Alle berichten van Tom Braams

Het slotfeest op zaterdag 28 mei werd, hoe toevallig, door 28 man bezocht. De BBQ was  weer van keurslager-kwaliteit en dankzij de voortreffelijke braai-man Arnold Geerlings sr. was er sprake van een mooie en constante aanvoer van fijne mondvoorraad.

De smulpartij werd vooraf gegaan door de laatste ronde van de RoTo competitie, een extra ALV i.v.m. de nieuwe statuten en de huldiging van de RoTo-winnaars. De RoTo uitslagen en eindstanden vinden jullie elders op de website.

Hoogtepunt was natuurlijk voor Patrick Vink die weer eens zijn lijflied “Manuela” ten beste bracht. Ik heb even geen idee hoe lang geleden het was dat hij ons dit lied meerdere malen aan de bar uit de keel deed glijden. Onderstaand een deel van het lied en enkele foto’s. (Mijn oproep  voor meer foto’s heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd)
Het was wel een leuke avond!
Even, maar belangrijk voor het welslagen van de avond, nog de mensen die een speciale dank verdienen:
Marijke van Sas, Hans Konings, Lydia Haveman, Esmee Valk, Arnold Geerlings sr, Arnold Geerlings jr (SeaYou Hotel), de club van 50 en verder iedereen die ik vergeten ben.

 

De competitie zit erop. De vorige week zijn alle eindstanden gepubliceerd. Nu gaan we naar het einde van het seizoen toe met de gebruikelijke barbecue op zaterdag 28 mei. De belangstelling is goed met nu zo’n 30 inschrijvingen. Voor de volledigheid nog maar even het programma van de 28e mei:

vanaf 14.00 uur de laatste ronde van de RoTo competitie. Zie onder de uitslagen van deze week, de stand en het programma voor de 28e.
van 16:45 – 17.15 uur korte ALV i.v.m. de wijziging van de statuten
17.30 uur uitreiking RoTo prijzen
vanaf ca 18:00 uur Barbecue

Er is nog hulp nodig voor de bar gedurende de BBQ. Marijke van Sas heeft zich al aangemeld, maar er moeten er nog een paar  bij zodat er afgewisseld kan worden. Laat me even weten of je hieraan wilt meedoen.

NTTB Najaarscompetitie:
De  nieuwe competitie begint in de week van 12-17 september en duurt tot en met de
week van 21 – 26 november. De teams moeten voor 3 juli worden ingeschreven. Ik ga uit van dezelfde teams als deze competitie maar meer teams zijn van harte welkom! Wil je meer informatie neem dan contact met mij (Tom) op.

Nieuwe RoTo-competitie:
In augustus starten we met de nieuwe RoTo competitie. Deze competitie wordt rondom de NTTB competities gespeeld zodat een speler, die aan beide competities meedoet, niet twee keer in één week hoeft te spelen. (uitzonderingen daar gelaten…). Ik denk dat alle teams van de huidige RoTo competitie ook de volgende weer meedoen. Zelfs heeft zich al een nieuw team aangemeld en hopelijk volgen er nog meer.

UItsagen RoTo competitie deze week:

 Haasniet
(Chantal de Haad, Sam v.d. Niet)
 –  Berok
(Okker Parlevliet, Jan Hoek)
5 – 7
 De Kaatjes
(Ary Hoogeveen, Maaike Verkade)
 –  Chrido
( Hans Konings, Chris Andree)
10 – 3
De Recreanten
(Lenie v. Dijk, Wim Dekker)
 –  Roes
(Esmee Valk, Rob Langelaan)
 6 – 7
Protest Team
(Tom Braams, Arnold Geerlings)
 –  De Herintreders
(Richard v Egmond, Patrick Vink)
 8 – 3

Programma 28 mei
Berok – De Herintreders
Haasniet – Protest Team
De Kaatjes – G & G
Chrido – Roes
Stand:

Per wedstrijd zijn maximaal 10 punten te behalen dus er kan nog heel wat veranderen aan deze stand!!!

