het voor de eerste keer gespeeld. In 4 poules van 6 spelers traden 24 deelnemers in het strijdperk om na 15 wedstrijden tot een poulewinnaar te komen die dan via een halve en de echte finale tot de winnaar te komen.
De poulewinnaars waren: Poule 1) Marcel Does, Poule 2) René v. Dijk, Poule 3) Ted v.d. Ploeg, Poule 4) Max Herold
De halve finale ging tussen:
Marcel Does en Ted v.d. Ploeg (11-5 / 11-2 / 11-8)
René v. Dijk en Max Herold (11-6 / 11-9 / 11-8)
De finalepartij ging dus tussen:
Marcel Does en René v. Dijk (11-8 / 11-6 / 12-10)

Helemaal verrassend was het niet dat Marcel de beker zou winnen gezien het feit dat hij zich normaal bezig houdt in de landelijke 3e divisie terwijl zijn tegenstanders hooguit in de hoofd-, of eerste klas zouden uitkomen als ze nog competitie zouden spelen. Echt belangrijk was natuurlijk dat oud leden zich weer eens zouden laten zien en te spreken.
Eén van de uitspraken van Elly was dat dit een toernooi kan zijn waardoor oud-leden misschien weer opnieuw lid zouden worden. Als de voortekenen niet bedriegen gaat dat inderdaad gebeuren….

Door op de foto’s te klikken zie je ze in een groter formaat.
(binnen enkele dagen zijner meer foto’s te zien op de


Broederstrijd in de fam. Does

De finale partij

Uitreiking door Jacques Verkade aan
toernooi winnaar Marcel Does

 


Met rasse schreden nadert de competitie zijn voltooiing. De meeste teams moeten nog 2 wedstrijden spelen en het lijlt erop dat de kaarten hier en daar al zijn geschud.
Eerst nog even wat aandachtspunten:
ALV De komende week is op dinsdag 19 april
de (ALV)
Algemene Leden Vergadering. Het mag toch wel een morele verplichting voor de leden genoemd worden om deze vergadering bij te wonen. Het bestuur doet het hele jaar lang zijn best de vereniging draaiend te houden en besteedt daar veel tijd aan. Dit is bij uitstek hèt moment voor leden om hun wensen en op- en aanmerkingen te maken. We rekenen op een grote opkomst.
Elly Verkade toernooi Volgende week zaterdag 23 april zal het oud-leden toernooi worden gehouden. Dit toernooi zal de naam het “Elly Verkade Tournooi” gaan dragen. Voor meer informatie klik hier.
Ook al val je niet in de categorie van “oud-lid”, een kijkje komen nemen wordt zeker op prijs gesteld.
RoTo In de tweede week van mei gaan we weer verder met de RoTo competitie.
Dan gaan we nu maar weer eens over tot de orde van de dag

