Alle berichten van Tom Braams

Keek Op De Week (wk37)

Na vele maanden eindelijk weer en een KODW. Het lijkt erop dat we de meeste ellende
van het Corona-virus achter de rug hebben. Dankzij wat prikken in de arm zijn we weer op de been en kunnen we onze vaardigheden weer eens meten anderen.
Deze week is de competitie weer van start gegaan en zoals we gewend waren onderstaand een overzicht van de behaalde resultaten. Het aantal teams is, jammer genoeg, weer teruggelopen want met slechts 5 teams betreedt TOV het strijdperk. Er zijn weliswaar wel wat nieuwe aanmeldingen dus hopen we maar dat het aantal teams in volgende competities weer wat zal toenemen.
Intussen waren we al gestart met de interne (RoTo) competitie. Weliswaar met een wat chaotisch begin omdat meerdere wedstrijden moesten worden verzet. Hoewel de RoTo officieel stilstaat gedurende de normale competitie zullen er wat inhaalwedstrijden tussendoor worden gespeeld.
Uitstel van wedstrijden is ook al voorgekomen in de normale competitie. Zo is het eerste duo-team deze week nog niet in actie gekomen. De geplande wedstrijd tegen Play Fair is uitgesteld tot  22 oktober en ook voor duo team 4 is al een wedstrijd verzet.
Gevolg van het kleine aantal teams is dat er geen bardiensten worden vastgesteld. De thuisspelende teams zorgen er zelf voor.
Tot slot nog even een aanmoediging voor de competitie spelers om in het gastenboek verslag te doen van je wedstrijd. Het onderstaande commentaar is meestal op basis van het wedstrijdformulier.

UITSLAGEN/COMMENTAAR WEEK 37 
DUO TEAMS
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
Play Fair 1 – TOV 1  2 E    Ingrid, Michiel

wedstrijd uitgesteld

TOV 2 – Rijnsoever 3  3 I  3 – 2   Jan 2 , Ruud 1
Jan won prima beide partijen maar had er wel steeds 5 games voor nodig. Ruud pakte een punt nadat hij in zijn eerste pot vrij kansloos was. Het dubbel ging in 4 games verloren.
Vriendenschaar 3 – TOV 3  3 H  3 – 2  Peter 1, Chris 1
Alle vijf wedstrijden werden in 3 games beslist. Eerst verloor Peter en toen ook Chris. Tot overmaat van ramp ging ook het dubbel naar de Gouwenaren/ 3-0 achterstand… maar de twee resterende partijen werden beide winst voor TOV en kreeg de einduitslag een draaglijk aangezicht.
Spinmill 2 – TOV 4  6 F  3 – 2  Arnold 2, Dick 0
Arnold won zijn partijen vrij eenvoudig waar Dick twee eer iets te kort kwam. Hij verloor ze allebei maar wel n 4 games. Het dubbel was spannend en pas in de 5e game werd het een punt voor de thuisploeg
REGULIER TEAM
TOV 1
5 A  6 – 4
 Rob 2, Chantal 0, Ary 2
Voor het eerste sinds tijden hebben we weer een team in de zogenaamde reguliere competitie. Een team dus dat uit 3 spelers bestaat. Het teams bestaat uit 4 spelers die bij toerbeurt spelen. Oorspronkelijk zijn het 2 duoteams spelend in de 5e klas, maar omdat beide teams bezettingsproblemen in het vooruitzicht hadden werd besloten om het samen te voegen. Rob en Ary verloren van dezelfde speler die duidelijk de sterkste was, hoewel Rob er nog wel een 5-gamer van maakte. Chantal bleef met lege handen maar had toch zeker heel wat kans in een partij die in 5 games verloren ging.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK:
          DI 21 sep 20:00
Duo competitie TOV 3 – Kwiek 1
Duo competitie TOV 4 – Reflex (L) 6
         DO 23 sep 20:00
Duo competitie Docos 3 – TOV 2
        VR 24 sep 20:15
Senioren reguliere competitie TOV 1 – HTTV-070 7
Duo competitie TOV 1 – S ’70 1

De oude telefoonaansluiting die we in de zaal hadden, was  verlopen en kon, om welke reden dan ook, niet meer worden verlengd. Probleem was toch al dat de telefoon vaak
leeg was als je ‘m nodig had en dus ook geen inkomend signaal was als iemand ons wilde bellen.  Niet in de laatste plaats was dat te wijten aan lieden die het nodig vonden om bij afsluiting van de zaal alle stekkers uit de stopcontacten te trekken en dus ook het opladen van de telefoon verstoorden. Gevolg: een “dode” telefoon.
Daarnaast werd het toestel vaak maar ergens neergelegd waar anderen het niet, of pas na enig zoeken, leeg terugvonden.

Nu is er een nieuwe telefoon die op een standaard (docking station) staat. Deze standaard is met een stekker verbonden met het stopcontact zodat de telefoon steeds volgeladen is. Dus… de telefoon staat vanaf nu standaard op de standaard en de stekker hiervan zit standaard in het stopcontact. Zo moet het toch wel duidelijk zijn.

Het nieuwe telefoonnummer is 06-30241419. Noteer het nummer in je agenda en/of bij je contacten op je telefoon.