De laatste wedstrijden zijn deze week gespeeld. Er zijn 2 opvallende feiten te noemen nl. het kampioenschap van team 4 dat de 4e klas gaat proberen en de andere is de degradatie van team 3 die nu ook in de 4e klas gaat uitkomen. De andere teams hebben zich kunnen handhaven. Het ene team wat makkelijker dan het andere. Onderstaand de eindstanden en  de twee wedstrijden die deze week nog zijn gespeeld.
NTTB Najaarscompetitie:
Nu deze competitie is afgelopen moet er gelijk alweer gedacht worden aan de volgende, de najaar competitie. Deze begint in de week van 12-17 september en duurt tot en met de
week van 21 – 26 november. De teams moeten voor 3 juli worden ingeschreven. We gaan uit van dezelfde teams als deze competitie maar er zijn wat geluiden dat er nieuwe teams bij zouden kunnen komen, iets wat we uiteraard van harte toejuichen! Competitie spelen is het leukste wat er is en je hoeft zeker niet bang te zijn dat je niet goed genoeg kunt spelen. Dan zal je misschien weinig winnen maar je doet veel ervaring op en gaandeweg gaat het steeds beter. Een team bestaat uit 2 spelers maar per team kunnen er 4 worden ingeschreven en kan er gerouleerd worden. Wil je meer informatie neem dan contact met mij (Tom) op.
28 mei – RoTo slotronde, extra ALV, BBQ
Nog maar eens attentie gevraagd voor deze datum. Eigenlijk zou je ervan uitgaan dat de deelnemers aan de RoTo automatisch blijven voor de ingelaste korte ALV en vooral ook om aan de BBQ mee te doen. Maar dan moeten ze zich voor het laatste onderdeel wel even opgeven (als ze dat nog niet hebben gedaan).
Nieuwe RoTo-competitie:
In augustus starten we ook weer met de nieuwe RoTo competitie. Deze competitie wordt rondom de NTTB competities gespeeld zodat een speler, die aan beide competities meedoet, niet twee keer in één week hoeft te spelen. (uitzonderingen daar gelaten…). Ik denk dat alle teams van de huidige RoTo competitie ook de volgende weer meedoen. Zelfs heeft zich al een nieuw team aangemeld en hopelijk volgen er meerdere.

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk17)
  wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 1 2 D    Ingrid, Michiel
 Ze hebben het toch nog gered om in de 2e klas te blijven zoals zo vele voorgaande keren. Wat zou iets meer training hen helpen om hoger te eindigen. De twee onderste teams degraderen dus dankzij dat ene puntje meer dalen Docos en ATTC af naar de 3e klas.
eindstand:

TOV 2  3 G   Ruud, Jan
In de 3e klas en lager degradeert alleen de onderste. Het was spannend rondom de degradatie. Vier teams kwamen in aanmerking. Gelukkig ontliep TOV dit lot ten kosten van bijna naamgenoot TOP. Het onderlinge verschil tussen de 4 degradatie kandidaten was slechts 3 punten!
eindstand:
TOV 3   3 I    Peter, Chris 0 
Eigenlijk moest TOV 3 nog een wedstrijd spelen, maar omdat daarvoor geen datum was te vinden en bovendien zou de uitwedstrijd tegen de koploper, die al kampioen was, een kansloze missie zijn. De wdstrijd zal dus niet worden gespeeld en het TOV team zal zich moeten schikken in de degradatie.
eindstand:
VVV 5 – TOV 5 5 H 0 – 5  Rob 2, Chantal 2, + winst dubbel
Ze waren dus al kampioen maar deze winst onderstreepte het succes. Vermeldingswaard is wel dat Chantal de topscoorder werd in de poule. Zij verloor slechts 2 individuele wedstrijden en scoorde daarmee liefst 86%!
eindstand:

ATTC 8 – TOV  5 6 E  2 – 3  Arnold 2, Tom 1
Vooraf dacht ik dat ik tegen de ene tegenstander kansen had en tegen de andere niet. Dat pakte precies andersom uit, maar Arnold won ze gewoon allebei al moest hij in de laatste partij het onderste uit de kast halen, Ellenlange rally’s eisten volledige concentratie en het lukte!
De wedstrijd op zich was voor de statistieken want geen van de teams kon degraderen noch promoveren. Gewoon een lekkere pot dus.
Woord van dank nog voor Patrick voor de opvang van de wedstrijden waarin ik door een medische ingreep helaas niet kon spelen en getuige de persoonlijke resultaten heeft hij dat uitstekend gedaan!
eindstand:

Programma komende week
DI 17 mei 

RoTo competitie:
Haasniet – Berok
De Kaatjes – Chrido
De Recreanten – Roes
Protest Team – De Herintreders
 