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk15)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Xerxes 2 – TOV 1  2 D  5 – 0  Ingrid 0, Michiel 0
Deze zware nederlaag was te verwachten. Xerxes is eigenlijk te sterk voor de tweede klas. Alleen Rijnsoever bleek in staat om ze nog enigszins te volgen hoewel er een verschil is van 6 punten. TOV heeft nog wel kansen om degradatie te ontlopen. TOV speelt nog uit tegen Rijnsoever, waar het thuis van won en tegen Docos en daartegen werd netaan verloren. Docos moet echter nog wel 3 wedstrijden spelen met dus meer mogelijkheden punten te scoren. Het wordt heel spannend. De twee onderste teams degraderen.
Stand:
TOV 2 – Reeuwijk 1  3 G  2 – 3   Ruud 1, Rob (invaller) 1
Doordat Jan in het buitenland was en de pogingen om de wedstrijd te verzetten op niets uitliepen, was het Rob Langelaan die bereid was in te vallen. Rob speelt normaal 5e klas dus twee klassen lager. Het is daarom een mooi resultaat dat hij een wedstrijd wist te winnen.
Het team heeft nog 3 wedstrijden tegoed tegen PlayFair uit, Top uit en Scylla thuis. Voldoende kansen dus om zich veilig te spelen. In deze klasse degradeert alleen de onderste.
Stand:
TOV 3 – TOGB 5  3 I  3 – 2  Peter 2, Chris 1
Een onverwacht succes tegen de nummer 2 uit deze poule! En het geeft een miniem lichtje aan de horizon voor handhaving, want de volgend wedstrijd is thuis tegen HTTV en bij 3-2 winst komen de teams gelijk! Ook hier degradeert alleen het onderste team.
Vooralsnog ontbreekt het verslag van de trouwste “reporter” Chris, maar dat kan nog best volgen, dus hou het gastenboek in de gaten. De wedstrijd TOV-HTTV wordt op dinsdag 29 april gespeeld, dus als je het team wilt aanmoedigen…
Stand:
VVV 7 -TOV 4 5 H  
Door ziekte van een van de tegenstanders is de wedstrijd uitgesteld. De nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.
Stand:
TOV  5 – Pecos 1 6 E  2 – 3  Arnold  1, Tom 1
Eindelijk na 6 weken van rust die de medische ingreep voorschreef, mocht ik (Tom) weer eens in het strijdperk treden. En dat volledig “fris” want om ervoor een beetje te trainen kwam er niet van. Vooraf wisten we wel dat Pecos een speler had waar we weinig tegen konden inbrengen maar de andere gaf misschien kansen. In de eerste partij greep Arnold die kans en won in 3 games. Daarna ik dus tegen die “sterke” dat werd dus een complete afgang. Het dubbel ging beter maar toch werd het een punt voor Pecos. Daarna moest Arnold tegen die sterke. Hij deed het echt goed maar toch in 5 games kwam hij net tekort. In de laatste pot mocht ik proberen het tweede punt te scoren en tot mijn eigen verrassing lukte het (in 4 games) nog ook!
Stand:

Programma komende week
VR 22 apr
Rijnsoever 1 – TOV 1

Play Fair 3 – TOV 2
TOV 4 – Scylla 4
ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5

 

Keek Op DE Week (wk12)

Ja, daar zijn we weer met de terugblik op de gespeelde competitie wedstrijden van week 12, van maandag 21 t/m vrijdag 25 maart.
Volgende week spelen alle teams hun wedstrijden op vrijdag. Alleen team 1 speelt thuis alle andere teams dus uit.
Verder wil ik jullie aandacht nog vragen voor het oud-leden toernooi, vanaf nu het Elly Verkade Toernooi genaamd, dat op zaterdag 23 april gespeeld gaat worden. Deze week is aan heel wat oud-leden een uitnodiging gemaild. Jammer genoeg zijn er ook nog veel oud-leden waarvan de gegevens ontbreken. Ken jij nog oud-leden geef dan aan hen door dat ze van harte welkom zijn en dat ze zich kunnen opgeven bij het organiserende trio d.m.v. een email. Zie uitnodiging

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk12)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Docos 2 – TOV 1 2 D  3 – 2  Ingrid 1, Michiel 1 
 Jammer net aan verloren. TOV moet tot het laatst toe blijven knokken om niet door het
afvalputje naar de 3e klas te gaan. Er degraderen 2 teams uit deze klasse. Ieder puntje is dus
belangrijk.
TOP 2 – TOV 2  3 G  1 – 4   Jan 2, Ruud 1 + het dubbel
 Na het verlies in de eerste partij werden de overige punten een prooi voor TOV
HTTV-070 1 – TOV 3  3 I  3 – 2  Peter 0, Chris 1 + het dubbel
TOV 3 had zich vorige week tegen De Salamanders duidelijk gespaard om des te beter… lees verder het verslag…

TOV 4 – Taverzo 8 5 H  5 – 0  Chantal  2, Maaike 2 + het dubbel
Voor de tweede keer op rij een maximale overwinning. Hebben we hier te  maken met een kampioenskandidaat ? Lijkt er wel op. Kans in ieder geval, want er is een mooie voorsprong op de nr 2 De komende 2 weken zijn van cruciaal belang: eerst de uitwedstrijd tegen nr 2 (ATTC) en dan thuis tegen HTTV, de enige wedstrijd die TOV 4 verloor in de eerste helft van deze competitie.
Rijnsoever 7 – TOV  5 6 E  4 – 1  Patrick 0, Arnold  1
Beetje onverwachte nederlaag. Beetje pech ook gezien de hoge game-uitslagen

Programma komende week:
vrijdag 1 april
TOV 1 – ATTC 2
Scylla 3 – TOV 2
Smash (M) 3 – TOV 3
ATTC 5 – TOV 4
Reflex 6 – TOV 5