 

Door de laatste versoepeling van de Corona-maatregelen kunnen we op vrijwel normale wijze weer onze sport bedrijven.
Kleedkamers, douches en kantine kunnen weer gebruikt worden. Wedstrijden, onderling en tegen andere clubs zijn weer toegestaan.
Mondkapjes, meldingsplicht en registratie: niet meer nodig.
Als tijdens bij het spelen nodig is, is 1.5 meter afstand houden niet verplicht.
We gaan ook weer 4 tafels opstellen.

De volgende basisregels zijn nog wel van toepassing:
ontsmet je handen bij binnenkomst en zo nodig tussendoor
houd 1,5 meter afstand als je niet speelt, ook in de kantine
hoesten en niesen in de elleboog
bij klachten blijf je thuis en laat je direct testen
Het moet toch niet moeilijk zijn om deze paar regels goed in de gaten te houden.

Het betekent dus dat we weer normaal de clubavond op maandag kunnen houden en ook de groep op woensdagmorgen weer vrijuit kan spelen.

De jeugd is tot half juli op vrijdagavond actief. (Jelle Passchier zal de jeugd nog verder informeren)

Aan de planning van de RoTo competitie, waarvoor al diverse aanmeldingen binnen zijn, ga ik nu weer beginnen en ook de inschrijving voor de NTTB competitie moet over een paar weken rond zijn.

Kortom de wedstrijdsecretaris is aan het warm lopen.

Gelukkig zijn er verdere versoepelingen van kracht geworden. Daarom stuurde voorzitter  Chris Andree de volgende mail eerder deze week:

Beste TOV’ers,

De versoepelingen in de coronamaatregelen die vanaf 5 juni van kracht zijn betekenen voor TOV het volgende:
  • Er kunnen 4 tafels opgesteld staan. Behalve bij het spelen blijft de anderhalve meter de norm
  • Douches en kleedkamers kunnen weer in gebruik genomen worden.
  • De bar is weer open, maar consumpties moeten aan tafel genuttigd worden (de horecaregel). Spreek af wie van de aanwezigen de bar bedient. Zelfbediening is niet toegestaan.
Er kan dus echt maar een beetje meer. Dat komt door de geringe omvang van onze locatie. Binnen de beperkingen worden de maandagavond en woensdagochtend als vaste speelmomenten in ere hersteld. Op vrijdagavond is er training voor de jeugd door Jelle.
Voorlopig blijft gelden dat je je van tevoren aanmeldt bij mij, dat je je bij de ingang registreert, en dat je de hygiënemaatregelen in acht neemt (desinfecteren van je handen bij binnenkomst bijvoorbeeld).
Deze afspraken zijn gebaseerd op het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF en de aanvulling hierop van de NTTB. Deze laatste heb ik bijgevoegd.
Met sportieve groet,
Chris Andree
06 27 058 470

Eindelijk kunnen we weer een beetje tafeltennissen. Het is net of je uit een winterslaap ontwaakt, maar dan wel een heel lange winterslaap. Overigens was het voor velen eerder een nachtmerrie te noemen.

Al is het met dezelfde beperkingen als voorheen, we kunnen tenminste weer wat DOEN. Over de beperkingen heeft voorzitter Chris Andree onderstaande email gestuurd:

Beste TOV’ers,
Vanaf woensdag 19 mei kunnen we weer. De binnensporten mogen weer, en wij tafeltennissers dus ook, met wat beperkingen. Er staan drie tafels zodat je voldoende afstand tot elkaar kunt houden. Er kunnen op enig moment dus zes personen spelen. De bar is dicht en je kunt de douches niet gebruiken.

Net als vorig jaar geldt:
  • Van tevoren aanmelden bij mij via mail of whatsapp
  • Je aanwezigheid registreren bij de ingang van de zaal
  • Handen desinfecteren en voldoende afstand houden.
  • Bij klachten blijf je thuis
Voor de jeugd is er de mogelijkheid om op vrijdagavond van 19.00 – 20.00 te trainen. Deze mogelijkheid zal er zijn tot eind juni. Jelle Passchier zal hierover nog een mail sturen.
Leg contact met elkaar en maak gebruik van deze mogelijkheid.
Met sportieve groet,

Chris Andree, voorzitter TOV

 

NTTB competities:
Ook de NTTB heeft van zich laten horen over competitie spelen. Op maandag 13 september gaat de najaarscompetitie beginnen. De voorjaarscompetite 2022 zal op maandag 31 januari aanvangen. De inschrijving van de teams voor de najaars-
competitie moeten uiterlijk 23 juli bij de bond ingeleverd zijn. Ik kom hierop nog wel terug.
RoTo competitie:
Deze interne competitie die eind augustus 2020 begon, zal niet worden afgemaakt. In plaats daarvan zullen we m.i.v. eind augustus aanstaande een nieuwe RoTo competitie starten. Hiervoor zal ik in de komende 2 maanden uitnodigingen verzenden, maar het is wel al mogelijk om alvast een “voorinschrijving” te doen als je al een partner hebt gevonden. Een mailtje aan mij is dan voldoende.
Barbecue:
Het was onze gewoonte om aan het eind van het seizoen een BBQ te organiseren. Dat is nu een beetje te snel. Daarvoor in de plaats denken we eraan om een seizoensopening te vieren met een BBQ dat zal in de loop van augustus zijn. Dit natuurlijk alleen als de voorschriften tegen die tijd het toelaten. Nadere mededelingen volgen.
Groet Tom Braams