Zelfs deze nieuwe week moeten er nog wedstrijden worden gespeeld voor de competitie. In feite maar 1 wedstrijd omdat de nog resterende partij van team 3 er niet meer toe doet. Ook de laatste wedstrijd voor team 5 is niet van wezenlijk belang en dient slechts voor de statistieken. In diverse poules worden de komende week nog de laatste ontmoetingen gespeeld. Om deze reden zal ik volgende week de definitieve eindstanden publiceren. Wel kan ik alvast zeggen dat team 1 het vege lijf heeft gered en in de 2e klas zal blijven. Team 3 is helaas gedegradeerd en moet via de 4e klas weer zien terug te keren naar de derde. Team 2 en 5 blijven in dezelfde klasse uitkomen en team 4 werd, zoals ik vorige week al meldde kampioen in de 5e klas en gaat in het najaar ook de vierde klasse proberen.
Andere activiteiten
Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen voor de activiteiten die op 28 mei zullen plaatshebben. Dat gaat als eerste over de eerste RoTo competitie finale daarna de extra ALV over de statuten van TOV en tenslotte het BBQ feest. Hiervoor zijn al heel wat inschrijvingen binnen gekomen maar nog lang niet alle leden hebben gereageerd. Wacht niet langer en laat weten of je meedoet aan dit jaarlijkse hoogtepunt van TOV

UITSLAGEN/COMMENTAAR VAN DEZE WEEK (wk19)
 wedstrijd  klas  uitslag  spelers resultaat
TOV 2 – Spinmill 1  3 G  2-3   Ruud 0, Peter (inv) 1 en winst dubbel
Met deze uitslag blijft team 2 in de derde klas

Programma komende weken
MA 09 mei 
   VVV 7 – TOV 4

DI 10 mei
   ATTC Evo-Repro 8 – TOV 5
   ROTO COMPETITIE:
   De Kaatjes – Roes
   Haasniet – Herintreders 

VR 13 mei
ROTO COMPETITIE:
   Protest Team – Berok
   De Recreanten – G & G

OP 28 MEI GAAT HET VOLGENDE TE GEBEUREN (alleen voor leden!):

ROTO COMPETITIE (met prijsuitreiking) aanvang 14.00 uur
Om 14.00 uur zal de laatste ronde van de RoTo competitie worden gespeeld. Dat zal ongeveer duren tot half vier.
Na deze wedstrijden volgt de prijsuitreiking. Het zou leuk zijn als alle RoTo-spelers aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.
BIJZONDERE ALV om 16.45 uur
Tijdens de ALV (jaarvergadering) van 19 april heeft het bestuur aangekondigd dat er een extra algemene ledenvergadering komt op 28 mei. Onderwerp is de vaststelling van de nieuwe statuten van TOV. De vergadering wordt gehouden van 16.45 – 17.15. Dus na de RoTo en voor de BBQ (slotfeest). Voor een rechtsgeldig besluit moet 2/3 van het aantal leden aanwezig zijn. Daarna kunnen we feesten. Een officiële uitnodiging voor deze extra algemene ledenvergadering volgt later deze week.
SLOTFEEST BARBECUE OM ca 18.00 UUR 

Hiermede worden jullie uitgenodigd om deel te nemen aan de jaarlijkse BBQ. Je kunt je partner, vriend(in) en voor de jeugd een ouder meenemen.

Deze BBQ is een soort traditie als besluit van het verenigingsjaar geworden. Het betekent niet dat we daarna helemaal stoppen met spelen maar wel
op “low profile”. Helaas kon het de laatste 2 jaar niet doorgaan, om de welbekende reden, maar nu gaan we er weer een gezellig feest van maken.
De kosten zijn zoals in voorgaande jaren € 15.00 per persoon
Als het even kan doen we het buiten op het “terras” voor de zaal, maar als het weer dat niet toelaat gewoon binnen.
Uiteraard moeten wij wel weten hoeveel mensen we kunnen verwachten i.v.m. de inkoop van de nodige mondvoorraad dus als je erbij wil zijn reserveer dan per mail (toco61@kpnmail.nl) met de volgende informatie:
1) naam
2) bevestig dat je meedoet
3) naam als een partner/ouder (voor de jeugd) meekomt
4) kosten € 15,00 per persoon
5) hoe je de kosten zal betalen:
  a) contant aan een van de bestuursleden of
  b) op rek NL04INGB0003043905
De betaling moet wel voor 25 mei binnen zijn.
NB) laat ook even weten of je vegetarisch eten wenst.
Vriendelijk verzoek om de email zo snel mogelijk te sturen, des te eerder hebben we een beeld over het aantal deelnemers wat zal helpen bij het organiseren.
Tot 28 mei op het slotfeest,
groet Tom Braams
tel 06 30257770